(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

SEMİNERDEN SERGİLERE…

ZONGULDAK

(Haber: Fikri Kapan) – Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (ZBEÜ) bir dizi etkinlikler gerçekleştirildiği bildirildi.

Üniversitenin Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamalara göre, ZBEÜ Yayınevi’nin 36. Yayınını okurlarla buluşturdu.

Üniversitenin Yayınevi 36. yayını olan kitapta, pandemi sürecinin Türk eğitim sistemi ve dünyadaki diğer eğitim sistemleri üzerindeki etkilerini alınan önlemler, acil uzaktan eğitim uygulamaları, fırsat eşitliği, kriz yönetimi ve okul yönetimi bağlamında incelendi.

Salgın sürecinin etkilerini kapsamlı bir şekilde ele alan kitapta ayrıca Covid-19 pandemisi ve eğitim ilişkisini Türkiye bağlamında inceleyen bir araştırmaya da yer verildi.

Toplamda 8 bölümden oluşan bu kitabın uygulamada, derslerde ve akademik araştırmalarda bir kaynak olarak kullanılabileceği ve başta lisansüstü öğrenim gören öğrenciler olmak üzere eğitim yöneticileri ve öğretmenlere faydalı olacağı düşünüldü.

SEMİNER DÜZENLENDİ

ZBEÜ Fen-Edebiyat Fakültesi, Arkeoloji Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Hamza Ekmen tarafından Tahir Karauğuz Konferans Salonu’nda “Alan Dışı Serbest Seçmeli Derslerin Temel Kazanım ve Çok Yönlü Bakış Açısı Oluşturmaya Katkısı” konulu bir seminer düzenlendi.

Doç. Dr. Ekmen, seminerde yaptığı konuşmada, bireysel gelişim ve mesleki bilgi geliştirmede seçmeli derslerin özellikle de alan dışı serbest seçmeli derslerin büyük bir öneme sahip olmasının üzerinde durdu.

Ekmen, Bologna süreci ile öğrenci odaklı eğitim öğretimin vaz geçilmez unsurları arasında yer alan seçmeli ve alan dışı serbest seçmeli derslerin inter disipliner bakış açısı, metodolojik farklılıklar, ilgi alanlarında çeşitlilik, sosyal etkileşim, vizyon oluşturma ve entellektüelitenin geliştirilmesi açısında büyük kazanımlar sağladığını ifade etti.

Seminer öğrencilerin konu ile ilgili görüşlerini belirtmesinin ardından sonlandırıldı.

ZBEÜ’DE SANAT GÜNLERİ

Üniversite bünyesinde 15 Nisan 2012’den itibaren kutlanan “Dünya Sanat Günü” 15-30 Nisan Tarihleri arasında kutlanacak.

Üniversitenin, özel olarak projelendirilen ulusal davetli karma sergi ile online katılacağı Dünya Sanat Günü’nde, ülkede ve dünya genelinde etkisi devam eden Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında aralarına mesafe giren sanatı, sanatçıyı ve sanatseverleri bir araya getirecek.

Geleneksel Türk Sanat alanlarından mücevher, halı-kilim, tezhip, minyatür, kaatı, hat, ebru dallarından oluşan sergimize çeşitli üniversitelerden akademisyenler ve değerli sanatçılarımız katkı sunacak.

İbn-i Sina Kampüsü Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda ise 15 Nisan Cuma günü 10:00-16:00 saatleri arasında “Bileşik Sanatlar ve Kozmetik Kimya Sergisi”  temalı sergi gerçekleştirilecek.

Her iki etkinlik de sanatçıların kendine özgü bir değer ve mesaj taşıyan eserleri sanatseverlerle buluşturulacak.

ZBE’nün açıklamasında, sanatseverler gerek online gerekse fiziki olarak sergilerini ziyaret etmeye davet edildi.




Bu sayfayı yazdır

13.04.2022 12:20:57

Bu haber 397 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 29 kişi online
Toplam ziyaret : 76.255.194

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
654 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
921 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2048 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri