(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ZBEÜ’DE BİR DİZİ…

ZONGULDAK

(Haber: Fikri Kapan) – Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesindeki eğitim kurumlarında çeşitli etkinlikler düzenlendiği bildirildi.

ZEBÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamalar göre; ZEBÜ Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesinde, “58. Kütüphane Haftası” Programı kapsamında, kütüphane fotoğraf yarışması, sergisi açılışı ve ödül töreni düzenlendi.

ZEBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, açılışın ardından sergiyi gezdiği sırada kütüphane hakkında bilgiler aldı, öğrencilerle sohbetlerde bulundu.

Rektör Çufalı, Cüneyt Demir’e birincilik ödülü olarak tablet bilgisayarı takdim ettiği programda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

ZBEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Veysel Haktan Özaçmak, Mühendislik Fakültesi Dekanı İsmail Hakkı Özölçer, Genel Sekreter Hayri Bulazar, İdari ve İktisadi Birilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Recep Yücedoğruakademik-idari personel ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla dün (28 Mart) açılışı gerçekleştirilen sergi 3 gan gezilebilecek.

Bu arada, “Kütüphanede Hayat Var” sloganı ile kutlanan Kütüphane Haftası Programında, fotoğraf yarışması sergisi, okuma etkinliği, piri veritabanı arama motoru kullanımı, okuma kültürü gibi pek çok etkinlik düzenlenecektir.

BATIKAF TAMAMLANDI

ZBEÜ’nün paydaşı olduğu ve Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, “Yetenek Her Yerde” temasıyla bu yıl Mart ayı boyunca 11 bölgede düzenlenen Bölgesel Kariyer Fuarlarının sonuncusu Batı Karadeniz Kariyer Fuarı (BATIKAF), 17 üniversite ve meslek odalarının iş birliğiyle, 25 ve 26 Mart  tarihlerinde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ev sahipliğinde yoğun katılım ve bir çok sosyal etkinlikle gerçekleştirildi.

ZBEÜ rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, BATIKAF açılış törenine ilişkin açıklamasında, şunları kaydetti:

“17 üniversitenin öğrencilerinin, sektörün lider firmaları ile bir araya geldiği BATIKAF’ın paydaşı olduğumuz için çok mutluyuz. Öğrencilerimizin çalışacakları alanda güzel fırsatlar yakalamaları adına bu tür geniş katılımlı etkinlikler oldukça verimli olacaktır. 2 gün boyunca yaklaşık 150 etkinlik ve 300’ün üzerinde işveren ile gençlerimiz bir araya gelme fırsatı yakaladı. BATIKAF’ın organizasyonu için Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı başta olmak üzere emeği geçen tüm üniversite ve kurumları tebrik ve teşekkür ediyorum.”

Açıklamada BATIKAF’ın; Uluslararası, ulusal ve yerel alanda Türkiye lideri 314 işverenin katıldığı, 150’ye yakın etkinliğin gerçekleştirildiği ve 35 bini aşkın öğrenci ve mezunun kayıtlandığı Batı Karadeniz’in en büyük kariyer organizasyonu olduğuna dikkat çekildi.

KONFERANS GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ZBEÜ Çaycuma Meslek Yüksekokulunda (MYO) Ahşap Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ile Ormancılık Bölümü, Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı tüm dünyada kutlanan baharın gelişini simgeleyen 21 Mart Dünya Ormancılık Günü kapsamında Karadeniz Teknik Üniversitesi, Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cantürk Gümüş  tarafından "Dirgine'de Bir Devlet Ormanı İşletmesi Denemesi" konulu konferans düzenlendi.

Sunuculuğunu Öğr. Gör. Melek Toparlak Şahin’in yaptığı konferansta, ZBEÜ Çaycuma MYO Müdürü Doç. Dr. Hikmet Yazıcı ve Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu konferansın açılış konuşması gerçekleştirdi. Ardından Prof. Dr. Gümüş ise 1839'dan bu yana Türkiye  ormancılığının tarihsel gelişimini ve bu süreçte Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Dirgine İşletme Müdürlüğünün kurulma süreci konusunda bilgiler verdi.  

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdikleri program toplu fotoğraf çekimi ve Zonguldak Orman Bölge Müdürü Bayraktaroğlu tarafından Prof. Dr. Gümüş’e teşekkür belgesi takdim edilmesi ile sona erdi.

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ KAMPÜSÜ GEZDİ

Çaycumaya bağlı Perşembe Beldesindeki Şehit Astsubay Salim Uçar İlkokulu 3. sınıf öğrencileri, ZBEÜ Çaycuma Kampüsü’ne ziyarette bulundu.

İlkokulun Müdür Yardımcıları ve sınıf öğretmenleri eşliğinde gerçekleşen ziyarette, Öğr. Gör. Çisem Mangaltepe tarafından kabin simülasyon (mock-up) sınıfında; uçak içerisindeki alınacak güvenlik önlemleri ve acil durumlarda yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi.

İkram ve servis teknikleri anlatıldı ve öğrencilere ikram uygulaması yaptırıldı.

Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Dr. Umut Üzmez koordinasyonunda gerçekleştirilen ziyaret, öğrencilere ahşap oyuncak atölyesi ve müzesinin gezdirilmesi, açık spor alanlarında futbol basketbol, voleybol ve tenis oyunu ile etkinlik sona erdi.

Gönüllülük Projesinin ikinci etabında, Çaycuma MYO'dan proje grubu öğrencileri Şehit Astsubay Salim Uçar İlkokulu'nu ziyaret ederek, orada çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek.

 




Bu sayfayı yazdır

29.03.2022 14:10:52

Bu haber 362 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 13 kişi online
Toplam ziyaret : 76.244.729

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
648 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
916 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2043 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri