(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA

ZONGULDAK

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Laboratuvarı ile ilgili davacıların, Rektörlük Makamının bilgisi dışında kamuoyunu yanlış yönlendiren tavır içinde olmalarının üzüntü verici olduğu bildirildi.

ZBEÜ Basın Yayın ve Halkal İlişkiler Koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın ve yayın kuruluşlarında yer alan “Üniversite laboratuvar kavgası yargıya taşındı” başlıklı haber metni ile ilgili yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Üniversite laboratuvarında bilimsel çalışma yapılması usulünü düzenleyen, üniversite ilgili mevzuatına, bilimsel araştırma ve yayın etik ilkelerine, akademik etik davranış ilkelerine ve laboratuvar kullanım talimatlarına aykırı davranış içinde bulunan, yeri değiştirilen ve davacının kullanımına açık olan laboratuvarda bir buçuk seneye yakın süredir hiçbir çalışma yapmayan davacıların, Rektörlük Makamının bilgisi dışında kamuoyunu yanlış yönlendiren tavır içinde olmaları üzüntü vericidir.
Açtıkları dava, İdare Mahkemesince red edilmiş, Ankara Bölge İdare Mahkemesi de İdare Mahkemesinin red kararını onamış ve kesin karar vererek temyiz yolunu kapatmıştır.
Ayrıca, vekili aracılığıyla beyanda bulunan davacıların, atılı hukuka aykırı fiilleri sebebiyle aldıkları disiplin cezalarının iptali talepleri bir kısım eksiklikler sebebiyle İdare Mahkemesince kabul edilmiştir; gerek mahkeme kararına ilişkin hukuki süreç, gerekse 2547 sayılı Kanunun disiplin ihlalleri ile ilgili idari süreci devam etmektedir.”




Bu sayfayı yazdır

18.03.2022 09:08:13

Bu haber 642 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 22 kişi online
Toplam ziyaret : 76.207.605

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
518 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
715 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2028 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri