(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ZBEÜ’DE YOĞUN GÜNDEM…

ZONGULDAK

(Haber: Orhan Akyüz) - Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (ZBEÜ) Kan Bağışı Kampanyası, söyleşi ve imza günü, Sıfır Atık Öğrenci Bilgilendirme toplantısı, Medeniyet Araştırmaları Değerler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (MEDEM) Çocuk Buluşmaları ile Gençler Buluşmaları yapıldı, Engelsiz Üniversite ve Yükseköğretim de Kalite konuşuldu, ayrıca üniversite de toplanan atık miktarı açıklandı.

KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

ZBEÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü’nün, yazılı basın açıklamasında, şunlar kaydedildi:

“Çaycuma kampüsünde,  Zonguldak Kızılay Kan Merkezi iş birliğiyle kan bağışı kampanyası düzenlendi.

‘İyi ki varsın Kan Dostum’ sloganıyla gerçekleştirilen kampanyaya öğrenciler, öğretim elemanları ve idari personel yoğun ilgi gösterdi.
Çaycuma Meslek Yüksekokulu eğitim binasında gerçekleştirilen kampanyada toplam 95 ünite kan bağışı gerçekleştirildi.
Çaycuma Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Kızılay kan bağışı kampanyası hakkında bilgiler veren broşür ve bilgilendirici formları kan bağışı için gelen gönüllülere takdim ederken, Kızılay yetkilileri de Çaycuma Meslek Yüksekokulu yönetimine katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.
Kampanya hakkında açıklamalarda bulunan Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Hikmet Yazıcı; toplumsal farkındalık oluşturma adına sosyal sorumluluk projelerine her zaman öncelik verildiğini belirterek, insan yaşamı için en temel kaynaklardan biri olan kan bağışı hususunda üniversitemizin gösterdiği duyarlılık sayesinde meslek yüksekokulunda da gönüllü bağış kampanyasına destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini belirtti.

SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ

Çaycuma ilçesinde devam eden 3. Çaycuma Kitap Fuarı kapsamında Eğitimci-Yazar Murat Yıldız, Çaycuma Meslek Yüksekokulu’nu (ÇMYO) ziyaret etti.
Yıldız, son çıkan kitabı ‘Gece Yolcuları’ hakkında söyleşi yaptı ve imza günü için yüksekokulumuz öğrencileri ile buluştu.
Yazar Yıldız, bilim ve etik konusunda eğlenceli bir söyleşi yaptıktan sonra kitaplarını imzaladı. Tüm geliri ihtiyaç sahibi çocuklara bağışlanan macera içerikli kitabı alan ve imzalatan öğrencilerimiz de Gordios’un Gizemini arayan yeni Gece Yolcularına katıldılar.
Söyleşinin ardından ÇMYO Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi İdil Özkan, katkılarından dolayı yazar Murat Yıldız’a teşekkürlerini iletti.

SIFIR ATIK ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Doğa ile iç içe olan kampüsleri, atıkların geri dönüşümü, ulaşım, alt yapı ve enerji verimliliği hususlarında ülkemizin ve Türkiye’nin ‘en yeşil’ üniversitelerinden biri olmanın gururunu yaşayan ve YÖK 2021 Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu’nda Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin sıfır atık, yeşil kampüs ve çevrecilik alanında alınan ödül sayısında birinci olarak yer alan üniversitemizde sıfır atık bilgilendirme toplantıları yapılmaya devam ediyor.
Bu bağlamda, Gökçebey Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda, Sıfır Atık Öğrenci Bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Sıfır Atık Koordinatörü Doç. Dr. Kadir Özdemir ile Dr. Öğretim Üyesi Berna Aksoy’un bilgilendirme sunumu yaptığı toplantıya meslek yüksekokulumuz öğrencileri ile akademik ve idari personeli katılmıştır. Sıfır atık koordinatörlüğünün yapmış olduğu çalışmalar ve bu çalışmalar sonucunda sağlanan enerji tasarruf ve kazanımlar anlatılarak, öğrencilerin bu konuda bilgi sahibi olmaları sağlandı. Ayrıca öğrencilere, hangi atıkların ne şekilde geri dönüşebileceği konusunda bilgi verildi.

MEDEM DE ÇOCUK BULUŞMALARI VE GENÇ BULUŞMALARI

Üniversitemiz Medeniyet Araştırmaları Değerler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (MEDEM) her hafta Çocuk Buluşmaları, Gençlik Buluşmaları ve Genç Enderun Buluşmaları çerçevesinde yürütülen faaliyetlerde bireyler arası muhabbet, diyalog, sosyalleşmenin artması hedeflenmektedir.
Her hafta pazartesi saat 17:00-18:00 da ve Cuma saat 20:00-21:00 arasında MEDEM de Medem Gençlik Buluşmaları ile tiyatro, münazara, sohbet, satranç, yarışma ve film, belgesel izleme gibi aktiviteler her hafta Cuma günü saat 17:00-19:30 arasında Çocuk Buluşmaları ile çocuklara yönelik oyunlar, hikâye kitapları okumaları gibi aktiviteler yapılmaktadır.
Perşembe günleri Genç Enderun Buluşmaları ile gençlerin ihtiyacı olan konu, kavram ve meseleler yine onların anlatımlarıyla sunulmaktadır.
MEDEM de aynı anda hem zoom hem de yüz yüze yapılan programlar da devam etmektedir. Her hafta Perşembe günleri saat 15.00-16:00 arasında Dr. Öğr. Üyesi Ufuk Dağlıoğlu tarafından Yaratılışa Dair Sorular ve İlk İnsan hakkında gençlerin soruları etrafında İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda ve zoom üzerinden söyleşi gerçekleştirilmektedir.
Zoom üzerinden her hafta devam eden bir başka program ise üniversitemiz Onkoloji bölümü hemşiresi Yasemin Odabaş tarafından yürütülen Manevi Bakım Eğitimi  seminerleridir.
Bununla birlikte her MEDEM de geleneksel olarak her kandil ilâhî, şiir, dua ve ikrâmlar ile kandil programları yapılmaktadır. Zonguldaklı misafirlerin ve öğrencilerimizin katılımı ile gerçekleşen kandil programlarına yoğun katılım olmaktadır. MEDEM müdürü Doç. Dr. Nuran Çetin, bu akşam saat 20:00 de MEDEM de Berat Kandil programı yapılacağını belirtti.

ENGELSİZ ÜNİVERSİTE VE YÜKSEKÖĞRETİM DE KALİTE

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Kalite Topluluğu tarafından düzenlenen Engelsiz Üniversite ve Yükseköğretimde Kalite başlıklı webinarda yükseköğretim kalite çalışmaları çerçevesinde üniversitemizde öğrenim gören engelli öğrencilerimize sağlanan hizmet ve olanaklar konuşuldu.
Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Hakan Kalyon ‘engellilik’ kavramı hakkında ve üniversitede gerçekleştirilen engelsiz üniversite çalışmaları, hizmetler ve olanaklar hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Emre Bodrumlu, Diş Hekimliği Fakültesi’nin olanaklarını ve fakültede ‘Mekânda Erişilebilirlik’ kategorisinde Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından verilen ‘Turuncu Bayrak Ödülü’ne giden süreçteki deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.
Öğrretim Görevlisi Sibel Terzi, engelli öğrencilerle ilgili mevzuat ve öğrencilerin hakları ile ilgili önemli bilgiler verdi. Engelli öğrenci birim akademik temsilciliği ve uygulamaları ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin olanaklarını aktardı. Öğrencimiz Halime Ceren Tepeli, engelli bireylerin deneyimlerini, engelli olmayan bireylerin engelli bireylere karşı saygılı olmasının önemini örnekler üzerinden anlattı ve engelli bireylere karşı farkındalığın artması için önerilerini paylaştı.
Kalite Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Kamil Demirhan ve topluluk başkanı Muhammed Tekin’in moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlik, karşılıklı fikir alış verişi ve katılımcılara teşekkürle son buldu.

ÜNİVERSİTE DE 46,11 TON ATIK

Sıfır atık projesi kapsamında; üniversitemiz kampüslerinde kurulan geçici depolama sahalarından 2021 yılı içeresinde 46,11 ton atık toplandı. Bu atıkların %83’nü kağıt, %13’nü plastik, %3’nü cam ve %1’ni metal atıklar oluşturmaktadır.
Toplanan atıklar sayesinde; 38,29 ton kağıdın geri dönüşümü ile 651 ağacın kesilmesi önlenmiş, 1072 m3 su tasarrufu sağlanmıştır. Toplam 7110 ton sera gazı emisyonu önlenerek 711 adet ağaç kurtarılmış, böylece 1,78 hektarlık ormanlık alan çevreye kazandırıldı.
Diğer yandan 192.590 kwh’lik bir enerji tasarrufu ile birlikte 15.974 litre petrol tasarrufu sağlanmıştır.
Toplantı sonrası Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Zor tarafından sunumu yapan akademisyenlere teşekkür belgesi takdim edildi.”




Bu sayfayı yazdır

18.03.2022 08:45:22

Bu haber 626 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 76.208.327

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
519 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
715 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2028 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri