(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÖN ELEMEYİ GEÇTİLER

KDZ/EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki Cumhuriyet Ortaokulu’nda hazırlanan 2 proje, TÜBİTAK ‘ın düzenlediği “12. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması”nda ön elemeyi geçti.

Edinilen bilgiye göre, Okulun Fen Bilimleri öğretmeni Oktay Gezer danışmanlığında, okulun 7. Sınıf öğrencileri, “İklim Değişikliği” ve “Yangınlar ve Kuraklık” temalı projeler üzerinde çalışma yaptılar.

Ülkenin ve dünyanın da başlıca sorunları olan temaları içeren iki proje de Bölge Finallerine katılmaya hak kazandı.

Öğrencilerden Defne Ulkar ile Bilge Mertaslan, “Yeşil Kalkınmada Ben de Varım. İklimi Okuyorum” başlıklı projesi ile yarışmaya katılacak. Öğrenciler, söz konusu projeleri ile yaşanan iklim değişikliğine dikkat çekerek, bireylerde iklim okur-yazarlığını değer haline getirmesi amaçlıyor.

Projenin gerçekleşmesini sağlayan öğrenciler Dile Alkan ile Kaan Mertaslan da, sürdürülebilirlik kavramı çerçevesinde hareket ettiler.

TÜBİTAK’IN önceki yıllarda gerçekleştirdiği yarışmalarda yer alan ve birinciliği bulunan  Cumhuriyet Ortaokulu, bu kez 2 proje ile katıldığı yarışmanın finallerinde de başarılı olmayı hedefliyor.

Proje Danışmanı Fen Bilimleri Öğretmeni Gezer, gerçekleştirdikleri projelere verilen emek ve çalışmaları dolayısıyla öğrencilere, destek ve katkılarından dolayı da başta okul Müdürü Üçler Sarıkaya olmak üzere öğretmen arkadaşlarına teşekkür etti.

SOSYAL HESABINDAN KUTLADI

Diğer yandan, Cumhuriyet Ortaokulu müdürü Üçler Sarıkaya, projelerinin başarısını sosyal hesabından kutladı

Sarıkaya, paylaşımında şunları kaydetti:

“Okulumuzun kurumsal adını her daim ulusal düzeyde meslektaşlarımız ve öğrencilerimiz sürekli gündemde tutmaktadır. Kdz. Ereğli Cumhuriyet Ortaokulu, Ereğli'nin marka değeri olan okullarından biridir. TUBİTAK projelerinde daha önce Türkiye birincisi olmuştu. Tekrar 2 proje ile bölge finallerine kaldı. Emek veren fen bilimleri öğretmeni Oktay Gezer ve öğrencilerimize teşekkür ederiz."




Bu sayfayı yazdır

16.03.2022 17:31:03

Bu haber 1775 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 12 kişi online
Toplam ziyaret : 76.208.191

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
519 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
715 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2028 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri