(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÇUFALI: HEKİMLİK KUTSAL MESLEKTİR

ZONGULDAK

(Haber: Orhan Akyüz) – Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde (BEÜ), “14 Mart Tıp Bayramı” dolayısıyla etkinlik düzenlendiği bildirildi.

Üniversitenin Basın Yayın ve halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, BEÜ tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törende Saygı Duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Tıp  Fakültesin öğrencilerinden oluşan Sounddrug  müzik grubunun dinletisi sunuldu.

AYNI ZAMANDA SORUNLARIN KONUŞULUDĞU GÜN

Zonguldak Valisi Mustafa tutulmaz, burada yaptığı konuşmada, 14 Mart’ın aynı zamanda mesleğin problemlerinin tartışıldığı, çözüm yollarının arandığı günler olduğunu savunarak, şunları kaydetti:

“Bu günde benzer duygularla buradayız. Öncelikle tıp eğitimi zor bir eğitim. Doktorluk gerçekten zor bir meslek. Bu mesleğe talip olmak da kolay değil. Herkesin yapabileceği bir meslek de değil. Öncelikle zeki olmak gerekiyor. Çalışma azminin devamlı olması gerekiyor. Bu mesleğin kutsallığı var. Ülkemizin içinde bulunduğu coğrafyada maalesef sıkıntılar yaşanıyor. Dünyada sıkıntılar yaşanıyor. Öncelikle iki yıl pandemide sıkıntılar yaşadık. Bu pandemide sıkıntıyı sizler yaşadınız. Stresini en fazla yaşayan kişilersiniz. Doktorlarımız sağlık çalışanlarımız bunu en fazla yaşayan kişiler."

ÇUFALI: HEKİMLİK KUTSAL MESLEKTİR

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı da, hekimliğin önemine dikkat çektiği konuşmasını, şöyle sürdürdü:

"Hekimlik mesleği en kutsal mesleklerden biridir. Hekimlik, insan hayatını kendisini hedef alan sadece fiziksel olarak değil ruhsal olarak da insanın hayatının tüm yönlerini iyileştirmeye çalışan, iyi tutmaya çalışan bir meslektir. Bir kez daha 14 Mart Tıp Bayramınızı kutlarım. Bu meslek belki de diğer mesleklerin içerisinde eğitimi en uzun süreli ve en zor olanıdır. Mesleğin değeri hakkında söyleyecek bir söz bulamıyorum. Zaten hepimiz bu değeri biliyoruz. Meslekteki sıkıntıların farkındayız bu sorunları beraber yaşıyoruz. Sizler sahada bizden çok daha yaşıyorsunuz."

Zonguldak Tabip Odası Başkanı ve BEÜ Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Eksal Kargı ve Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hakan Bakkal da günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptı.

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Valisi Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan ve Rektör Çufalı tarafındana kademisyenlere  profesörlük belgeleri verilen programda, 2021 yılında yaptıkları akademik çalışmalar ile temel, dahili ve cerrahi tıp bilimlerinde dereceye giren akademisyenlere, ödül alan akademisyenlere ve Tıp Fakültesinde 30 yılını ve İldeki hastanelerinde 25- 50 yılını dolduran hekimlere teşekkür plaketi takdim edildi.

Etkinliğe, Kozlu Kaymakamı Hüseyin Ergi, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, hekimler ve sağlık çalışanları katıldı.




Bu sayfayı yazdır

14.03.2022 18:50:14

Bu haber 442 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 76.206.663

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
517 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
715 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2028 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri