(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DÜNYADA 2 BİN 501’İNCİ…

ZONGULDAK

(Haber: Orhan Akyüz) - Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin (ZBEÜ), Webometrics Dünya Üniversiteler sıralamasında 27 bin 561 üniversiteyi geride bırakarak 2.501’nci sırada yer almayı başardığı bildirildi.

ZBEÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü’nün, yazılı basın açıklamasına göre, ZBEÜ’nün bilimsel, akademik, sosyal ve kültürel faaliyetleri ile bölgenin ve ülkenin en başarılı üniversitelerinden biri olduğu savunuldu.

Webometrics Ranking of World Universities sıralamasında dünya genelinde  2501. sırada olmayı başaran ZBEÜ’nün Türkiye’de değerlendirilen 212 üniversite arasında ise 64. sırada yer aldığı, webin etkin kullanımı kapsamında görünürlükte 5603’e, mükemmeliyet kategorisinde 2711’e ve açlık kategorisinde 1340’a yükseldi.’’ belirtildi.

ÇUFALI: ÇOK DAHA BAŞARILARA İMZA ATACAKTIR

ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı da, bu yapısıyla üniversitenin dünya genelindeki tanınırlığı bir kez daha kanıtlandığını anlattığı açıklamasında, şunları kaydetti:

“ZBEÜ akademik ve idari personeli, öğrencileri ve paydaşlarının gösterdiği fedakarlık ve özverili çalışmalar ile sadece ülkemizin değil, dünyanın da en saygın yükseköğretim kurumlarından biri olma yolunda ilerlemektedir. ZBEÜ olarak elde edilen başarılar ve dünya sıralamalarında çıtanın  daha da yükselmesinin haklı gururunu yaşamaktadır. Üniversitemiz, dünya vatandaşlarının erişimine açık ve popüler dijital alt yapısı, bilimsel ve akademik faaliyetleri ile küresel performans ve prestijini artırmaya, dünya çapında küresel bir üniversite ve Ar-Ge merkezi olabilmek yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Üniversitemizin dünya çapında elde ettiği bilimsel ve akademik başarıları; nitelikli, çağa uygun, özgün, kaliteli ve dünya standartlarındaki eğitim anlayışıyla, yürütülen proje ve diğer faaliyetleri ile ülkemiz sınırlarını aşmaya, rakiplerine de açık ara fark atmaya devam etmektedir. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, ülkemizi ve ilimizi tüm platformlarda en iyi şekilde temsil etmenin ve dünya üniversitesi olmanın haklı gururunu yaşıyor. Üniversitemiz akademik ve idari personeli ve öğrencisi ile bir bütün olarak çok daha başarılı çalışmalara imza atacaktır. Bu başarıdan dolayı üniversitemizin tüm değerli çalışanlarını tebrik ediyor, başarılarımızın giderek artmasını temenni ediyor ve nitelikli büyümemize verdikleri katkılardan ötürü YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’a şükranlarımı sunuyorum.”

DÜNYA ÜNİVERSİTELERİNİ DEĞERLENDİRİYOR

Webometrics Dünya Üniversiteler Sıralaması’ (Webometrics Ranking of Universities) web içeriğinin hacmi, görünürlüğü ve bu yayınların aldığı dış bağlantılara göre belirlenen puan neticesinde dünya üniversitelerini sıralayan sistem olup uluslararası kuruluş Webometrics tarafından her yıl ocak ve temmuz aylarında açıklanan sıralamalarla dünya üniversiteleri derecelendiriliyor. Ranking Web of World Universities adıyla yayınlanan dünya üniversiteler sıralaması tüm dünyada yükseköğretim kurumları tarafından ilgiyle takip ediliyor.




Bu sayfayı yazdır

12.02.2022 14:54:12

Bu haber 707 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 13 kişi online
Toplam ziyaret : 76.209.923

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
523 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
716 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2029 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri