(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

YILDIRIM GRİZU-262 İLE BİR ARAYA GELDİ

ZONGULDAK

(Haber: Orhan Akyüz) - AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’ın, “Grizu-263 Uzay Takımı” ile bir araya geldiği bildirildi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü’nün yazılı açıklamasında, 5 Şubat’ta çeşitli açılışlara katılmak üzere Zonguldak’a gelen Yıldırım’ın, ziyarette, Grizu-263 uzay yolculuğuna çıktıkları 5 yıllık serüveni ve başarılarının ipuçlarının anlatıldığı belirtildi

Ziyarette, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı’nın da hazır bulunduğu ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

GRİZU-263’Ü TEBRİK ETTİ

“Binali Yıldırım, Türkiye’nin ilk cep uydusunu tasarlayan, uzay bilimleri alanında ülkemizi uluslararası arenada önemli derecelerle temsil uzay takımı ile birlikte olmanın memnuniyetini paylaşarak, takımın  projelerinin ülkemizin Milli Uzay Programı hedefleri içerisinde önemli rol oynadığını, takımın  ülkemiz genelinde uzay bilimlerinde örnek teşkil eden çalışmalarını takip ettiklerini  ifade ederek, üniversitemizi ve Grizu-263 Uzay Takımını ülkemize yaşattığı gurur vesileyle tebrik etti ve başarılı çalışmalarının devamını diledi.

ÇUFALI: MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ

Yıldırım’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek söze başlayan Rektörümüz; Üniversitemizin uzay alanında elde ettiği başarıların ülkemizin ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ kapsamında önemine değindi. Üniversite olarak bilim takımlarının uzay ve havacılık başta olmak üzere geniş alanlarda devam eden çalışmalara desteklerinin devam edeceğini, bu bağlamda Mühendislik Fakültesi bünyesinde Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü açıldığını ifade etti. Türkiye’nin ilk cep uydusunu uzaya fırlatan üniversite olmanın haklı gururunu yaşadıklarını vurgulayan Prof. Dr. Mustafa Çufalı; BEÜ olarak ülkemizi bilimsel ve akademik anlamda başarı ile temsil etme hedefiyle projelerin devam ettiğini, bu süreçte desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bütün kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkürlerini iletti. Öğrenciler ziyaret sonunda Binali Yıldırım’a küp uydu modelini takdim etti.




Bu sayfayı yazdır

7.02.2022 13:21:36

Bu haber 468 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 76.209.575

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
521 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
716 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2029 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri