(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

EĞİTİME 350 MİLYON…

ZONGULDAK

(Haber: Orhan Akyüz) - Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Zonguldak'a, okul öncesinden liseye kadar 350 milyon TL'lik bir yatırımı inşallah kazandırmış olacağız” dedi.

Bakan Özer, ziyaretlerde bulunmak ve toplantılara katılmak üzere geldiği Zonguldak’ta Valilik binasındaki eğitim değerlendirme toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Zonguldak’a eğitimin kalitesini artırmak için ziyarete geldiğini söyledi.

"350 MİLYON TL’LİK YATIRIM YAPACAĞIZ"

Gerçekleştirdikleri toplantıda, Vali, Milletvekilleri, Belediye başkanları, Milli Eğitim Müdürleri ile Zonguldak’ın mevcut yatırımlarını değerlendirdiklerini belirten Özer, şunları kaydetti:

“Bir gün öncesinde bakan yardımcım ve 5 genel müdürüm, Zonguldak da ihtiyaçları yerinde görebilme imkanına sahip oldular. Bu ziyaretimizle Zonguldak'a 350 milyon liralık bir yatırımı inşallah kazandırmış olacağız. Bunun 50 milyon lirası büyük onarımlar. Genelde, Zonguldak'ımız tarihi ve eski binalar olduğu için eğitimle ilgili, onları güçlendirmek adına bir yatırım olacak. 300 milyon liralık yatırım ise anaokulundan, ilkokula, liseye kadar farklı alanları kapsayan yatırımlar olacak. Bu çerçevede Alaplı'ya, (Alaplı ilçesi) 8 derslikli anaokulu yapacağız. Çaycuma'ya, (Çaycuma ilçesi) TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Fen Lisesi'ne 300 yatak kapasiteli pansiyon yapacağız, 16 derslikli ilkokul yapacağız. Çaydeğirmeni’ne, (Çaydeğirmeni beldesi) 12 derslikli orta okulu, 8 derslikli anaokulu yapacağız. Devrek’e, (Devrek ilçesi) merkeze 8 derslikli ilkokul binası yapacağız. Ereğli'ye, (Ereğli ilçesi) özel eğitim anaokulu, uygulama okulu kampüsü yapacağız. Kilimli'ye, (Kilimli ilçesi) 24 derslikli bir ilkokul yapacağız.”

BİLSEM'LERE 3 İLAVE...

Bakan Özer, söz konusu yatırımlara ilave olarak 2 Bilim Sanat Merkezi’ne (BİLSEM) 3 adet ilave yapacaklarına değinerek, “Çaycuma, Devrek ve Alaplı'ya Bilim ve Sanat Merkezi kuracağız. Kısaca, Zonguldak da eğitimin okul öncesinden liseye kadar tüm kademelerinde ki niteliği arttırmak ve 2022’de tamamlamak üzere 350 milyon liralık bir yatırımı kazandırmış olacağız” şeklinde konuştu.

“YENİ FEN LİSESİ DE YAPABİLİRİZ”

Milli Eğitim Bakan Mahmut Özer, arsa bulunması halinde Zonguldak’a da yeni bir Fen Lisesi yapılabileceğini vurgularken, “Bunun gibi merkez ve ilçelerde yeni açılımlar yapılabilecek arsalar olduğunda, bu 350 milyon liraya ilave yatırımlar yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.




Bu sayfayı yazdır

5.02.2022 12:40:29

Bu haber 590 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 13 kişi online
Toplam ziyaret : 76.213.082

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
526 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
718 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2031 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri