(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BAKAN ÖZER: ZONGULDAK’A VEFA BORCUM VAR

ZONGULDAK

(Haber: Orhan Akyüz) - Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ‘’Zonguldak'a vefa borcum var, bakanlığımızın tüm imkanlarını şehrimizle paylaşma imkanı olacak’’ dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ziyaretlerde bulunmak ve toplantılara katılmak için geldiği Zonguldak da Valilik binası önünde protokol tarafından karşılandı.

Bu arada yöresel kıyafet giyen küçük kız çocuğunun çiçek takdim ettiği Bakan Özer, çocuğa yakın ilgi gösterdi, fotoğraf çektirdi, hediye verdi, ardından da Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı.

‘’ZONGULDAK’A VEFA BORCUM VAR’’

Milli Eğitim Bakanı Özer, Valilik binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, hayatının 16 yılını geçirdiği Zonguldak’ın kendi memleketi olduğunu söyledi.

Yaklaşık iki dönem rektörlük yaptığına işaret eden Bakan Özer, şunları kaydetti:

‘’Burası çok sevdiğim bir kent. Valimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, milli eğitim müdürlerimizle birlikte Zonguldak daki eğitimin kalitesini nasıl artırabiliriz, hangi yatırımları yapabiliriz bunları değerlendireceğiz. İnşallah çok güzel müjdeleri toplantı sonrasında paylaşma imkanım olacak. Hakikaten Zonguldak'a vefa borcum var. Bu vesileyle Milli Eğitim Bakanlığı'nın tüm imkanlarını şehrimizle paylaşma imkanı olacak. Zonguldak daki eğitimin kalitesinin artmasından dolayı emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.’’

‘’EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ, 7 ŞUBAT TA KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEK’’

Milli Eğitim Bakanı Özer, ‘’Eğitim öğretim ikinci dönemi, 7 Şubat günü 81 ilde kaldığı yerden devam edecek. Tüm süreci Sağlık Bakanlığımız ve Sağlık Bilim Kurulu ile koordineli yürütüyoruz. Ben; ikinci dönemin tüm öğrencilerimize, tüm öğretmenlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum’’ diye konuştu.

‘’ARTIK 60 YILLIK ÖZLEM, ÖĞRETMENLERE HAS MESLEK KANUNU İLE GİDERİLMİŞ OLDU’’

Bakan Özer, şöyle devam etti:

‘’Bugün Milli Eğitim Bakanlığı açısından çok önemli bir gün. 1960'lı yıllardan itibaren öğretmenliğe mahsus bir meslek kanunu özlemi dün itibariyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yasalaştı. Artık 60 yıllık özlem öğretmenlere has bir meslek kanunu ile giderilmiş oldu. Ben bu sürece desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanımıza, hem de öğretmenler hem de Milli Eğitim Bakanlığı adına en içten şükranlarımı arz ediyorum. İnşallah bundan sonra tüm öğretmenlerimizi her anlamda desteklemeye, her zamanda yanında olduğumuz gibi yanlarında olmaya devam edeceğiz.’’

‘’ÖĞRETMENLERİMİZ SALGININ KAHRAMANLARIDIR’’

Kovid-19 salgınında öğretmenlerin kahramanlık gösterdiklerine dikkati çeken Bakan Özer, şunları söyledi:

‘’Bildiğiniz gibi öğretmenlerimiz Kovid salgınıyla mücadele günlerinin de kahramanları. Hakikaten birinci dönemin kararlı bir şekilde yüz yüze eğitime devam etmenin en büyük katkısı öğretmenlerimizden geldi. Öğretmenlerimiz beş ay boyunca maskeyle ders anlatmaya devam ettiler. Aşılanma oranları da tüm Türkiye'nin ortalamasının üzerinde olduğu gibi özellikle kıta Avrupası ve diğer ülkelerdeki haftada beş gün yüz yüze eğitime devam eden ülkelerin öğretmenlerin aşılanma oranlarının çok üzerinde gerçekleşti. Onun için ben öğretmenlerimizi kutluyorum. Yeni öğretmenlik meslek kanununun da tüm öğretmenlerimize ve milli eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum.’’

Bakan Özer’in, açıklamalarda bulunmasının ardından Valilik binasındaki katıldığı eğitim değerlendirme toplantısı, basına kapalı yapıldı.

AFGANLI TÜRKMEN AİLE TÜRK VATANDAŞI OLMAK İÇİN BAKANA MEKTUP GÖNDERDİ

Öte yandan Valilik binası önünde çocuğuyla bekleyen Afganistan Türkmenlerinden olduğunu bildiren aile, Türk vatandaşı olmak için Bakan Özer’den yardımda bulunmasını istedikleri hazırladıkları mektubu güvenlik görevlisine verdi.

Zonguldak da 2011 den itibaren ikamet ettiğini, Afganistan Türkmen’i olduğunu ve 7 yaşındaki oğlu Muhammed Bilal ile Bakan Özer’i beklediklerini anlatan Meryem İslam, ailesiyle birlikte Türk vatandaşı olmak istedikleri için hazırladıkları mektubu, Milli Eğitim Bakanı Özer’e iletilmesi üzerine güvenlik görevlisine teslim etti.

AFGANİSTAN TÜRKMENLERİ

Afganistan Türkmenleri, Afganistan'da Afgan Türkistanı ya da Güney Türkistan denen kısmında, çoğu Türkmenistan sınırına yakın, bir kısmı da İran sınırında yaşayan Türkmenlerin bir kolu olan Türk halkı. Sünni Müslüman olup Afganistan Özbeklerinden sonra Afganistan Türklerini oluşturan ikinci büyük halktır.




Bu sayfayı yazdır

4.02.2022 16:08:54

Bu haber 572 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 20 kişi online
Toplam ziyaret : 76.209.979

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
523 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
716 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2029 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri