(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ALDOĞAN:

“İRTİBAT BÜROLARIMIZLA DAHA DİNAMİK EĞİTİM MÜFRETADI VE BİZZAT ÇALIŞARAK ÖĞRENEN DAHA DİNAMİK BİR İNSAN KAYNAĞINA KAVUŞTURULMASI HEDEFLENİYOR”

ZONGULDAK

(Haber: Orhan Akyüz) - Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, ‘’İrtibat bürolarımızla daha dinamik eğitim müfredatı, daha dinamik eğitim materyalleri ve bizzat çalışarak öğrenen daha dinamik bir insan kaynağına kavuşturulması hedefleniyor’’ dedi.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Aldoğan,  Hakimiyet Yayın Grubu Zonguldak Bölge Müdürü araştırmacı gazeteci Orhan Akyüz’e, yaptığı açıklamada, kentteki Alaplı, Çaycuma ve Ereğli ilçelerinde faaliyet gösteren Organize Sanayi Bölgesi Müdürlükleri bünyesinde ‘’Organize Sanayi Bölgesi İrtibat Büroları’’nı kurduklarını, Vali Mustafa Tutulmaz ile birlikte Valilik binasında bulunan müdürlüklerinin de bünyesinde oluşturdukları ‘’Mesleki Eğitim İrtibat Bürosu’’nun açılışını gerçekleştirmelerinin ardından kaydını yaptıranlarla sohbet etmelerinin yanı sıra fotoğraf çektirildiğini söyledi.

‘’ÇALIŞARAK ÖĞRENEN DAHA DİNAMİK BİR İNSAN KAYNAĞINA
KAVUŞTURULMASI HEDEFLENİYOR’’

İrtibat bürolarına başvuranlardan herhangi bir mesleki alanda eğitim almak isteyen adayların kayıtlarının yapıldığını anlatan Aldoğan, şöyle konuştu:

‘’Millî Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan "Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü" kapsamında mesleki eğitim merkezlerini organize sanayi bölgeleri içerisinde konumlandırarak eğitimle sanayi arasındaki koordinasyonunun daha yakından sağlanmasını temin etmek amacıyla açtığımız irtibat bürolarıyla daha dinamik eğitim müfredatı, daha dinamik eğitim materyalleri ve bizzat çalışarak öğrenen daha dinamik bir insan kaynağına kavuşturulması hedefleniyor.’’

‘’BAKANIMIZ MAHMUT ÖZER’İN DEDİĞİ GİBİ…”

Aldoğan, irtibat bürolarına yoğun ilgi gösterildiği yönünde bilgiler aldığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

‘’Millî Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’in, (mesleki eğitiminde istihdam garantili eğitim vermeye başladık. İşletmelerin, 'aradığım elemanı bulamıyorum' sözleri, artık tarih olacak) sözleri ile iş gücü piyasasına insan kaynağı yetiştirilmesi için Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından başlatılan ‘Mesleki Eğitimin Yaygınlaştırılması Projesi’ kapsamında, ilimiz genelinde mevcut 5 Mesleki Eğitim Merkezi’nin yanı sıra toplam 26 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Çok Programlı Anadolu Lisesi bünyesinde 33 alan ve 118 dalda Mesleki Eğitim Programı uygulanmaya başlanmıştır.’’

‘’YAŞ SINIRI OLMAKSIZIN HERKES KAYDINI YAPTIRABİLİR’’

Yaş sınırı olmaksızın ortaokul mezunu olan herkesin irtibat bürolarına kayıtlarını yaptırabileceklerine işaret eden Müdür Aldoğan, şunları kaydetti:

‘’4 Şubat 2022 tarihine kadar Mesleki Eğitim Merkezlerimize kayıt yaptıran öğrencilerimiz ise dönem kaybı olmadan 2021-2022 eğitim öğretim yılına devam edebilecekler.
En az ortaokul mezunu olan herkes, farklı dallarda istenilen eğitime yaş sınırı gözetmeksizin başvuru yapabilmektedirler.
Ülkemizin sosyoekonomik kalkınma modelinin en önemli araçlarından biri olan mesleki eğitim, sanayi bölgelerinde mesleki eğitim merkezi irtibat bürolarının açılmasıyla her geçen gün daha da güçleniyor.
Kaydını yaptıranlara meslek tercihleri ile ilgili açıklamalarda bulunuyoruz. Herhangi  bir örgün ve yaygın eğitim kurumuna kaydı olmayan tüm öğrenci ve velilerimizi, Mesleki Eğitim Merkezleri ve Mesleki Eğitim İrtibat Bürosu’na davet ediyoruz.’’

‘’NE OLUR YALVARIYORUM,  UMUTSUZLUĞUMU UMUDA DÖNÜŞTÜRÜN’’

İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki  ‘’Mesleki Eğitim İrtibat Bürosu’’nun açılışının yapılmasıyla kaydını ilk yaptıranlardan 18 yaşındaki İsmail Güçlü, ilçe merkezindeki Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi’nden, yaşının reşit olması nedeniyle ayrılmak zorunda kaldığını söyledi.

Babasının ve annesinin ayrıldığını, kendileriyle de ilgilenmediklerini iddia eden Güçlü, şöyle konuştu:

‘’Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi’nden ayrılmak zorunda kaldıktan sonra 750 lira tutarında kiralık ev tuttum. Bazı zamanlar gündelik iş bularak bu miktarı ödemeye çalışıyorum. Bir günlük olmak üzere 100 lira karşılığı halı yıkama işine girdim.  Engellilere destek amaçlı temizlik işi dahil yeteneklerime göre iş arıyorum. Buraya gelerek kaydımı yaptırmamla biraz olsun umutsuzluğum umuda dönüştü. Ne olur yalvarıyorum, umutsuzluğumu umuda dönüştürün, yaşama daha da sımsıkı bağlanmak istiyorum. İmkansızlıklardan Açık Öğretim Lisesi’nde okumaya çalışıyorum. Annemle babam boşandı. Ben ve 16 yaşındaki erkek kardeşimle ilgilenmiyorlar. Kardeşim, birlikte kaldığı babamdan şiddet gördüğünden sığınmak için yanıma geldi. Şu anda birlikteyiz. Samsun’a yanına gittiğim annem de üvey babanın isteği üzerine benimle görüşmek istemediğini söyledi. Ayrıca üvey babadan da şiddet gördüm, kardeşimle yapayalnızız, geçimimizi sağlayacağım iş istiyorum. Valilik binasındaki irtibat bürosuna müracaat yaptığım sırada Vali bey ile müdüre hanım çok yakın ilgi gösterdiler, kendilerine minnettarım. İnşallah iş sahibi olurum.’’

‘’YOK OLAN AŞÇILIK UMUDUM YEŞERDİ’’

Kaydını ilk yaptıranlardan 22 yaşında olduğunu bildiren Onur Karakavuz da şöyle dedi:

‘’Benim 3 kardeşim var, askerden de yeni geldim ve işsizim. Hayalim aşçı olmak. İşsizlere yönelik böylesi hizmet sunmanın, iş arayanlar için umut kapısı olduğunu düşünüyorum. Güzel bir adım atılmış, teşekkür ediyorum. Çünkü buraya kaydımı yaptırmamla yok olan aşçılık mesleğim yeşerdi, inşallah hayalim aşçılık mesleğime kavuşmama vesile olunur. Arkadaşımın annesini de bu durumdan haberdar ettiğimde, çok heyecanlandı ve bir an önce kendisinin kaydını yaptıracağını söyledi. Çevremdeki herkese irtibat bürosundan bahsediyorum.’’




Bu sayfayı yazdır

29.01.2022 14:04:01

Bu haber 547 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 24 kişi online
Toplam ziyaret : 76.212.050

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
525 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
717 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2031 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri