(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ZGC: KABUL ETMİYORUZ!

ZONGULDAK

(Haber: Orhan Akyüz) - Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Başkanı Derya Akbıyık, kentte günlük yayınlanan Pusula Gazetesi’nin muhabiri Aytaç Öztürk’ün, yaptığı trafik kazası haberi nedeniyle gece yarısı evinden alınarak kolluk kuvvetlerince karakola getirilip ifadesine başvurulmasına tepki gösterdi.

ZGC Başkanı Akbıyık, konuya ilişkin yaptığı basın açıklamasında, şunları kaydetti:

“Hafta sonu; ilimizde günlük yayınlanan Pusula Gazetesi’nin muhabiri Aytaç Öztürk’ün, bir trafik kazası haberiyle ilgili kolluk güçleri tarafından bilgisine başvurulmuştur, konuyla da savunması gece geç saatlerde alınmıştır.

Aytaç Öztürk, deneyimli bir gazeteci meslektaşımızdır. Adli, polis ve asayişle ilgili haberlerle ana iştigal olarak görünmektedir.

Aytaç Öztürk meslektaşımız ile yaptığımız görüşmede, konutundan gece yarısı saat 03.00 da alınarak polis merkezinde ifadesini verdiğini, daha sonra kolluk kuvvetleri tarafından konutuna bırakıldığını ifade etmiştir.

“GAZETECİ, YAPTIĞI HABER UĞRUNA GECE YARISI KONUTUNDAN ALINMAMALI”

Başkan Akbıyık, şöyle devam etti:

“Ne olursa olsun gazeteci bir haber uğruna gece yarısı, sabaha karşın konutundan haber verilerek bile olsa alınmamalı. Normal statüdeki bir haber için gerekirse gazete imtiyaz sahibi veya yazı işleri müdürüne bilgi amaçlı başvurulmalıydı.

Gece yarısı, sabaha karşın emrivaki bu uygulamayı kabul etmiyoruz.

Kolluk kuvvetlerimiz ile Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığımızı, bu konuda kamuoyunu aydınlatacak bir açıklama yapmaya davet ediyoruz.

ZGC Genel Kurul üyemiz Aytaç Öztürk meslektaşımıza geçmiş olsun der, bundan sonra ki çalışmalarında da başarılar diliyoruz.

Bu konunun yakın takipçisi olacağımızı belirtiriz.”

NE OLMUŞTU?

Pusula Gazetesi, konuya ilişkin yayınladığı haberinde, şu görüşlere yer vermişti:

“Pusula Gazetesi Muhabiri Aytaç Öztürk, 03.00’da polis ekipleri tarafından evinden alınarak Soğuksu Polis Merkezi’ne götürüldü. Akşam saatlerinde Acılık’ta yaşanan bir trafik kazasıyla ilgili sorular sorulan Aytaç Öztürk, ifadesinin ardından polisler tarafından evine bırakıldı. Şikayetçinin ve gece yarısı ifade işleminin gerekçesi açıklanmadı. Çağrılsa sabah ifadeye gidebilecek olan Pusula Gazetesi Muhabiri Aytaç Öztürk’ü evden alma talimatını kim verdi?

Aytaç Öztürk’ten kim, neden şikayetçi oldu?

Acılık’ta yaşanan trafik kazasını kim yaptı? Haber ajanslarının geçtiği, tüm internet sitelerinde yayınlanan bir haber nedeniyle bir gazetenin muhabirini kim, neden gözaltına aldırdı? Gazetenin sahibi ve sorumlu yazı işleri müdürü dururken olay yerinde olmayan bir muhabirin polis tarafından evinden alınıp ifadesine başvurulması hukuki bir işlem mi?”

 




Bu sayfayı yazdır

24.01.2022 15:07:32

Bu haber 775 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 21 kişi online
Toplam ziyaret : 76.368.824

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
925 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1090 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2100 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri