(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÖNCE SEÇİM, SONRA İSTİFA!!!

ALAPLI

Zonguldak’ın Alaplı İlçesindeki Gazeteciler Derneği genel kurulu ardından, dernekten istifalar yaşandı.

DOĞANCIOĞLU 4. KEZ…

Alaplı Gazeteciler Derneği’nin (AGD) Halk Kütüphane’sinde gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulunda, mevcut başkan Doğan Bostancı ile Metin Mudanya başkanılğa aday oldular.

Divan Başkanlığı’nı Alaplı Kent Konseyi Başkanı Yasin Ören’in yaptığı genel kuruluda yapılan seçimlerde; üyelerin kullandıkları oyların 14’ünü alan Bostancı yeniden başkanlığa seçildi, rakibi Metin Mudanya 12 oy aldı.

Bostancı başkanlığındaki yönetim kurulu şöyle oluştu:

Ertuğrul Yüksel, Mustafa Kanca, Hakan Kurttekin ve İsmail Yasin Akçin.

VE İSTİFALAR GECİKMEDİ!

Genel kurulun tamamlanmasından kısa süre sonra ise dernekten istifalar yaşandığı bildirildi.

Aralarında, Metin Mudanya, Yasin Ören, Tuncay Tokay, Hasan Haşıl, Fedai Kaçar, Gürol Öztürk, Erdoğan Kutlu, Cem Sürmeneli, Aydın Ayhan, Göksel Özgümüş Mehmet Öztürk ve Rabia Öztürk’ün isimleri bulunan grubun “Alaplı Aktif Gazeteciler Derneği” adı altında yaptıkları açıklama ile AGD’den istifa ettiklerini duyurdular.

AAGD adına açıklama yapan gazetecilerin gerekçeleri ise AGD’nin genel kurulunda gazeteci olmayan ve ilçe ile bağları bulunmayanlar tarafından yeni yönetimin belirlendiği belirterek, şunları kaydettiler:

 “Maalesef bu mesleğin yıllardır kahrını çeken ilçenin gerçek basın emekçileri saf dışı bırakılmıştır. Daha önce, defalarca bu mesleği bilfiil bu ilçede yapan meslektaşlarımızdan kurulu bir yönetim kurulu listesiyle seçime gidilmesini arzuladığımızı, bu derneğin bir tek kişiden ibaret olmadığını söylememize rağmen, uyarılarımıza kulak asılmamış, alıştığımız üye yazımı ve üye ihracı manevralarıyla seçimin kazanılması mübah sayılmıştır. Bu sonuçla, kazanan maalesef Alaplı ve Alaplı’daki gerçek basın emekçileri olmamış, sadece birileri egolarını tatmin etmiştir. Demokrasiye olan inancımız sonsuzdur ancak maalesef kongrenin sonucunu mesleğin içinde olanlar değil, mesleğin dışında olanlar ile, ilçeyle herhangi bir bağı olmayanlar belirlemiştir. Bu mesleği yıllardır bu ilçede bilfiil icra eden ve üye manevralarıyla saf dışı bırakılan bizlerin, artık Alaplı Gazeteciler Derneği çatısı altında, teşkilatlı birlikteliğini koruma imkanı maalesef kalmamış, ortaya çıkan bu sonuçla, dernek gerçek basın emekçilerini temsil etme selahiyetini tamamen kaybetmiştir.
Bu nedenle, bu mesleğin yıllardır bu ilçede kahrını çeken basın emekçileri olarak, Alaplı Gazeteciler Derneği’nden istifa ettiğimizi ve yeni bir oluşumla yolumuza devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”




Bu sayfayı yazdır

16.01.2022 16:28:21

Bu haber 869 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 7 kişi online
Toplam ziyaret : 76.122.194

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
243 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri