(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

FIRINCI NE YAPSIN!!!

KDZ/EREĞLİ

Ülke gündeminde yerini koruyan ‘ekmek fiyatları’ Zonguldak Bölgesinde de gündemden düşmüyor.

Edinilen bilgiye göre, Zonguldak ve Alaplı’da zamlanan ekmek, Ereğli’de ise henüz aradığı zammı bulamadı.

FIRINCILAR İSYANDA!

Ülke genelinde yaşanan hayat pahalılığından bire bir etkilenen sektörde bir yandan zam beklentisi yaşanırken, diğer yandan ise ‘vatandaşın ekmeği’ mantığı ile üzerlerinde oluşturulan baskıdan kurtulamıyorlar.

Hakimiyet muhabirinin fırıncılarla yaptığı görüşmelerde; 145 liradan alınan bir çuval unun 400 liranın üzerine, 450 lira olan katı yakıtın (odun9 1200 liraya, 13 liradan alınan poşetin 35 lirayı bulduğu, akaryakıt ve doğalgaza süreç içinde neredeyse yüzde 100 zam geldiği ve asgari ücret artışı sonrası işverenin üzerine yüklenen tazminat farkı gibi maliyet artışları dile getiriliyor.

Buna bağlı bir çok olumsuzluğu daha anlatan fırıncılar, şu anki fiyatlarla tamamen zarar ettiklerini, bir çoğunun mal varlıklarını ise ipotekli olduğunu ileri sürüyorlar.

EN ÇOK İHRAÇ VE İTHAL ÜRÜN!

Bazı fırıncılar ise Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) üreticiden ucuz aldığı unu yurt dışına sattığını anlatırken, “söz konusu unu 5 değil de 4 liradan fırıncıya verse, üreticiye de gübre desteği sağlasa çok daha iyi olur. Bugün, dünyaya en fazla un ve makarna satan ülkeyiz. Bunun yanında 15 ülkeden buğday alıyoruz. İçerde arz-talebi karşılayamıyorsun ihracat için dışarı mal satılıyor” şeklide sitemlerini de dile getiriyorlar.

Mevcut halde 200 gram ekmeği 4 liradan satmaları durumunda cüzi kar edebilecek konuma geleceklerine dikkat çeken fırıncılar, yine de bunun biraz altında olabilecek fiyata razı olabileceklerini ima ediyorlar.

OLAN YİNE VATANDAŞA OLACAK!

Hakimiyet’in görüşmelerinin bir çoğunda, iktidarın yanlış uygulamaları nedeniyle sıkıntının büyüdüğüne vurgu yapılırken, “bir yandan üreticiyi ve fırıncıyı mağdur ediyorlar, ancak diğer yandan da ekmek üzerinden siyaset yapılıyor. Bu işin öncelikli çözümü üreticiye düşük maliyetli un temin etmekten geçiyor” şeklinde konuşuyorlar.




Bu sayfayı yazdır

24.12.2021 15:52:13

Bu haber 769 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 8 kişi online
Toplam ziyaret : 76.436.823

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
956 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1113 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2122 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri