(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

CUMHURBAŞKANI AÇIKLADI

GENEL

Türkiye’de, 6 milyon 91 kişiyi ilgilendiren asgari ücret rakamları açıklandı.

Bugün; Calışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye İşveren Sendikaları ve işçi kesimini temsilen Türk-İş’in toplantısı sonuçlandı.

Toplantı sonucunda alınan karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, yaptığı açıklamada, asgari ücretin, 2022 yılında en alt rakamı 4.250 lira olarak uygulanacağı bildirildi.

Buna göre 1425 lira artış gösteren Asgari ücrete yüzde 50 zam yapılmış oldu.

NELER DEDİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücreti açıkladığı basın toplantısındaki konuşmada, şunları kaydetti:

“4. Toplantı ile nihai sonuca gelinmiştir. Öncelikle işçi ve işveren kesimini temsilen taraflar gerçekten çok farklı bir anlayış içerisinde, özveri ile bu süreci işlettiler. Bu, bugüne kadar pek alışılmış bir yaklaşım metodu değildi, ilk defa oluyor. Bundan dolayı çok mutluyum.

Bakanlığımız tarafından şahsıma aktarılan görüş üzerine biz de asgari ücreti belirledik. Yeni asgari ücret düzenlemesi ile birlikte, önümüzdeki yıl asgari ücretten alınan gelir vergisi ile damga vergisini kaldırıyoruz, işverenden 450 liralık vergiyi de kaldırmış oluyoruz.

Hükümet olarak asgari ücreti fevkalade yüksek oranda artırarak, çalışanlarımızın üzerindeki vergi yükünü kaldırarak işverenlerin yanında olduğumuz gösterdik. Yeni asgari ücretin çalışanlara ve işverenler hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

BİLGİN: ÜLKEMİZ AÇISINDAN ÖNEMLİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

"Asgari ücret ülkemiz açısından çok önemli. Sürece katkı yapan sendikalarımızı tebrik etmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu sürece başından itibaren emeği ve sosyal devleti koruyan manevi desteğini hissettik."

KAVLAK; İYİ BİR ÇALIŞMA YAPTIK

Türk-İş Genel Sekreteri Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, “Zorlu sürecin sonuna geldik, çalışmalarımızı tamamladık. Sayın bakanım, Cumhurbaşkanımıza teslim etti. İyi bir çalışma yaptığımızı, emekçilerimizin de takdir edeceğini düşünüyorum” dedi.

AKYOL: PAZARLIK SÜRECİ DEMİYORUM

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Özgür Burak Akyol da, “Bu sürece pazarlık süreci demiyorum. Çünkü devletimizin liderliğinde hem işçi, hem de işveren kesimlerimiz çalışanın ve işveren kesimi için en iyisini yapmak için çalıştık. Bu yıl daha zor ve meşakkatliydi. Biz diyoruz ki çalışan olmadan işveren, işveren olmadan çalışan olmaz. Devlet olmazsa da her ikisi de olmaz” diye konuştu.

 




Bu sayfayı yazdır

16.12.2021 15:36:18

Bu haber 632 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 4 kişi online
Toplam ziyaret : 76.436.645

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
956 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1113 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2122 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri