(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BAŞKANLAR KURULU KARAR VERDİ!

Türk Metal Sendikası Genel Merkezi’nce, MESS Grup Toplu İş Sözleşmesinde “Uyuşmazlık Tutanağı” ile tıkanan görüşmeler üzerine, 14 Aralık itibarıyla eylemlere başlayacağı bildirildi.

Türk Metal basın bürosundan yapılan yazılı açıklamada, genel durum değerlendirmesi üzerine toplanan Türk Metal Sendikası Başkanlar Kurulu, bir dizi kararlar aldığı belirtildi.

MESS ile görüşmelerin başladığı günden, gelinen noktaya kadar durumun değerlendiği toplantıda, Türk Metal’in son oturumdaki ücret artışlarına yönelik teklifine karşılık, işveren kanadınca ortaya konulan teklifin ‘kabul edilemez bulunduğu anlatılan açıklamada, toplantıda alınan kararlar şöyle sıralandı:

İŞÇİDE HAYAL KIRIKLIĞI YARATMIŞTIR

“MESS’in hayatın ve ekonominin gerçekleriyle bağdaşmayan bu teklifi, toplu iş sözleşmesine muhatap işyerlerinde çalışan ve bu sözleşmeden insan onuruna yaraşır bir ücret artışı bekleyen 130 bin metal işçisinde büyük bir hayal kırıklığına neden olmuştur. Başkanlar Kurulumuz, bu teklifin, bir yandan ülkemizin huzuru ve istikrarını, diğer yandan da ülkemizin en önemli sektörü olan metal sektöründe çalışma barışını açıkça tehdit ettiğini düşünmektedir.

HALKIMIZ GEÇİM SIKINTISI YAŞIYOR

Türk Metal Sendikası Başkanlar Kurulu, ülkemizin derin bir ekonomik krizden geçtiğinin, dövizdeki dalgalanmalar ve artan enflasyon karşısında hayatın her geçen gün pahalandığının, başta ücretliler olmak üzere halkımızın geçim sıkıntısı yaşadığının bilincindedir. Bu nedenle Başkanlar Kurulumuz, böyle bir dönemde metal işçilerine reva görülen bu teklifi ve çalışma barışını ortadan kaldırmayı amaçlayan bu yaklaşımı kabul etmemektedir.

KAPI DİYALOĞA AÇIK AMA..!

Türk Metal Sendikası Başkanlar Kurulu, üyesi metal işçilerinden aldığı güçle, bu yaklaşıma karşı mücadele etmeye kararlıdır. Sendikamız sosyal diyalog kapısını açık bırakmak kaydıyla yasal ve meşru eylemlere başlayacak, bu konudaki kararlılığını ortaya koyacaktır.

EYLEM AYRINTILARI AÇIKLANACAK

Sendikamız, 14 Aralık 2021 Salı gününden itibaren, ayrıntıları daha sonra açıklanacak şekilde, işyerlerinde ve kent meydanlarında eylemlere başlayacak, bu eylemler süreç içinde artarak sürdürülecektir. Bu amaçla, fabrikalarda ve işyerlerimizin bulunduğu kentlerin meydanlarında kitlesel basın açıklamaları yapılacak, halkımızın metal emekçilerinin bu kutsal mücadelesine desteği sağlanacaktır.

MESS BİNASINA SİYAH ÇELENK…

Türk Metal Sendikası üyeleri yine 14 Aralık 2021 Salı günü MESS Genel Merkezine ve MESS’in bölge temsilciliklerine siyah çelenk koyacaktır. Bu eylemlerde MESS’in bu uzlaşmaz tavrı ve Sendikamıza verdiği teklif protesto edilecektir.

FAZLA MESAİ YAPILMAYACAK

Sendikamız 20 Aralık 2021 Pazartesi gününden itibaren işyerlerinde uygulanan fazla mesai uygulamasına son verecek, işverenin fazla mesai talepleri kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Türk Metal Sendikası, bu eylemlerini 25 Aralık 2021 Cumartesi gününe kadar kararlılıkla sürdürecek, o tarihte yapılacak Gemlik Şubemizin 4. Olağan Genel Kurulu’nda yeni eylem programı açıklanacak, Türk Metal bu tarihten itibaren çok daha etkili eylemlere başlayacak ve alanlara inecektir.

SONUÇ ALINMAZSA GREV KAPIDA!

Bu eylemlerden sonuç alınamaması halinde, sürecin alınacak grev kararıyla devam edeceğini açıklayan Başkanlar Kurulumuz, üyelerinin hak ve çıkarlarını koruyacak, onlara insan onuruna yaraşır bir yaşam sunacak toplu iş sözleşmesini bir an önce masa başında bitirmek amacındadır.

Türk Metal Sendikası Başkanlar Kurulu ve temsil ettiği üyeleri, ülkemizin huzurunu ve istikrarını, çalışma barışı ve endüstriyel ilişkiler dengesini her zaman göz önünde tutmuş, bugüne kadar ülkemiz ve işyerlerimiz için her türlü fedakarlığı yapmıştır. Ancak Türk Metal Sendikası üyeleri için artık bıçak kemiğe dayanmıştır.

ADALETTEN TAVİZ YOK!

Başkanlar Kurulumuz, üyelerinin sendikamıza emanet ettiği alın terlerini korumaya, emeğin hak ve özgürlüklerinden ve çalışma yaşamında adaletten taviz vermemeye kararlıdır. Türk Metal Sendikası Başkanlar Kurulu, alınan kararların ülkemize, çalışma yaşamına, işçi sınıfımıza ve metal işçilerine hayırlı uğurlu olmasını dilemektedir.”

SÜRECE NASIL GELİNDİ?

Türk Metal ile MESS arasında geçtiğimiz 12 Ekim’de başlayan Grup Toplu İş sözleşme görüşmelerinin 5. Oturum sonucunda sözleşme taslağındaki 49 madde kabul edilmiş, 75 madde ve sözleşmenin ek 2 maddesi ile anlaşmazlıkla sonuçlanmıştı.

Sendikanın ücret ve sosyal haklara ilişkin artış talebi karşısında, MESS kanadınca, ilk 6 ay için yüzde 12, diğer 6 aylık periyotlar için enflasyon oranında artış önerilmiş, sosyal haklara ise 1. yıl için yüzde 19,25, 2. yıl için de enflasyon oranı kadar artış teklif edilmesi üzerine, Türk Metal kanadı teklifi kabul etmeyi “Uyuşmazlık Zaptı” tutulması ile birlikte masayı terk etmişti.

Sendika üyelerini kapsayan ve aralarında 130 kadar Erdemir çelik Servis Merkezi (ERSEM) Üyesinin de bulunduğu MESS Grup sözleşmesi, yasa gereği Arabulucu Süreci yaşıyor.




Bu sayfayı yazdır

13.12.2021 13:57:38

Bu haber 656 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 76.436.594

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
956 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1113 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2122 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri