(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ALDOĞAN, AKYÜZ’E KONUŞTU

(Haber: Orhan Akyüz) - Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, “Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer, okullardaki doğalgaz dönüşümlerine hassasiyet göstermektedirler, ilimizdeki 30 okulumuzun doğalgaz dönüşümleri 19 Kasım itibariyle tamamlanacak, öğrencilerimiz de sıcacık okullar ile sınıflarla karşılaşacaklar” dedi.

Aydoğan, Hakimiyet Yayın Grubu Zonguldak Bölge Sorumlusu Gazeteci Orhan Akyüz’e yaptığı açıklamada, İlde katı yakıt kullanılan 30 okul için doğalgaz dönüşüm çalışmaları ihalelerinin yapıldığını söyledi.

19 KASIM İTİBARIYLA KADAR 30 OKUL

Kentte doğalgaz erişimi olan okulların, katı atık yerine doğalgazla ısıtılacağına dikkati çeken Aldoğan, şöyle konuştu:

“Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer, okullardaki doğalgaz dönüşümlerine hassasiyet göstermektedirler,  ilimizdeki 30 okulumuzun doğalgaz dönüşümleri 19 Kasım itibariyle tamamlanacak, öğrencilerimiz de sıcacık okullar ile sınıflarla karşılaşacaklar. Ağır kış şartları bastırmadan ara tatil sonrası 19 Kasım itibariyle okullarımızın doğalgaz dönüşümleri hayata geçmiş olacak. Okullarımızın doğalgaz dönüşümleri tamamlandığında katı yakıtla ısınmanın getirdiği zorluklar, kazan yakmak için ihtiyaç duyulan istihdam ve kamu kaynağından tasarruf olacak, oluşan çevre kirliğinden de okullarımız kurtulacaktır.”

OKULLARDA KÜTÜPHANE ÇALIŞMALARI

Müdür Aldoğan, İl Genelindeki eğitim-öğretim ortamları olan okullarda fiziki iyileştirmeleri yapılırken, öğrencilere sunulan eğitim standartlarının da yükseltildiğini anlatarak, şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde, 26 Ekim 2021 tarihinde Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer ile birlikte açılışını yaptığı ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın’ projesi, Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından başlatılmıştır. Zonguldak’ta 150 okulumuza kütüphane kazandırılacak. Kütüphane bulunmayan okullarımız için kütüphane mobilyalarının üretim ve montajı, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerimiz tarafından yapılacak. Bu kapsamda, 150 okulumuz için planlamalar yapılmış olup ilk etapta 60 okulumuz için mobilya üretimi Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerimizde tamamlandı, kuruluma da hazır hale getirildi.”

SÜRPRİZ YATIRIMLAR GELMEYE DEVAM EDECEK

Kentteki okullarda kütüphane için ayrılan mekanların fiziki iyileştirmelerinin devam etmesiyle önümüzdeki hafta 10 okulda yerinde kurulum gerçekleşerek açılışlar yapacaklarına işaret eden Aldoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“150 okulumuza yeni kurulacak kütüphanelerle birlikte mevcut kütüphanelerimizin de hem fiziki iyileştirmelerini, hem de kütüphanedeki kitap çeşitliliğini artırarak zenginleştirmeye devam edeceğiz. Bütün okullarımız iki ay içerisinde kütüphanelerine kavuşarak öğrencilerimizin hizmetine sunulacak. ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın’ projesi ile ve Sayın Bakanımız Mahmut Özer’in ifadesiyle, ‘okullar arası imkân farklılıklarını azaltacak ve eğitimde fırsat eşitliğini artıracak.’ Önümüzdeki süreçte yeni projeler uygulanmaya, sürpriz yatırımlar gelmeye devam edecektir.’’

Müdür Aldoğan, il genelinde okul öncesi 6 bin 881 öğrenci, ilkokul 26 bin 966 öğrenci, ortaokul 28 bin 468 öğrenci ve ortaöğretim 31 bin 923 öğrenci olmak üzere toplam da 94 bin 238 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğünü, 7 bin 466 öğretmenin de görev yaptığını vurguladı.

BAKAN ÖZER AÇIKLAMIŞTI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de, Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, Türkiye genelindeki okulların doğalgaz dönüşüm çalışmalarıyla ilgili şunları kaydetti:

“Bakanlık olarak okullarımızın doğalgaz dönüşümlerini tamamlamak istiyoruz. Bu amaçla illerimizin taleplerini hızla değerlendirdik. 2021 yılının ilk 8 ayında doğalgaz dönüşümü için illere 169 milyon lira ödenek gönderilmişti. Eylül ayının ilk haftasında ise tüm talepler karşılanarak 81 ile doğalgaz dönüşümü için 372 milyon lira ödenek gönderildi. Şu an itibarıyla bakanlığımızda işlem için bekleyen tek bir doğalgaz dönüşüm talebi kalmadı. 2022 yılının ilk altı ayında doğalgaz erişimi olan tüm illerimizde bu konudaki çalışmaları tamamlayacağız.”




Bu sayfayı yazdır

15.11.2021 10:34:37

Bu haber 525 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 21 kişi online
Toplam ziyaret : 76.217.024

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
630 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
719 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2033 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri