(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KENT KONSEYİ'NDEN ERMED'E...

KDZ/EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Kent Konseyi yönetimi, Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimine ziyarette bulundu.

Kent Konseyi başkanı Osman Yavuz, ziyarette yaptığı konuşmada, göreve seçilmelerinin ardından hayata geçirdikleri bazı projeleri anlattı.

Bunlar arasında, Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı en önemli etken olan ‘aşı’yı gündemde tutmaya çalıştıklarını anlatan Yavuz, “bu doğrultuda, ilçe merkezimizdeki sinyalizasyon sistemlerindeki ışıklara ‘Aşı Olun’, ‘Sağlıklı Kalın’ türünden yazılar yazılmasını sağladık. Bunun meyvelerini de aldığımız görüyoruz. Hastanelerde gün içinde verilebilen aşı randevularının, yoğunluk nedeniyle bir haftaya kadar yayıldığını öğrendik” dedi.

Çalışmalarında Ereğli Belediyesinden de destek aldıklarını anlatan yavuz, şunları kaydetti:

“Göreve seçilmemiz ardından ziyaretlerde bulunduk, misafirlerimizi kabul ettik. Onları dinliyoruz,. Önerilerini alıyoruz. Aralarında uygun olanları da Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza yada ilgili mercilere iletiyoruz. Bu amaçla işimizden ve zamanımızdan da fedakarlık ederek, Ereğli ve Ereğli halkına ne verebilirsek, yoldaki bir taşı kaldırıp kenara koyabilirsek, o anlamda kendimi başarılı görürüm.

AŞI OLUN, SAĞLIKLI KALIN!

Bu arada, pandeminin de önüne geçebilmek amacıyla çalışmalarımız oldu. bu doğrultuda, ilçe merkezimizdeki sinyalizasyon sistemlerindeki ışıklara ‘Aşı Olun’, ‘Sağlıklı Kalın’ türünden yazılar yazılmasını sağladık. Bunun meyvelerini de aldığımız görüyoruz. Hastanelerde gün içinde verilebilen aşı randevularının, yoğunluk nedeniyle bir haftaya kadar yayıldığını öğrendik.

Acheron Vadisi’ndeki kazı çalışmaları hızla devam ediyor. Bu çalışmayı bir an önce sonuçlandırıp, Ereğli’yi, o bölgenin gerek tarihi ve turizmi olarak, gerekse Milli Eğitime kazandırılması için çalışma yapıyoruz.

4 DUYU PROJESİ

Yine ilçemizde geçmiş yıllarda Kent Konseyi tarafından kurulan “4 Duyu” projesi için mevcut Fen Lisesi binasının bodrum katı düzenlenmiş, Ancak, söz konusu yerde yüksek rutubet ve koku oluşması nedeniyle bu amaç için uygunluğunun doğru olmadığını belirledik. Bu amaçla, görme engelli vatandaşlarımız ve toplumun da bu yöndeki duyarlılığını artırabilmek amacıyla, 4 Duyu alanının, uygun olabilecek bir başka yere taşımayı planlıyoruz. Tamamen karanlık alanda oluşturulacak bu merkezde çeşitli objeler oluşturup, görme engelli bir vatandaşın duyularıyla nasıl yaşamına yön verdiğinin görülmesini istiyoruz.”

Yavuz, bölgede, özellikle arıcılığın yangın olduğunu hatırlatarak, “500 adet ıhlamur fidanımız mevcut. Bunları dikmek amacıyla arazi temini çalışma başlattık. Bu sayede arıcılarımıza da katkı sağlamış olacağız” diye konuştu.

GÖNÜLLÜ: İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLALIM

ERMED Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Gönüllü de, Kent Konseyi’nin, İlçedeki projelerin gelişmesine büyük katkı sağlayacak potansiyeli sahip olduğunu savunduğu konuşmasını, şöyle sürdürdü:

“Bu sembolik olarak da kullanılabilir ama fonksiyonel hale getirecek olan da sizlersiniz. Biz gazeteciler ve Derneğimiz ERMED olarak sizden beklentimiz; bu görevi fonksiyonel olarak layıkıyla yerine getirmenizdir. ERMED Yönetimi ve üyeleri olarak beraber de çalışmak isteriz. İşbirliği halinde bu şehrin gelişmesi için ne gerekiyorsa birlikte yapmaya; işbirliğine hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Çünkü hepimiz bu şehirde yaşıyoruz, ortak paydamız da Karadeniz Ereğli’dir. Medya olarak görevimiz, kente faydalı çalışmaları alkışlamak, olumsuz olduğunu algıladıklarımızı da eleştirmektir. Elbette burada meslektaşlar olarak farklı görüşlerde de olabiliriz.”

Dernek Mali Sekreteri Aykut Ateş de, Kent Konseyi’nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini, özellikle aşı kampanyasına yönelik çalışmalarını çok yerinde bulduklarını ve Konseyi kutladıklarını dile getirdi.

Ülkenin birçok yerinde meydana gelen orman yangınlarına da dikkat çeken Yavuz, Gönüllü’ye çam fidanı hediye etti.

ERMED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fikri Kapan’ın da hazır bulunduğu ziyarette; Yavuz ile birlikte ziyarette yer alan; Kent Konseyi Genel Sekreteri Cengiz Yılmaz, Kadın Meclisi Başkanı Arzu Yazıcı, Kent konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Sertaç Yılmaz, Üyeler Songül Özenç ve Şenol Azman ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.




Bu sayfayı yazdır

14.09.2021 17:37:15

Bu haber 452 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 7 kişi online
Toplam ziyaret : 76.281.631

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
679 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
938 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2063 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri