(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

SON GÜNE KADAR MÜCADELE

KDZ/EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Kadın Platformu tarafından, “Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesinden Çıkma” kararına karşı yürüyüş gerçekleştirildi.

İlçenin sahil bandında; aralarında İYİ Parti İlçe Başkanı Op. Dr. Evrum Balbaloğlu, CHP ve İYİ Partili kadınlar, Kadın Platformu üyeleri ile ev kadınlarının da katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüşe, çevredeki erkek ve kadınlar da destek verdi.

Kadın Platformu Sözcüsü Naile Bingöl, yürüyüşün ardından Hakimiyet Muhabirine yaptığı açıklamada, “iktidarın aldığı, “1 Temmuz’da Türkiye’nin çıkacağı İstanbul Sözleşmesi” kararına karşı ülke genelinde olduğu gibi Ereğli’de de daha önce basın açıklaması yaparak tepki gösterdiklerini hatırlattı.

Söz konusu sözleşmeden ayrılma durumunda, sadece kadınların değil, ailelerin ve özellikle de çocukların olumsuz etkileneceğini tekrarlayan Bingöl, şöyle dedi:

“1 Temmuz’da sözleşmeden ayrılmakla sadece CHP’li yada İYİ partili kadınlar değil, aynı zamanda bu karar destek veren AKP ve MHP milletvekillerinin eş ve çocukları da olumsuz etkilenecek. Çünkü bu kararla aynını zamanda kadınlar haklarından, hayatlarından vazgeçmiş olacaklar. Sadece kadınlar değil, aileler de bu karardan olumsuz etkilenecekler. Şu çok iyi biliniyor ki İstanbul Sözleşmesi yaşatır. Biz, sadece kadın için değil, aynı zamanda aile için; taşa yazı yazarak, taştan yardım isteyen çocuklarımız için ve yine aynı zamanda AKP’li ve MHP’li kadınlar için de mücadele ediyoruz. Çünkü bu sözleşmeden çekilmekle onlar da zarar görüyor. Bunun siyaseti olmaz.”

DESTEK MORAL OLDU

Bingöl, gerçekleştirdikleri yürüyüşe katılım kadar, dışarıdan da önemli destek verildiğine dikkat çektiği sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yürüyüşe başlamamız ile birlikte, çevreden birçok erkek ve ev hanımının da destek verdiğini gözlemledik. Özellikle de Sayın İYİ Parti İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu’nun aramızda yer alması çok önemliydi. Yine, ülke genelinde bazı bölgelerde polis ve güvenlik güçlerinin sert müdahalelerinden çekinerek katılamayan kadınların olduğunu biliyoruz. Ancak biz, bu tür etkinliklerimiz öncesinde yasal tüm izinlerimizi alıyor, bildirimlerde bulunuyoruz. Yine, aramıza çeşitli provokatörlerin girmesine de izin vermiyoruz. Katılımlarından dolayı Sayın Balbaloğlu ve tüm kadınlara teşekkür ediyoruz.”




Bu sayfayı yazdır

29.06.2021 11:57:13

Bu haber 894 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 18 kişi online
Toplam ziyaret : 76.123.133

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
243 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri