(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

VEKİL ÖZTUNÇ'TAN...

KDZ/EREĞLİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Hükümet iyice şaşırdı. Ne yapacağını şaşırdı. Sorular soruyoruz, sorulara cevap veremiyor.  Cevap veremediği gibi de artık iradesini o kadar kaybetmiş ki, tuhaf tuhaf bir siyasetçinin söylemeyeceği, bir devlet adamının asla söylemeyeceği şeyler söylüyor” dedi.

Beraberinde Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz ile birlikte Zonguldak’ın Alaplı ve Ereğli İlçelerine gelen Öztunç, Alaplı’da çıktığı Gümeli Beldesindeki Bölüklü Yaylası’nın turizme kazandırılması gerektiğini söyledi.

İlçede kurulma çalışmaları devam eden Cüruf Tesislerini de gezdiklerini anlatan Öztunç, Bölüklü Yaylası’ndaki 4 bin 117 yaşında olduğu tahmin edilen Porsuk Ağacı’nın da bulunduğu bölgeye, Zonguldak yönetimlerinin kıymetini bilmesi gerektiğini savundu.

EREĞLİ’DE CHP ZİYARETİ

Geldiği Ereğli İlçesinde, CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul tarafından karşılanan CHP Milletvekili, burada yaptığı konuşmada ise hükümete eleştirilerde bulundu.

Öztunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘millet aç diyorsunuz millet açsa siz doyurun’ sözlerini hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Hükümet iyice şaşırdı. Ne yapacağını şaşırdı. Sorular soruyoruz, sorulara cevap veremiyor.  Cevap veremediği gibi de artık iradesini o kadar kaybetmiş ki, tuhaf tuhaf bir siyasetçinin söylemeyeceği, bir devlet adamının asla söylemeyeceği şeyler söylüyor. Sayın Cumhurbaşkanı birkaç gün evvel çıktı dedi ki; ‘millet aç diyorsunuz millet açsa siz doyurun’ dedi. Ben ilk duyduğumda ‘acaba yanılıyor muyum, yanlış mı duydum’ dedim. Bir siyasetçi, bir devlet adamı böyle bir şey söyler mi, söyledi. Millet aç kardeşim aç, sen inanmasan da aç, görmesen de aç. Gözün var görmüyor, kulağın var duymuyor. Ama millet aç. Milletin aç olduğunu görmek istiyorsan bırak sarayı gel Zonguldak’a, 11 yaşındaki bir çocuğu dinle. 11 yaşındaki çocuğa soruyorlar, hayalin nedir diye soruyorlar, hayalim eve yemek götürmek diyor. 11 yaşındaki çocuğun hayalinin oyun oynamak olması gerekiyor.  Hayalinin büyüyünce doktor, öğretmen, polis olacağım demesi gerekiyor. Çocuk hayallerini bırakmış diyor ki eve yemek götürebilmek. Çocukların hayalini çaldınız. Bir de lafa gelince ‘millet aç değil’ diyor.

ERDOĞAN’A ATIFTA BULUNDU!

Konuşmasında, Ülkede yaşanan Koronavirüs Salgını süresinde, CHP’li Belediyelerin halkın yanında ve destekçi olduğunu savunarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik, “Evet millet aç ve sen doyuramıyorsun. Kalk o koltuktan, yerine gelenler bak nasıl doyuracaklar görürsün. Bir de diyor ki nankör. Millete nankör denir mi?” diye konuştu.

CHP Milletvekili Ali Öztunç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“128 milyar dolar nerede diye soruyoruz, cevap yok. 10 bin dolar rüşvetçi siyasetçi kim, nerede diyoruz, cevap yok. Damat nerede diyoruz, tık yok, cevap yok. Yıldırım Demören'e verilen 750 milyon dolarlık kredi nerede kardeşim diyoruz, cevap yok. Biz sordukça milleti nankörlükle suçluyor. Biz sordukça başka şeyler söylüyor. Yazıklar olsun demekten başka bir şey yok. Yüksek İstişare Kurulu Sayın Cemil Çiçek’in mafya ile ilişkilere yönelik medyaya düşen sözleri var. ‘Bu işlerin binde biri doğru ise felakettir’ diyor. Siyasetçilerin arabasının bagajına paralar konuluyorsa, bunlar konuşulmayacak mı değerlendirilmeyecek mi şeklinde bir şeyler diyor. Sayın Cemil Çiçek, bunu millete söyleme bunu Erdoğan'a söyle.

ÖZTUNÇ: İKTİDAR AGELECEĞİZ VE…

İnşallah da 2023 de mi olur daha önce mi olur ama en geç 2023 yılında yapılacak bir seçimde, millet ittifakı olarak CHP olarak iktidara geliyoruz. Bunu herkes görüyor, Tayyip Erdoğan'da bunu gördüğü için çıldırıyor, deliriyor o yüzden saldırıyor, acziyete düşüyor. CHP hızlı adımlarla iktidara koşuyor. Ereğli'de Alaplı'da belediyelerimizi aldık inşallah önümüzdeki seçimde kaybettiğimiz Zonguldak'ı yeniden alacağız ve Zonguldak'ın 5 milletvekili var, 2 milletvekili az, biz en az 3 milletvekili istiyoruz. Biz bunun için de çalışmak çabalamak zorundayız."

POSBIYIK’I ZİYARET…

CHP Milletvekili daha sonra geldiği Ereğli Belediyesinde, Belediye Başkanı Halil Posbıyık tarafından karşılandı. Posbıyık, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdiği ziyarette, Belediye çalışmalarını anlattı.

Belediyenin mali durumunun iye olduğunu, borcunun da bulunmadığını belirten Posbıyık, şunları kaydetti:

“Belediyenin durumu iyi. Ne müteahhite, ne Vergi Dairesine, ne SSK’ya borcumuz var. İşçiler memnun, zamanından önce maaş, ikramiye veriyoruz. En yüksek zammı aldılar. İkramiyeleri, sosyal hakları var. Aynı zamanda memurlara en yüksek zammı ikramiyeyi veriyoruz. Gerçi pandemiden dolayı tahakkuk ve tahsilatta gerileme var. Büyük yatırımlarda zorluk çekiyoruz. Buna rağmen, muhtarların taleplerini karşılıyoruz. Mahallelerde çalışmalarımızı yapıyoruz. Asfalt, parke gibi temel hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Pekçok projemiz başlayacak ve Ereğli önümüzdeki aylarda şantiyeye dönecek.  Sayın Genel Başkanımızı sizler vasıtasıyla davet etmeyi düşünüyorum. Ama diğer yandan CHP’li belediye olduğumuz için ve pandemi nedeniyle 25 yıllık başkanlığımda en sıkıntılı dönemi yaşıyorum. Vergileri, su paralarını ödeyemiyor vatandaşlar. Bir de hükümet baskısı yaşanıyor.”

OYAK İLE İŞLER İYİ AMA..!

Posbıyık, ilçedeki Ereğli demir ve çelik Fabrikaları’nın sahibi OYAK ile işlerin iyi olduğunu dile getirdiği konuşmasında, “OYAK ile de gayet iyi ilişkilerimiz var, iyiye gidiyoruz. Ama bir tek sıkıntımız var, Eylem (Ertuğrul) Bey de biliyor; partiye üye olmaları için kadınları, gençleri gönderiyoruz. Seni belediye mi gönderdi diye üye yapmıyorlar. Partiyi büyütemiyoruz; ondan sıkıntı yaşıyoruz” diye konuştu.

Başkan Posbıyık, Öztunç’a Herkül ve Alemdar Gemisi maketi hediye etti. Posbıyık ayrıca, konuyla ilgili çabalarından dolayı teşekkür ederek Milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz ve Ünal Demirtaş’a da Alemdar Gemisi maketi hediye etti.

http://www.ereglihakimiyet.com/tumyazilar.asp?yazar=yustundag




Bu sayfayı yazdır

13.06.2021 21:43:02

Bu haber 609 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (2)
14.06.2021 11:11:46
bora diyor ki;

Ünal demirtaşın ne faydası olmuş ereğliye, zonguldaka kaç zamandır milletvekili söylesin ya allah aşkına
14.06.2021 00:03:00
ORHAN YAŞA diyor ki;

Erdoğan seni matap almaz.




Şu anda 6 kişi online
Toplam ziyaret : 76.126.134

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
246 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
559 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri