(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

YÜZÜNE BAKA BAKA..!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz'ın da katıldığı toplantıda, “Ereğli’nin Sorunları ve talepleri” olduğu konuları dile getirdi.

Posbıyık, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nın (Erdemir) bağışladığı tabletler için  Şahinde-Hayrettin Yavuz Bilim Sanat Merkezinde  düzenlenen törende Çevre Yolu Projesi, Ereğli’ye cüruf tesisi kurulmak istenmesi, turizmde açılım gibi konuları anlattı.

Gerçekleştirilen törende, ‘sadece bağışlanan tabletlerden bahsetmenin yetmeyeceğini’ dile getiren Posbıyık, şunları kaydetti:

“Ereğli’nin Kaymakamlık binası yok, kirada. Ereğli’nin Emniyet Müdürlüğü binası yok kirada ve hiçbir hareket yok. Tersanelerde zor durumdayız. Bize tam bir destek verilmiyor. Ereğli’de turizmde gelişme yapılım diyoruz. Eski Belediye binası yerinde ihaleye çıkıyoruz. Ancak, Kaletepe’ye Ereğli halkını çıkaramadıktan sonra  Ereğli’de turizmi geliştiremezsiniz. Bunu geçmiş dönemlerde deniz kuvvetleri komutanı Sayın Metin Ataç’ın şifai emirleriyle gerçekleştirdim. Her gelen Belediye Başkanı bunun için uğraşıyor ama netice alamıyor. Göztepe’ye çıkmadıktan sonra Ereğli’ye gelsen ne olur, turizm mi olur. Ereğli’de kaç yıldan beri uğraşıyorum bir teleferik yaptırmıyorlar. Ereğli’de turizm falan diyorsak ilk defa Göztepe ve Kaletepe’yi ayarlamak lazım. Piyale Paşa Konağı’nın protokolünü Belediye Başkanı olduğum gün eski valiyle birlikte imzaladık. O günkü komutan ile birlikte ama hiçbir hareket yok.  Ben projeler hazırladım Karabük’e müracaat ettik. Koruma kuruluna müracaat ettik. SİT alanı olduğu için izin almak gerekiyor, her şeyimiz hazır. Arkamızdan itekleyecek birisini bulamıyoruz. Marina projemizde turizm olması için mutlaka Ereğli’de olması gerekiyor.

ÇEVRE YOLU-CÜRUF TESİSLERİ! - Ereğli’nin önemli konusu çevre yoludur. Çünkü Kepez yolunda kazalar oluyor, ölümlü kazalar oluyor. Eğer Ulaştırma Bakanı buraya gelseydi bunları anlatacaktık kendisine ama Kozlu’dan buraya kadar maalesef getirmediler. Bahsettiğim mutlaka yapılması gereken yol. Erdemir sahasında cüruf dağları oluştu. Ereğli halkı zehirleniyor, yazıktır bu halkın sesi de çıkmıyor. Erdemir, cüruf dağlarını eritmek için el altından bir takım müteahhitleri destekliyor. İlkin Alaplı tarafında Osmanlı Köyü’nde bir yer buldular oraya ÇED raporu verdiler. Ereğli tarafında da bir ÇED raporu vermeye kalktılar. Daha önce Ereğli’de eylem yaptık engelledik.

ALTINDA VALİ İMZASI VAR! - Diyarbakır’dan bir firma yine geldi, yine buraya konuşlandı ve maalesef ÇED raporu yapılamaz diye burada evraklar elimde Sayın Valimin de üzülerek söylüyorum altında imzası var. Allah rızası için ben inşaat mühendisiyim. Bu çevre yolu projesi daha yeni yapıldı. Çevre yolunun üzerine cüruf tesisi yapmak için ÇED raporu vermişsiniz. ÇED raporuna gerek yok diyorsunuz. Böyle bir şey olabilir mi sayın valimizin de imzası. Böyle bir mühendislik cinayeti olmaz ki. Bu çevre yolu yapılsın diye her gün kürsüye çıkıp bağırıyorum. Çevre yolu yapılacak diye beklerken onun üzerine cüruf ayıklama tesisi kurmak istiyorlar ve ‘ÇED raporuna gerek yoktur’ diye izin alıyorlar. Ereğli halkı olarak asla buna izin vermeyeceğiz.”

ÇEVR EMÜDÜRLÜĞÜ VERMİYOR! - Konuşmasında, Erdemir’deki Yapı Kayıt konusuna da değinen Posbıyık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“600 tane yapı kayıt aldı dünyanın parasını ödedi devlete. İl Çevre Müdürlüğü’ne verdi. İl Çevre Müdürlüğü kanunen bize vermesi lazım vermiyor. Sayın valimize götürdük vermiyorlar. İl Çevre Müdürlüğü’ne en son yazı yazdık ‘bakanlığa soracağım öyle vereceğim’ dedi. Ya bu sır mı? Büronda bütün mühendislerin bilgisayarlarında var. Bende bunları alacağım ki Ereğli’nin planlamasını yapıyorum. Erdemir nerelere müracaat etmiş, kaç metre yeri var. İnceleme yapacağım, bunu bana gönderin diyorum. Tabi ki Erdemir’in sözü ben kamu kuruluşu olmama rağmen devlet olmama rağmen benden daha fazla geçiyor. Baskı yapıyorlar İl Çevre Müdürlüğü’ne, göndermiyorlar. Sayın Valim bu son konudan haberiniz yok. Bir buçuk ay oldu yazı yazdım “bakanlığa soracağız, bilgi vereceğiz” dediler. 1,5 aydır yazı gelmiyor. Ben devlet dairesinde herhangi bir daire bana yazı yazdığında 15 gün cevap vermezsem hakkımda soruşturma açıyorlar. Ama ben sahipsiz hissediyorum kendimi. Ben de Ereğli halkının hakkını savunuyorum.”

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz da, Ereğli'yi Zonguldak ve diğer ilçelerden ayrı tutmanın mümkün olmayacağını belirterek,  ‘Ereğli’nin sorunları benim sorunumdur. Birlik ve beraberlik içerisinde sorunları çözeceğiz’ dedi.

http://www.ereglihakimiyet.com/tumyazilar.asp?yazar=yustundag

 




Bu sayfayı yazdır

5.03.2021 13:10:36

Bu haber 1153 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 20 kişi online
Toplam ziyaret : 76.261.647

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
659 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
926 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2051 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri