(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ERDEMİR'İ SORUMLU TUTTU

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kızılcapınar Barajında şehre gelen içme suyu ana hattındaki boru patlağının ilçede kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nın (Erdemir) ‘Relokasyon (hattın yer değiştirmesi) çalışması’ sırasında patlamasına neden olduğunu bildirdi.

Belediye basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Posbıyık, baraj mevkisinde belediye tarafından sürdürülen onarım çalışmalarını incelediği sırada yaptığı açıklamada, kentin susuz kalmaması için ilgili birimlere önlem alınması talimatını verirken, yaşanacak su kesintilerinden ise Erdemir’in sorumlu olduğunu belirtti.

Ereğli’nin 3-4 gün susuz kalmaması için Erdemir’e anlayış gösterdiklerini ve itiraz ettikleri bir konu olmasına rağmen, relokasyon yapmalarına  izin verdiklerini anlatan Posbıyık, şunları kaydetti:

“Erdemir içeride Elektrik Santrali için çalışma yapıyor. Bu borularla çalışma yaparken barajdan aldığımız suyu Arıtma Tesisi’ne getiren ana hattımızı patlatmışlar. Beton bloğun altını oymuşlar ve yıkılmış. Şu anda Arıtma Tesisleri’ne su gitmiyor. Komple Ereğli’nin suyu bu noktadan kesilmiş vaziyette. Ben bir inşaat mühendisiyim. Benim gözümde bu işin orada olmaması lazım. Toprak alındığı zaman dirseklerin aşağıya ineceği belli, usta başına da söylesen bilir.  Oradan bizim borumuz geçtiği için belediyeden gözlemci de isteyebilirlerdi. Yapmadılar ve kendi kendilerine bir iş yapmışlar ve boruyu patlatmışlar. Sayın Genel Müdür beni aradı, anlattı. Ben araziye gideceğim ama arkadaşların bana verdiği bilgiye göre ‘relokasyon yapmak için bir bahane haline getirmişsiniz’ dedim. Kesinlikle Genel Müdür kabul etmiyor, ‘böyle bir şey yapmadık’ diyor. Cem Beyi tanırım iyi niyetlidir. Onun bilgisi olmayabilir ama burada bir mühendislik hatası olduğu net bir şekilde belli. Ereğli 3-4 gün susuz kalabilirdi. Genel Müdür’e şunu söyledim; ‘Şu andan itibaren sorumluluk size ait. Ekipleriniz çalışıyor, siz kırdınız, siz döktünüz. Ereğli halkı susuz kaldığı takdirde bunun sorumlusu sizsiniz. Lütfen bu açıklamayı yapın…’

 Olaya yapıcı yaklaşıyoruz. Biz Ereğli’de Erdemir hatlarından suları alarak eski sistemle, Ereğli’ye su verme hareketine başladık. Delihakkı’dan da besleme yapıyoruz. Bütün ekiplerimiz bu işlerle ilgili çalışıyor ve bir an evvel su kesilmeden Ereğli’de suyu tekrar verilir hale getirmek için uğraşıyoruz.  Ereğli halkının mağdur olmaması için yapıcı bir tavırla en kısa yoldan işi halletmeye çalışıyoruz.”

 




Bu sayfayı yazdır

25.02.2021 18:22:27

Bu haber 807 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 30 kişi online
Toplam ziyaret : 76.243.520

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
647 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
916 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2043 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri