(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

EREĞLİ'YE YAKIŞMIYOR!..

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, “Ereğli bölgesinde aşılanma sayılarımız İl merkezine göre düşük” dedi.

Çorumluoğlu, Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası’ndaki tablet dağıtımı sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz başkanlığında internet-video gerçekleştirilen toplantıda, aşılama konusunun görüşüldüğünü söyledi.

Karadeniz Ereğli’de vatandaşların aşıya ulaşımda geç geldiğini gözlemlediğini anlatan Çorumluoğlu, şunları kaydetti:

“Süresi ve zamanı gelen vatandaşlarımızın hemen gidip aşılarını yaptırmalarını öneriyoruz. Çünkü bunun birinci dozunu, ardından da ikinci dozunu yaptıracaksınız. Bu dozdan sonra vücudunuz antikor üretecek. Yani ‘bugün aşıyı yaptırdık, yarın bu işten korunuyoruz’ diye bir gelişme yok. Halen 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımıza aşıları yaptırılıyor. Aşılama hafta sonu tatil günlerinde de yapılabiliyor.

Ereğli bölgesinde aşılanma sayılarımız il merkezine göre düşük. Aslında ilçe olarak kapasitemiz oldukça yüksek. Devlet ve özel hastanelerimiz, sağlık ocaklarımız aşı olacak vatandaşlarımızı bekliyor. İlçemizde 25 bin aşılama sayısından halen yüzde 25’i gerçekleştirilebilmiş. Bu da düşük bir oran. Aşımızı ne kadar erken yaptırırsak, 28 gün sonra yapılacak ikinci doz sıranız da erken gelmiş oluyor. Bu sayede antikorunuz da bir gün önce oluşmuş olacak. Hepimiz kendimizi korumak zorundayız.”

SAYI VERMEDİ AMA..!

Kaymakam Çorumluoğlu, ilçede ‘Mutandlı Covid-19’ virüsüne rastlandığını ifade ederek, “Bu da, eğer bulunduğunuz alanda mutand virüsü varsa, çift maskeye rağmen 5 dakika içerisinde birimizden diğerine bulaşıyor demektir. Bu konuda gerekli tedbirleri almalıyız. Bunu da başaracağımıza inanıyorum, Bugüne kadar Ereğli’ye ne zaman güvendiysem yarı yolda kalmadım. Bu konuda da yarı yolda kalmayacağımıza eminim. Kamu kuruluşları, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ile birlikte biz bu Covid’i yeneceğiz. Çünkü artık yorulduk. Okullarımızda da her türlü tedbirler alınsın. Okul teftişlerine başladım, devam edeceğim” diye konuştu.

Gazetecilerin mutandlı virüs sayısına yönelik sorusuna “sayı veremem” diyerek yanıtlayan Çorumluoğlu, “aslında genel olarak ilçemizdeki virüs yayılımında azalma vardı. Ancak, tamamen boşalan yoğun bakımlarımızda şu anda 8-10 hasta yatıyor. Dikkatli olmalıyız” şeklinde konuştu.




Bu sayfayı yazdır

24.02.2021 17:24:35

Bu haber 1296 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 18 kişi online
Toplam ziyaret : 76.126.325

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
246 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
559 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri