(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BİZİ KİMSE YOK SAYAMAZ..!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Eylem Ertuğ Ertuğrul, “Bu şehirde hiç kimsenin, kimseyi ‘yok’ saymaya hakkı yok. Gerçekten çok üzücü bir durum. Bu toplantıya davet edilmemiş olaylı kınıyorum” dedi.

Ertuğrul, parti binasında CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz’ın katılımı ile gerçekleştirilen basın toplantısında yaptığı konuşmada, dün, ilçedeki batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası’nda (BKDTO) düzenlenen toplantıya partilerinin davet edilmediğini söyledi.

İlçede yaşayan her vatandaşın Ereğli’de Üniversite Kampusu kurulmasında ‘hemfikir olduğunu’ ve ‘kenetlendiğini’ hatırlatan Ertuğrul, şöyle konuştu:

Toplantıyı medyadan öğrendik! - “İlçedeki Deniz Ticaret Odası’nda, Sayın Valimizin Kaymakamın, Sayın Belediye Başkanımızın, BKDTO başkanımızın, AK Parti Milletvekilleri ile birlikte AK Parti İl Başkanı İlçe Başkanı ve bazı ilçe yöneticilerinin de katıldığı bir toplantı gerçekleştirilmiş. Biz, bu toplantıyı medyadan öğrendik. Bu toplantıda Ereğli’nin tersane sorunları ile ilgili yapılabilecekler, çözüm önerileri gerçekleştirilmiş ve çözüm yolları aranmış. Nasıl ki Ereğli ilçenin önemli bir meselesiyse, tersane konusu da en az o kadar önemli bir meselesidir.

CHP, İYİ Parti MHP yok!- İlçe aklını son derece yakından ilgilendiren bir toplantı yapıyorsunuz, bu toplantıya sadece AK Parti milletvekillerini il başkanını; ilçe başkanını ve ilçe yöneticilerini davet ediyorsunuz. Bu toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, MHP yok. Yani Meclis’te grubu olan diğer partileri çağırmıyorsunuz. Daha önce benzer bir şekilde Ereğli demir ve çelik Fabrikaları (Erdemir) bir toplantı yapmıştı. O toplantıda da Ereğli-Erdemir ilişkileri masaya yatırıldı. Bu toplantıya bütün siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri davet edildi ancak, milletvekilleri davet edildi fakat Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı ve Sayın Kaymakamımız davet edilmedi. Ben de, bütün şehri ilgilendiren bu toplantıya; Ereğli’nin ‘Şehremini’ olan Sayın Belediye başkanı ve değerli mülki amiri olan Sayın Kaymakamımızın davet edilmediği bir toplantının yeterli verimlilikte geçmeyeceğini düşündüğüm için bu toplantıya katılmayı reddettim. Beklerdim ki dünkü yapılan toplantıda bizim gösterdiğimiz bu hassasiyeti gerekli merciler de göstersin.

Amacınız nedir? - Çok üzücü bir durum, hepimiz bu şehirde yaşıyoruz. Ereğli ile ilgili bir kararın alınacağı bu toplantıya bizi nasıl çağırmazsınız? Amacınız nedir? Bizi çağırmadan nasıl bir karar alabilirsiniz? CHP, geçen genel seçimde ilçe genelinde yüzde 39, yerel seçimde de yüzle 50’in üzerinde oy almıştır. Yani Ereğli halkı şehri yönetebilmesi için CHP’ye yüzde 52’nin üzerinde oy vermiştir. Siz, şehir için kararlar alınacak bu kadar önemli bir toplantıya CHP İlçe Başkanını davet etmiyorsunuz! Beni geçtim, Milletvekillerimizi davet etmiyorsunuz. Bu nasıl bir ayrımcılıktır? Bu nasıl bir yöneticilik anlayışıdır, anlamak mümkün değil.

Hiçbir şey kazanamazsınız! - Bu karar mekanizmalarından bizi dışlama şansınız yok. Bu, toplumu maalesef tekrar bölünmeye itiyor. Bu şekilde, bu şehir hiçbir şey kazanamaz. Nasıl ki üniversite kampusu konusunda hiçbir siyasi ayrım gözetmeden hep birlikte olduysak, bu birlikteliği tersane konusunda da, Erdemir ile olan ilişkiler konusunda da aynı şekilde sürdürmek zorundayız. Bu şehirde hiç kimsenin, kimseyi ‘yok’ saymaya hakkı yok. Gerçekten çok üzücü bir durum. Bu toplantıya davet edilmemiş olaylı kınıyorum. Bizi kimsenin yok sayamayacağını da önümüzdeki ilk seçimde göreceğiz.”

Biz davet ettik ama..- Konuşmaların ardından Hakimiyet Yayın Grubu Sahibi Fikri Kapan’ın, CHP Milletvekillerinin ilçede gerçekleştirdiği toplantıya partilileri Ereğli belediye Başkanı’nın davet edilip edilmediğine yönelik sorusunu yanıtlayan Milletvekili Demirtaş, “kendisi ile görüşerek toplantımızdan haber ve davet ettim. Programlarının uygun olması halinde katılacaklarını ifade ettiler ama demek ki değilmiş. Önemli değil, biz CHP’yi burada temsiliyetini sağlıyoruz zaten” diye konuştu.




Bu sayfayı yazdır

14.01.2021 14:31:57

Bu haber 1359 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 19 kişi online
Toplam ziyaret : 76.118.040

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
239 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri