(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ENGELLİLER İÇİN...

EREĞLİ

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesajlar yayınlandı.

Zonguldak Valisi Mustafa tutulmaz, mesajında, Engelli bireylerin, toplumun ve toplumsal yaşantının ayrılmaz birer parçası olduğunu savunarak, şunları kaydetti:

Engellilik yaşam sürdüğümüz dünyamızda önem verilmesi gereken tüm kesimleri çok yakından ilgilendiren önemli bir toplumsal sorundur. Devletimiz sosyal devlet anlayışıyla özellikle son yıllarda ‘Erişilebilirlik engelli bireylerin yaşamını doğrudan etkiler, erişilebilirlik herkes içindir’ düşüncesiyle hareket ederek engellilerimize yönelik kapsayıcı uygulamalar yapmakta, onların yaşam kalitelerini yükseltmek, engelsiz bir yaşam ve eşit bireyler olarak toplumsal hayatımızda olabildiğince yer almalarını sağlamak, işgücü ve istihdama katılımlarını artırmak, toplumla bütünleşmelerini temin etmek için olumlu ve sevindirici yasal düzenlemeler hayata geçirmektedir. Unutmamalıyız ki her sağlıklı insan aslında bir engelli adayıdır.”

KAYMAKAM ÇORUMLUOĞLU’NUN MESAJI

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, engelliliğin, sosyal yönü ile herkesi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini en aza indirgemek için herkesin katkısına, duyarlılığına ve ortak çabasına ihtiyaç hissedilen toplumsal bir durum olduğunu belirterek, şöyle dedi:

“Engelli vatandaşlarımızın çağdaş bir toplumda, ayrım yapılmadan, toplumun diğer bireyleriyle eşit şartlarda yer alabilmeleri için her alanda desteklenmeleri, onların yaşamdan mutlu olmaları, geleceğe güvenle bakabilmeleri bizlerin başlıca sorumluluklarındandır. Engelli vatandaşlarımızın üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için kamu kurumlan, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve tüm vatandaşlarımız işbirliği içinde olmalıdır. Yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanlığın ortak sorunudur. Bu sorunlara çözüm üretmek, engelli kardeşlerimizin toplumla bütünleşmelerini, işgücüne katılmalarını, huzur ve refahlarının artmasını sağlamak için devletimiz her türlü imkânı seferber etmiştir.”

MİLLETVEKİLİ DEMİRTAŞ’IN MESAJI

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, “Farkındalık Yaratalım” başlığa altında yayınladığı mesajında, şöyle dedi:

“3 Aralık, engellileri hatırladığımız değil, engelliler için neler yaptığımızı sorguladığımız bir gün olmalıdır. Sivil toplum örgütleri, dernekler ve toplumun her kesiminden engelli bireylerle birlikte sorunlar ve çözüm yolları konuşulmalıdır. Gerçek gelişmişlik düzeyi engelli bireylerin haklarını aldığı, ailelerinin de gelecek kaygısı yaşamadığı zaman yakalanmış olacaktır.”

POSBIYIK’IN MESAJI

Karadeniz Ereğli belediye Başkanı Halil Posbıyık da, Kenti çok sayıda engelli ile birlikte paylaştıklarını farkı ve bilincinde olduklarını dile getirdiği mesajında, “Engellilerin toplumsal hayata tam ve eşit olarak katılabilmeleri için belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. En büyük engel sevgisizliktir. Sevgimiz ve desteğimiz sizinle” dedi.

TEKİN’İN MESAJI

Alaplı Belediye Başkanı Muri Tekin, engelliliğin kimsenin kendi tercihi olmadığını hatırlattığı mesajında, herkesin bunun bilincinde olması gerektiği, engellilerin de herkes ile eşit haklar asalip olduğunu vurguladı. Tekin, engellilerin karşılaşabileceği engellerin ortadan kaldırılması; çağdaş ve medeni bir toplum olmanın gereği olduğu gibi, kurumsal ve bireysel görev olduğunu savundu.

DEMİRTAŞ’IN MESAJI

Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş da, engellilerin azimli ve kararlı duruşlarının topluma örnek teşkil ettiğini belirtirken, engellilerin sporda, sanatta, bilimde başarılarına şahit olduğunu ve onlarla gurur duyuduklarını ifade etti.

KUTLADILAR

AK Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğ Ertuğrul, İYİ Parti İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak, Türk Metal Şube Başkanı Metin Ercan,  yayınladıkları mesajlarla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladıklarını bildirdiler.




Bu sayfayı yazdır

3.12.2020 12:39:35

Bu haber 607 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 21 kişi online
Toplam ziyaret : 76.115.073

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
237 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1474 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri