(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

POSBIYIK'TAN YANIT GELDİ!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçe Başkanı Halil Posbıyık, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’ın, ilçedeki bazı ziyaretlerinde yaptığı konuşmasında, Posbıyık’ın geçmiş sürelerde kendisine ilişkin söylemlerine yanıt verdi.

UÇAR NE DEMİŞTİ? – Milletvekili Uçar, söz konusu ziyaretlerde gazetecilerin sorusu üzerine; Posbıyık’ın kendisi için

 “Milletvekillerinin Ereğli’yi sevmediği”, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) ile ilgili “Gerekirse demokratik hakkımız olan eylemlere başlayabiliriz” söylemlerine şu yanıtı vermişti:

"Posbıyık'ın tarafıma sarf ettiği sözleri dinledim. Siyasi üslubunu hiç beğenmediğimi söylemeliyim. Bu sağlıklı bir adamın sarf edeceği sözler değil. Ereğli'yi sevmediğimi söylemesi doğru değil. Gündemi boşu boşuna meşgul ediyor. Erdemir ile ilgili ‘Gerekirse demokratik hakkımız olan eylemlere başlayabiliriz’ dili ne dilidir biliyor musunuz? Bu dil HDP (Halkın Demokrasi Partisi) dili, parlamentoda bunu HDP yapıyor. Sürekli bölgeyi ayrıştıran, kutuplaştıran, bölüp-parçalayan bir dil kullanıyor. Sayın Posbıyık, burada böyle bir dil kullanıyor. Bu dilden aslında acilen uzaklaşması lazım.

İÇİ BOŞ LAFLAR KONUŞUYOR! - Malum biliyorsunuz Ereğli’nin İl yapılması veya Düzce’ye bağlanması gibi böyle içi boş cümleler kullanıyor. Bunlar ne sağlıyor Ereğli’ye, ne katkı sağlıyor? 2 yıldır belediye başkanı. Sürekli ağlamak üzerine, eleştirmek üzerine, tenkit etmek üzerine, çaresizlik üzerine bir politika izliyor. Ya siz belediye başkanı olduğunuz zaman çıktığınızda meydanlara, ‘Bana Erdemir yardım ederse, bana merkezi hükümet yarım ederse, katkı sağlarsa, projeleri yapacağım’ mı dediniz? Kaldı ki Ereğli bölgemiz de maddi anlamda en güçlü ilçelerimizden bir tanesi. Hiçbir zaman mazeret üretebilecek ilçe değil. Zonguldak merkez ile ilgili konuşuyor. Ereğli’nin İller Bankasından aldığı pay, Zonguldak merkezin aldığından daha fazla. Ya burası ağlama yeri değil ki. Vatandaş sizi, ağlayın diye göndermedi oraya. Mazeret bulun diye göndermedi. Belediye Başkanı buraya bir şey kazandırmıyor, bir katkı sağlamıyor. Psikolojisi bozulmuş belli ki. Bir şey üretemeyeceğini de anlamış kendisi. Projeden ziyade sürekli bir yerlere saldırarak, birilerini eleştirerek, birilerini tenkit ederek gündemde kalmaya çalışıyor.”

POSBIYIK’IN CEVABI DA SERT..! Uçar’ın açıklaması ardından bir açıklama yapan Posbıyık ise Türk ve Atatürk Milliyetçisi olduğunu herkesçe bilindiğine dikkat çekerek, şöyle dedi:

 “O nedenle sözlerim çarpıtılmasın. Atatürk’ün Türk milliyetçiliği benim rehberimdir. Uçar beyefendi demokrasiden bihaber olduğu için, kendisi biat kültürüne sahip olduğu için, bunları bilmez. Hak aramak nedir, nasıl yapılır… Ben Anayasal ve yasal haklarımı kullanmaktan bahsediyorum. Ve Ereğli halkının hakkını istiyorum. Onlara ‘uyanın’ diyorum. Hamçi Uçar’a soruyorum. Emlak vergisi veriyor musun, belediyeye veya kamuya ait bir araziyi kullandığında ecrimisil ödüyor musun, kaçak bina yapıyor musun, mahalleni kirletiyor musun? İşte benim Erdemir için söylediğim bunlar. Lafı çarpıtıp durma. Ben Erdemir’den her yurttaşın ödediği ve ödemesi gereken vergiyi ödemesini, yükümlülükleri yerine getirmesini istiyorum. Erdemir, bu kente karşı sorumludur. Hamdi Uçar’ın düşünceleri nereye uçtu bilmiyorum. Ereğli kurulurken büyüklerimiz tarlalarını bağışladılar. Bugün mezarda onların kemikleri sızlıyor. Uçar beyefendi onları bilmez. Sizden bu halkın beklediği, hakkını savunana saldırmak değil, haklıdan yana mücadele etmek. Allaha çok şükür sağlığım, enerjim yerinde ve bütün bu sorunların çözümü için var gücümle mücadele etmeye devam edeceğim. Hamdi Uçar ve onun gibi düşünenlere bir kez daha sesleniyorum. Buranın milletvekili olacaksınız, lobilerin değil. Halk, lobilerin temsilcileriyle, kendi yanında olanları gayet iyi ayırır, onları tanır ve bilir. Gereken dersi de sandıkta verir. Bir lokma eksik yerim ama Ereğli halkının haklı mücadelesinden vazgeçmem.  Eğer ben demokratik hak arama yollarını dile getiriyorsam, bardağı taşıran son damla olduğu ve bütün yollar kapandığı içindir.

FASA FİSO, CEK CAK…- Ben açıklamalar yaptım. 5 gün geçtikten sonra Hamdi Uçar’ın aklına Ereğli’yi ziyaret etmek geliyor. Ne mutlu bana.  120 saat düşünüp taşındıktan sonra yaptığı açıklamaya bakın; fasa fiso, cek cak... Ben bu Ereğli’ye bir taş koyana bir istihdam yaratana minnet duyarım. Bu Ereğli için kim elini taşın altına koyarsa o eli tutarım. Benim kültürüm budur. Dosya getirmedi, diyor. Benim belediye hizmetleriyle ilgili kimseden bir talebim yok. Dönem sonuna kadar vaat ettiklerimi sırasıyla tamamlayacağım. Ben, devletin burada yapması gereken yatırımlarla ilgili sorunları dile getiriyorum. Yatırımlar eşit olarak paylaştırılmıyor. Burada Ereğli’nin milletvekili yok, diyorum. ‘Üniversite’ diyorum, arsası hazır, işlemleri tamamlanmış. ‘Havuz’ diyorum, ‘stadyum’ diyorum, ‘semt sahaları’ diyorum. Ben belediye olarak her türlü katkıya hazırım. Zaten üzerime düşeni hemen yerine getiriyorum.

VİSKİMİ DE RAKIMI DA İÇERİM - Burada tabii şunu söylemeden geçemeyeceğim. Ben haftada bir iki gün akşam makul ölçüde viskimi, rakımı içerim. Ama burada önemli bir ayrıntı var. Onlar kendilerini bilir, bazı insanlar gibi bunu gizli saklı yapmam. Her gizlilikte bir ahlaksızlık olduğunu düşünürüm. Ereğli’nin milletvekili yok Ama Ereğli sahipsiz değildir.”




Bu sayfayı yazdır

25.11.2020 15:58:33

Bu haber 1243 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
25.11.2020 20:53:11
ASIM CAKIR diyor ki;

hamdi efendi yaptigi aciklamalar tamamen takiye POSBIYIK gercekleri ve EREGLININ haklarini savunuyor hamdi vekil EREGLIYE ne yapti katkisi olan bir faliyeti dahi yok yaptigi bir eregli yararina is varsa aciklayabilirmi yanliz konusur BASKANI DESTEKLIYORUZ




Şu anda 21 kişi online
Toplam ziyaret : 76.127.356

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
247 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
560 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1476 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri