(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KİM DEMİŞ 'GİTMİYOR" DİYE..!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde Belediye başkanı Halil Posbıyık, üyesi olduğu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

Posbıyık, CHP İlçe Başkanı Op. Dr. Eylem Eruğ Ertuğrul ve yöneticiler tarafından karşılandığı ziyarette yaptığı konuşmada, daha önce partisine iade ziyaretinde bulunduğunu ancak, son günlerde diğer siyasi partilere ziyaretleri nedeniyle tekrar ziyaret etmek istediğini söyledi.

Kendisi isin “partisine gitmiyor” denildiğini ve İlçede dedikodunun sevildiğine vurgu yapan Posbıyık, şöyle dedi:

“Burası benim evim, kendi evime istediğim zaman gelirim. Burası her üyenin evidir. Tevatür laflar söyleniyor, biz her zaman ilçe başkanımızla, ilçe yönetimiyle, dostlarımızla arkadaşlarımızla bir aradayız. İçinde bulunduğumuz ortamda birlik beraberlik içinde bulunmamanın mümkünatı yok. Ülke çok büyük sıkıntılardan geçiyor. Çok büyük dertler var. İki üç gün evvelki krizi bekliyoruz. Ülkede yarın ne olacağını bilemiyoruz.”

SORUNLARI TEKRARLADI!

Posbıyık, konuşmasını ilçenin genel ihtiyaç ve sorunlarını sıralayarak sürdürürken, Ereğli’nin Zonguldak’tan istediği pay ve yatırımları alamadığını tekrarladı.

Posbıyık, şunları kaydetti:

“Ereğli’ye hiçbir şey yok. Sadece yatırım durumunda olan havuzdan bahsediyor. Havuzun ödeneği Ereğli’ye daha evvel çıkmıştı ama Kilimli’ye aktardılar. Duyduğum kadarıyla Kilimli’de yüzücü bulmak için evlere kadar gidiyorlar, arabayla taşıyorlar. Ama Ereğli’de yüzme havuzu açılsa, herhalde yetmez. O kadar yüzücü var. Ama maalesef Ereğli’de hiçbir yatırım yok. Daha yeni ilçe başkanı benden gençlik spor müdürlüğü yanındaki basket sahasını istedi. Buraya bir tenis kortu yapabilir miyiz dedi. Tabii dedik, yatırım gelsin de ne olursa olsun, verdik dedik. Sağlık Ocağı ve İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü arasındaki yeri. Ama o da yok yatırım  programında. Ama Zonguldak’ta iki tane tenis sahası için ödenek ayrılmış. Stadyum Zonguldak’ta var. Ereğli en büyük ilçe, 120 bin nüfusuyla Zonguldak’tan fazla nüfusu var. Semt sahası da yok burada. Ama incelerseniz yazıyı, Perşembe’ye, diğer beldelere semt sahaları için yatırım yapmışlar ama Ereğli’ye yatırım yok. Türkiye’de sıkıntılar çok, Ereğli’de hiçbir şey yok. Ereğli’de kaymakamlık kirada oturuyor. Ereğli’de ilçe emniyet müdürlüğü vatandaşın evinde kirada oturuyor. Başka bir şey söylemeye gerek var mı? Üniversite kampüsü için hakkını vermek lazım, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Saadet Oruç Hanımefendi dışında bize yardım eden yok. Başta milletvekilleri olmak üzere ellerinden geldiği kadar da çelme takıyorlar. Hiç kimse bunları söyleyemiyor ama birinin çıkıp bunları söylemesi lazım.”

UÇAR UĞRAŞIYOR!

Endüstri bölgesi buraya kurulsun diye başta Hamdi Uçar olmak üzere büyük gayret gösteriyorlar. Eğer kurulursa birtakım gelirleri Zonguldak İl Özel İdare’ye almak için uğraşıyorlar. Ereğli için uğraşan yok. Biz bunlar için uğraşıyorduk ama son üç-dört aydır Ereğli’de dengeler bozulmaya başladı. Yaptığımız işlere de engel olmaya başladılar. Derenin kenarlarına dünyanın parasını harcıyorum. DSİ’nin ödeneği yok, biz yapıyoruz. Bunu  bile siyasetçiler şikayet ediyor. Hatta kendi partimin içinden bile açık açık şikayet edenler var. İnanamıyorum ya, insan bindiği dalı keser mi anlayamıyorum. Ama ben yüreklilikle yapmaya devam ediyorum. Hırsızlık yapmıyorum ki, beni asacaklar mı yani, hiçbir şeyden korkmuyorum.”

Konuşmasında, Ereğli demir ve Çelik Fabrikaları’na ilçeden işçi alınmadığına yönelik iddialarla devam eden Posbıyık, “Bazı mübarek şehirlerin, mübarek adamları buraya adam gönderiyor. Kırıkkale gibi, İstanbul gibi, Ankara gibi… Buradan işçi alınmaz. Buradan kim alınır? Asgari ücretle dışarıdan adam buraya gelmez. Asgari ücretle çalışacak adamları, asgari ücretle OYPA’ya koyuyorlar. Onları alırlar.  Çünkü dışarıdan adam gelmez. Buradan tüm yönetim kurulu yapılarını İstanbul’a, satış müdürlüklerini İstanbul’a taşıdın, burada sadece fabrika kaldı. Bir de ne yapıyorsun, kazandığın paraların vergisini Ereğli Vergi Dairesine yatırıyorsun. Sanki Ereğli’de çok büyük gelir var gibi imaj yaratıyorsun. Dolayısıyla biz teşvik bölgelerine de giremiyoruz” diye konuştu.

Ereğli’nin ‘İl Olması’ istek ve önerisini de yineleyen Posbıyık, ilçenin başka kurtuluşu olmadığını savundu.

ERTUĞRUL: HİZMETLERİN DESTEKÇİSİYİZ

CHP İlçe Başkanı Ertuğrul ise ziyaretinden dolayı Posbıyık’a teşekkür ederek, şunları söyledi:

“Ereğli nasıl bir üvey evlat pozisyonundaysa, Zonguldak da AK Parti iktidarında üvey evlat konumunda. İktidar ne kadar Zonguldak’a karşı sağırsa, Zonguldak da Ereğli’ye karşı aynı şekilde sağır. Ereğli’nin çoktan hak ettiği yatırımları  buraya almakta ciddi  sıkıntılar yaşanıyor. Çoğu zaman başarılamıyor. Bunu sağlamanın yolu, birliktelikten geçiyor. Yaptığı hizmetlerde her zaman Sayın Başkanımızın destekçisi olacağız.”

BALIKÇI BARINAKLARI SORULDU!

Bu arada, basın mensuplarının, Bozhane Barınağı’ndaki sorunlara ilişkin sorusunu ise “Yasal yollardan başvururlarsa sularını bağlarız, palavralara karnımız tok. Bedava kullanacaklar, yok öyle bir şey. Bende su çok. Arıtma tesisinde üç birimden birini kullanıyorum. Sudan çok bir şey yok bizde. Namusuyla su almak isteyen kim varsa hemen öğleden sonra verelim” diye yanıtladı.

Bazı Belediye Başkan Yardımcıları ile CHP’li Belediye Meclis Üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette Posbıyık, Ertuğrul’a minyatür Herkül Heykeli hediye etti.




Bu sayfayı yazdır

11.11.2020 18:19:36

Bu haber 1308 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
12.11.2020 11:58:23
kaptaşlı diyor ki;

günaydın CHP




Şu anda 12 kişi online
Toplam ziyaret : 76.125.417

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
246 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri