(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

İŞÇİDEN NET MESAJ!

ZONGULDAK

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, “Köleleştirme paketine karşı sesimizi güçlü bir şekilde yükseltiyoruz” dedi.

Dün, (5 Kasım) Zonguldak’taki Madenci Anıtı önünde düzenlenen protesto eyleminde, TBMM’ye getirilen Torba Yasa’daki bazı maddelere ilişkin Türk-İş’in karşı duruşuna ilişkin basın açıklamasını okuyan Mutlu, ilgili maddelerin geri çekilmesini istediklerini belirtti.

Toplumu “hakça, adilce yönetsinler” diye seçtikleri yöneticilerin hazırladığı torba yasada, insanlarının çalışma hayatını ‘kölelik düzenine’ dönüştürecek maddelerine itirazlarını ‘gür bir sesle’ haykırmak için bir araya geldiklerini anlatan Mutlu, şunları kaydetti:

ARKANIZDA KÖTÜ MİRAS BIRAKMAYIN! - “Bu düzenlemeye karşı yanıtımız mücadele olacak demiştik, dediğimiz gibi mücadelemizi büyütüyoruz. Adına ‘istihdam paketi’ dedikleri esnekleştirme, kuralsızlaştırma, güvencesizleştirme yani kısacası köleleştirme paketine karşı sesimizi bugün daha güçlü bir şekilde yükseltiyoruz. Çünkü bu köleleştirme paketine karşı sürdürdüğümüz mücadelede, artık yalnız olmadığımızı biliyoruz. Bu düzenlemeyi TBMM'ye getirenlere, getirilmesine sebep olanlara buradan tekrar sesleniyoruz; Gelin bu yanlıştan vazgeçin! Vazgeçin ki arkanızda kötü bir miras bırakmayın! Vazgeçin ki emekçiler adlarınızı duyduğunda, yüzlerinizi gördüğünde size saygı göstersin! Vazgeçin ki, zaten emekçilerin sahip olduğu onlarca derdine bir dert daha eklemeyin! Salgınla, geçim sıkıntısıyla, işsizlikle, doğal afetlerle başa çıkmaya çalışan emekçileri daha fazla germeyin! Sizin derdiniz gerçekten salgın koşullarında istihdamı artırmak mı? O zaman gelin, enerjinizi kayıt dışı çalışmayı ortadan kaldırmak için harcayın! Gerçekten salgın döneminde emekçileri mi düşünüyorsunuz?  O zaman onların istekleri dışında ücretsiz izine çıkarılmalarını engelleyin! Ücretsiz izine çıkarılan bir emekçinin ailesiyle beraber günlük 39 lira ile yaşayabildiğini hayal edin! Hayal edin ki, yaptığınız yanlışların farkına varın!”

DERT ÜRETMEKTEN USANMADILAR! - GMİS Genel Başkan Yardımcısı Mutlu, mücadeleden vazgeçmeyeceklerini dile getirdiği konuşmasını, şöyle sürdürdü:

“Bizler derdimizi anlatmaktan usandık, onlar bizlere yeni dertler üretmekten usanmadılar! Ama bizlerin mücadeleden vazgeçeceğini mi sanıyorlar? Eğer öyle sanıyorlarsa bizi henüz tanımıyorlar! Bizler mücadeleden vazgeçmeyiz... Ama bugün, ama yarın, bunun hesabını sorarız.  Köleleştirme paketine karşı sesimizi güçlü bir şekilde yükseltiyoruz. Mesajımızın alınacağını ümit ediyoruz! Bu köleleştirme paketi geri çekilmezse neler yapabileceğimizi herkese gösteririz! Bu mücadele çocuklarımıza mutlu bir gelecek, insanca yaşayacağı iş şartlarını sağlamak içindir. Yaşasın Mücadelemiz, Yaşasın Dayanışmamız, Yaşasın Türk-İş, Yaşasın Ekmek Barış, Özgürlük Mücadelemiz!”

Türk-İş’e bağlı bölgedeki sendika şube başkanları ile yöneticilerin de hazır bulunduğu basın açıklaması ardından, torba yasaya karşı çeşitli sloganlar atıldı.




Bu sayfayı yazdır

6.11.2020 14:56:06

Bu haber 1054 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 7 kişi online
Toplam ziyaret : 76.128.258

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
247 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
560 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1476 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri