(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

MÜFTÜOĞLU'NUN DESTEĞİYLE...

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilçeye sanayicilerin gelmesi için çalışma yaptıklarını bildirdi.

Posbıyık, Belediye Meclisi Eylül Ayı 2. Oturumunda yaptığı konuşmada, Bu konuda Kaymakam İsmail Çorumluoğlu ve Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetimi ile birlikte hareket ettiklerini söyledi.

Tanıdıkları büyük firmaların, Ereğli’ye yatırım yapmaları konusunda gayretleri olduğunu anlatan Posbıyık, şunları kaydetti:

“Biz fahri olarak, tanıdıklarımız vasıtasıyla büyük firmaların burada yatırım yapmaları için gayret gösteriyoruz. Onları davet ediyoruz. Ereğli’yi anlatıyoruz, gezdiriyoruz, ikna etmeye çalışıyoruz. Burada Batu Müftüoğlu’nun da hakkını vermem lazım, birkaç fabrika sahibi arkadaşıyla bizleri tanıştırdı.  OSB’de yer bulma sıkıntısı var. Birçok insan 5 yıllığına yer almış ama hiçbir yatırım yapmıyor. Arazi boş ama sahipli gözüktüğü için yatırımlarda gecikmeler yaşanıyor. OSB yönetimi bunu çözmeye çalışıyor.”

Müftüoğlu’nun diyalogları ile çeşitli iş makineleri ve ekipman üretimi, sera projelerine imza atan firmalarla görüşmeler yapıldığını, bu firmaların sayesinde ilçede toplam 2 bin kişinin istihdam edebileceğini vurgulayan Posbıyık, “Tabi Kaymakam Bey’in ve OSB yönetiminin büyük yardımı sayesinde oldu. Biz sadece aracılık yapıyoruz. Bölgemizde istihdamı artırmak için ara bulmaya çalışıyoruz. Bu haberleri size vermekten büyük mutluluk duyuyorum. Düzce böyle gelişti. Orada siyasi parti ayrımı olmaksızın bütün siyasi partiler, başkanla, valiyle yatırımcıyı davet ettiler. Teşvik de aldılar, çok ilerlediler. Hayırlı olsun diyorum” dedi.

Posbıyık’ın konuşması ardından geçilen gündem maddeleri arasında yer alan “Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi’nin şehir içi toplu taşıma ücretlerine zam yapılması” talebi Belediye Meclis üyelerinin oybirliğiyle reddedildi. Gündemde bulunan diğer maddeler görüşülerek karara bağlandı.

 




Bu sayfayı yazdır

3.09.2020 15:15:57

Bu haber 1302 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
04.09.2020 01:00:56
Fariz b. diyor ki;

Sayın başkan;Osb de benim yatırımım 2007 yılında başladı 1,250 bin dolar harcadım fakat 2008 krizinde Bankaların kalleşliği neticesinde herşeyimi kaybettim o günden bu güne kadar hiçbir kaymakam hiç bir vali, hiçbir vekil veya yetkili, bir gün olsun bana bu yatırımı neden yarım bıraktin biz yardımcı olalım demedi, bu da yetmezmiş gibi osb yönetiminden yaşar tetiker, ve sonrası Sertan yalçın, ve Arslan Keleşin dışında kimse ilgilenmedi. hatta yönetimden birisi Alavere dalevere ile aldığım dedikosunu yaptığı yetmezmiş gibi icradan satacak kadar küstahca laflar etmiş, ben oraya harcadığım 1,250bin doların tüm belgelerini vereyim sata biliyorsa satsın Ama onlar,yaptıkları her türlü sahtekarlığa rağmen makul insan;ben alavereci dalevereci olmuşum, oysa ben oraya çorumda, konyada hammadesinin %90ı saca dayalı yatırım yapacaktım.benden Banka tefeci faizini koyup rakam çıkartıyorlar, Topu da Sayın valiye atıyorlar faizi temerrut faizi, Av. Maaşlı çalışın olmasına rağmen Av,lık ücreti vs.istyr




Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.119.250

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
240 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri