(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DENİZER’E VEFA…

ÇAYCUMA

Türk-İş Genel Sekreteri ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanlığı döneminde,  6 Ağustos 1999’da evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda öldürülen  Şemsi Denizer, ölümünün 21’inci Yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Zonguldak’ın Çaycuma İlçesine bağlı Serdaroğlu Köyündeki mezarı başında anılan Denizer için dualar okundu, mezarına kırmızı karanfiller bırakıldı.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, programda yaptığı konuşmada,

Denizer’in, 1980 Askeri darbesiyle büyük hak kayıplarına uğrayan işçilerin ve emekçilerin haklarını yeniden kazanma mücadelesinin önderi olduğunu savundu.

Denizer’in, ülkede olduğu gibi dünya sendikacılığında da saygı ile anıldığını belirten Yaşıl, şunları kaydetti:

DESİPLİN VE KARARLILIKLA…

“Başta Şemsi Denizer olmak üzere, dönemin genel merkez ve şubeler yöneticilerinin önderliğinde, maden işçilerimiz, Maden Teknik Arama (MTA) işçilerimiz ve bölge halkımızla birlikte; ülkemizde ve dünyada, sendikaların hak ve demokrasi mücadelesi tarihinde yer alan 1990 Madenci Grevimiz, 1991 Zonguldak-Ankara Yürüyüşümüz ve 1994 kitlesel eylemlerimiz büyük bir disiplin ve kararlılıkla başarıya ulaştırıldı. 1990’lı yıllarda ülkemizdeki özelleştirme saldırılarına karşı tüm emek örgütlerinin bir araya gelerek oluşturduğu Emek Platformu’nda Türk-İş adına aktif olarak görev alan Şemsi Denizer, Zonguldak maden işçilerinin ve bölge halkının hak ve demokrasi mücadelesindeki deneyimlerini ülke geneline taşıdı.

MÜCADELEMİZDE YAŞAMAYA DEVAM EDİYOR

İşçilerin, emekçilerin haklarını, ülkemizin zenginliklerini koruma ve geliştirme mücadelesinin en zorlu döneminde hayatını kaybeden Rahmetli Genel Başkanımız Şemsi Denizer sadece bizlerin değil, tüm emekçilerin mücadelesinde yaşamaya devam ediyor. Bizlere emanet edilen bu mücadeleye her şart altında sahip çıkmaya devam edeceğiz. Başta madenci kardeşlerimiz olmak üzere, bölge halkımızla birlikte mücadeleyi sürdürecek ve Şemsi Denizer’i asla unutmayacağız. 21 yıl sonra, Genel Başkanımız, Önderimiz Şemsi Denizer’i; işimize, aşımıza, bölgemizin ve ülkemizin geleceğine sahip çıkma mücadelesinde yolumuzu aydınlattığı için sevgi, saygı ve şükranla anıyoruz. Ruhu şad, mekanı Cennet olsun.”

AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen ile Ahmet Çolakoğlu ve İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen’in de birer konuşma yaptığı programda, Türk-İş’den gönderilen anma mesajı da okundu.

Coronavirüs salgınına karşı tedbirlerin alındığı gözlenen programda; Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Sarılmış Gebeş, GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız, Genel Teşkilat ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, İYİ Parti İl yöneticileri, GMİS’e bağlı şubelerinin başkanları ve yöneticileri, Eski GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, il genel meclis üyeleri, maden işçileri, emekli madenciler ile Denizer’in dost ve akrabaları hazır bulundular.




Bu sayfayı yazdır

8.08.2020 12:26:10

Bu haber 1107 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 20 kişi online
Toplam ziyaret : 76.127.299

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
247 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
560 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1476 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri