(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

'SALDIRANLAR' NE DİYOR?!

EREĞLİ

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) kadın cinayetlerinin hızla arttığı dönemde  “kaldırılsın, feshedilsin, aile kurumunu yıkıyor” gibi söylemlerde bulunulan İstanbul Sözleşmesi’nin çok yönlü saldırı altında olduğunu bildirdi.

ADD Karadeniz Ereğli Şubesi’nce basına yönlendirilen ADD Genel merkezi’nin yazılı açıklamasında, saldırının ne anlama geldiğinin, ‘saldırganların’ son dönemlerdeki eylem, uygulama ve söylemleriyle ne demek istediğini anladıkları belirtildi.

‘SALDIRANLAR’ NE DİYOR?

İstanbul Sözleşmesi’ne karşı olanların, özetle; “Biz, Atatürk Devrimi’ne, Cumhuriyet rejimine, laikliğe, demokrasiye ve çağdaşlığa karşıyız!” dedikleri iddia edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“İstanbul Sözleşmesi’ne saldıranlar hukuki olarak diyorlar ki: Biz, ilk imzalayan ve onaylayan devlet olsak da, yürürlüğe soksak da, uluslararası hukuka karşıyız! Biz, kadın erkek eşitliğine karşıyız!

Biz, kadının birey olarak görülmesine karşıyız! Biz, sözleşmedeki fiziksel, cinsel, ekonomik ve duygusal şiddet her tür şiddetle mücadeleye, bu konudaki “Önleme, Koruma, Kovuşturma ve Destek Politikaları”na karşıyız! Biz, sözleşmedeki şiddetle mücadeledeki bağımsız izleme mekanizmasına, bunun yaptırım gücüne ve bağlayıcılığına karşıyız! Biz, devletin kadına yönelik her türlü şiddeti önlemek ve bununla mücadele etmek için devlet çapında etkili, kapsamlı ve birbiriyle uyumlu politikalar uygulama yükümlülüğü altına girmesine karşıyız! Biz, çağdaş dünya ve hukukla bağların kopartılmasından yanayız. Biz, şeriat hükümlerinin hiç tartışılmadan uygulanmasından yanayız. Biz kadınlara şiddetten, insan haklarını ihlalden yanayız. Elimizi, kolumuzu bağlamayın!”

ADD NE DİYOR?

ADD’nin ise Kadın-erkek eşitliği için büyük işlere imza atan Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gidenler olarak,  kadını birey olarak görmeyen zihniyetin söylemlerinden kaygılı olunduğuna vugu yapılan açıklama şu şekilde devam etti:

“Kadına yönelik şiddet açık-tartışmasız bir insan hakları ihlalidir. Çağdışıdır. Bu insan hakları ihlalinin önlenmesi açısından İstanbul Sözleşmesi büyük bir önem taşımaktadır.Demokrasiye ve kadınların kazanılmış haklarına sahip çıkmaya, geri adım atmamaya ve hukuki eşitliğin yaşama geçmesini sağlamak için mücadeleyi sürdürmeye kararlıyız. Siyasal İslamcı, gerici kadronun ağza alınmayacak ifade ve iddialarla saldırdığı İstanbul Sözleşmesi’nin, “ama”sız, “fakat”sız yani eksiksiz uygulanmasını istiyoruz. Konunun tarafı ve takipçisiyiz.”




Bu sayfayı yazdır

8.08.2020 10:49:55

Bu haber 1113 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 76.119.072

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
240 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri