(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

GÜN BOYU SÜRECEK...

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Coronavirüs tedbirleri kapsamında ilçe genelinde gerçekleştirilen denetimlere katıldı.

Çorumluoğlu, İlçedeki bazı sivil toplum kuruluş başkan ve temsilcileri, daire müdürleri ile yaptığı toplantının ardından, Kaymakamlık binası önünde basın mensuplarına açıklamasında, salgında artış görülmesi halinde bölge bölge karantina uygulamasına geçebileceklerini söyledi.

Denetimlerdeki amacın ceza yazmak olmadığını, jyarıda bulunarak konunun önemini anlatmak olduğunu belirten Çorumluoğlu, şunları kaydetti:

KURBAN BAYRAMI KÖTÜ GEÇTİ

“Ne yazık ki bazen düğünlerde, sahillerde tedbirlere çok fazla uyulmadığını görüyoruz. Bunun özellikle kurban bayramı biraz kötü geçirdik. Burayı hem sahillerdeki vatandaşların açısından hem de bayramlaşma anlamında kötü geçirdik. Bunun yansıması yaklaşık 10-15 gün içerisinde ilçemizde de olmasını bekliyoruz. Devlet olarak bütün kurallar alınmıştır, uygulanmaktadır. Vatandaşlarımın yorulduğunu biliyorum, kolay değil. Ama virüs, bulaşıcılığı konusunda gücünden hiçbir şey kaybetmedi. Daha da arttığını arkadaşlarımız söylediler.

SAYILARIN AZLIĞI YANILTMASIN!

Kıştan önce bu meseleyi çözmemiz gerekiyor. Eğer kışın bu meseleyi çözemezsek, daha ölümcül sıkıntılı sorunlarla karşı karşıya gelebiliriz. Çünkü grip, zatürre gibi hastalıkların da arttığı mevsimdir. Ereğli özelinde rakamlara bakıldığında günlük 2-3 rakamları geliyor. Sadece bayramda birg ün 4 vaka geldi. Ama bu bizi yanıltmasın, tecrübe ile sabittir. Yayılmaya bir başladığında büyüme hızı bir yerde görülüyor. Nitekim Zonguldak’ta da bu sayıları görüyoruz. Dikkat edeceğiz, çalışacağı, uğraşacağız. Ölüm vakası olarak halen ilçede 4 rakamındayız. İnşallah düğün gibi etkinliklerde gerekli tedbirleri alarak okulların açılması öncesi bu sorunu çözmüş oluruz. Okullar için milli eğitim bakanlığı önerileri doğrultusunda gerekli hazırlığı yapıyoruz.

AĞIR HASTAMIZ YOK

İlçedeki toplam Covid-19 vaka sayımız yüzün biraz üzerinde. Yatan ağır hastamız yok. Ereğli devlet Hastanemiz şu anda kontrol edilebilir düzeyde, bir sıkıntımız yok. Eğer hastanın belirgin bir sıkıntısı yoksa ilaçlarını verip, evine gönderiyoruz, evinde filyasyon uyguluyoruz.

BÖLGE BÖLG EKARANTİNA

Şu ana kadar hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili resmi bir bilgi gelmedi. Zannediyorum. Bakanlığımızın bundan sonraki uygulama metodu bölgesel ve noktasal karantinaya alma şeklinde olacaktır.  Ben muhtarlarımıza da söyledim; Bir köyün hatası yüzünden bir ilçe, bir ilçenin hatası yüzünden de bir il sıkıntıya giriyor. Ama bundan sonra bir köyde bir hata olduysa, o köy karantinaya alınıp, orada hastalıkla mücadele metodu seçilecek.

KÜLFETİ BİZE OLUYOR

Fındık toplama zamanı nedeniyle köylerimizden sıkıntı gelecektir ama herkes tedbirli olursa hiçbir yerleşim yerini karantinaya alma niyetinde değiliz. Çünkü karantinaya aldığımız her yerleşim yerine içme suyu, gıda ve benzeri yiyecekleri kaymakamlıktan gönderiyoruz. Dolayısıyla bize ciddi de  masraf, yük teşkil ediyor. Onun için köy ve mahallelerimizin kendi tedbirlerini almasından yanayım.

MASKE UYARISINDA BULUNUN

Yanınızdaki arkadaşınız maskesini takmadığı zaman uyarmak zorundasınız. Merkezde de bazı mahallelerimizde virüsün yaygın olduğunu görüyoruz. O mahallelerimizi karantinaya aldığımızda vatandaşlarımız biraz mağdur olacaklardır.

PLAJLARDA DENETİM YETERSİZDİ

Mesire alanları ve plaj gibi tesislerde denetimler de devam ediyor. Her meslek bölümüne yönelik denetim gruplarımız var. Herkes kendi iş kolunu denetleyecek. Özellikle bayram süresinde plajlarımızda denetimleri yeterince sağlayamadık.

ARTIŞIN SEBEBİ DIŞ SEYAHATLER

Bugünlerdeki artış, bayram öncesi seyahatin artışıdır. İstanbul, İzmir, Ankara gibi yerlerden Bayram sebebiyle erken gelen kişi ve kafilelerin gelişi. İnsanlar ne kadar çok gezer, seyahat ederlerse artış o kadar çok olacaktır.”

Çorumluoğlu,önceki denetimlerde sosyal mesafeye uyulmadığı ve kalabalık olduğu gerekçesiyle 3 düğün etkinliğine 3180’er lira cezai işlem uyguladıklarını belirtirken, “Ereğli'de vaka sayısı 100'ün üzerinde. Ereğli olarak da bu şekilde kalmasını temenni ediyorum. Bugün rahat olabiliriz ama yarın belli alanları karantinaya almış olabiliriz” dedi.

FOGA’YA TAM NOT!

Ereğli kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, beraberinde; Ereğli Belediye Başkan Vekili Satılmış Yiğit, Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Bulak, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan keleş, bazı oda ve dernek yöneticileri, daire müdürleri ile sağlık ekipleri ile denetimlerine Kaymakamlık binası çevresindeki iş yerlerinden başladı.

Suphi Konak Caddesi başındaki Foga Pastanesi’ne gelen Çorumluoğlu, girişte ve mekan içinde alınan tedbirleri çok beğendiğini belirterek, firma Sahibi Ereğli TSO meclis Başkan Yardımcısı Taha Kuyumcuoğlu’nu tebrik etti.

İş yerlerine birer paket maske hediye edilen denetimler, Özel Halk Otobüsleri ile devam etti.




Bu sayfayı yazdır

6.08.2020 12:19:00

Bu haber 1775 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
06.08.2020 14:31:01
Halk diyor ki;

Foga da kac müşteri oluyorki birde kalabalık gıda olan yerlere Bi gidilsin Bi bakın tam notu.




Şu anda 4 kişi online
Toplam ziyaret : 76.122.599

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
243 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri