(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DÜNYA İLE YARIŞMAK İÇİN...

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki Bahçelievler İlkokulunun, Science, Technology, Engineering, Math'in (STEM) (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) Okulu etiketi aldığı bildirildi.

Okul müdürü Ali Demirbay, yazılı açıklamasında, STEM okullarının 21. Yüzyıl becerilerine uygun olarak eleştirel düşünme, iş birliği yapma, yaratıcılık ve iletişim becerilerinin ön planda olduğunu belirtti.

Demirbay, Milli Bakanlığınca 2023 Vizyon Hedeflerine konulan STEM Eğitiminin büyük öneme sahip olduğunu anlattığı açıklamasında, şunları kaydetti:

“Öğrenme süreçlerinde dijital içerik ve beceri destekli dönüşüm temasının gerçekleşebilmesi için de okullarımıza bazı sorumluluklar düştüğü inancındayız. Bu amaçtan yola çıkarak öğrencilerimizi bilim insanlığına ve mühendislik alanlarına yöneltmek amacıyla okulumuzun açıldığı ilk günden itibaren STEM eğitimi stratejilerini belirlemiş bulunmaktayız. Çağımızın dijital gereksinimleri doğrultusunda, öğrencilerin bu dünyaya hazırlanması, özellikle bilişim sektöründeki gelişmeler açısından çok önemli ve hatta bu alanda yaratıcılıklarını artıracak bir eğitim almaları gerekliliği artık neredeyse tartışılmaz. Dolayısıyla, 21. yüzyılda ülkeler olarak gelişime ayak uydurabilmek, dahası liderlik edebilmek adına bu alandaki becerilerin yeni nesile en doğru şekilde aktarılması da oldukça önemli bir konu haline gelmiş durumda. Bu şartların sağlanabilmesi için STEM, geliştirilen en önemli eğitim sistemlerinden biridir.
Bu stratejinin ilk adımı olarak da öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin STEM alanlarındaki eğitimleri gelmektedir. Okulumuz Sınıf Öğretmenlerinden Serkan Topbaş, Bakanlığımızın açmış olduğu STEM Eğitmen Eğitimi'ne katılarak ilimizdeki STEM Eğitmenlerinden biri olmaya hak kazanmıştır. Bu eğitimin devamında e Twinning platformu üzerinden STEM Kulübünden STEM Okuluna Projesine okul olarak katkı sunmaya başladık. Bu proje kapsamında okul müdür yardımcımız Kerim Kayacı'nın ve öğretmenlerimizin çalışmalarıyla okulumuza bir STEM Atölyesi kazandırdık. Atölyemizde yapmış olduğumuz etkinliklerimiz ise bizlere STEM Okulu Etiketini kazandırdı. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese özellikle de öğrencilerimize teşekkürü bir borç biliyoruz.”




Bu sayfayı yazdır

18.05.2020 12:53:40

Bu haber 2335 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 84 kişi online
Toplam ziyaret : 76.119.838

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
240 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri