(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

MASKE MESELESİNE...

ZONGULDAK

Coronavirüs Salgını nedeniyle, maske satış fiyatlarının ülke genelindeki artışının eczacılara mal edilmeye çalışılmasının doğru olmadığı bildirildi.

Türk Eczacılar Birliğinden yapılan yazılı açıklamada, ülkede yaşanan Coronavirüs salgını ile tüm sağlık çalışanları gibi eczacılarında ön saflarda yer aldığı belirtildi.

Bu konuda, eczacılara “teşekkür dahi edilmediği” ileri sürülürken, sıkıntılarının dahi duymazdan gelindiği anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Son olarak maske satışları dolayısıyla eczacılara ceza kesilmeye başlanmıştır. Türk Eczacıları Birliği ve Eczacı Odaları olarak karaborsaya ve stokçuluğa daha ilk günlerden dikkat çekip, bunun önünün alınması için yetkilileri göreve çağırdığımız halde şimdi faturanın eczacılara çıkartılmaya çalışılması salgına karşı topyekûn mücadeleye çok büyük bir zarar vermektedir. Piyasanın gözetimi ve tüketicinin korunması elbette devletin en önemli sorumlulukları arasındadır. Ancak hemen her mesleki alanda görülebilecek münferit nitelikteki yanlış tutum ve davranışlar dolayısıyla bir meslek hedef haline getirilemez. Eğer ortada kurallara aykırılık olduğu düşünülüyorsa hukuksal süreçler titizlikle işletilerek bu durum tespit edilmelidir. Yargı süreçleri tamamlanmadan, haklarında kesinleşmiş yargı kararları bulunmadan insanların adeta afişe edilmesinin kişilik haklarına aykırılık teşkil ettiği unutulmamalıdır. Eczacıların karaborsacılık ve stokçuluk yaptığına dair kamuoyunda tehlikeli bir algının oluşmasına, hasta-eczacının güven ilişkisinin bu şekilde zedelenmesinde, eczacılarımızın itibar kaybına uğramasına asla geçit verilmemelidir.
COVID-19 pandemisi ile mücadelede zor şartlar altında mesleklerini icra etmeye çalışan eczacıları küçük düşürecek, moral ve motivasyonlarını sıfırlayacak söylem ve eylemlerden hemen şimdi vazgeçin. Maske, eldiven, kolonya hatta test kiti stokçuluğu yapan ve fahiş fiyatlarla halka satan kesimlerle mücadele edilmesi gerekirken hedefi saptırıp amacı sadece halka sağlık hizmeti sunmak olan eczacılara linç kampanyalarına davet çıkartacak tavırlara mahal vermeyin. Türk Eczacıları Birliği olarak kamunun ve halkımızın çıkarlarını gözettiğimiz gibi meslektaşlarımızın haklarını da sonuna kadar savunacağımızdan, mesleğimizin itibarını tavizsiz koruyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın."




Bu sayfayı yazdır

3.04.2020 16:52:31

Bu haber 3690 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (4)
05.04.2020 00:22:22
zonguldaklı diyor ki;

ereğlidekiler fırsatçı mı? herhangi bir yetkili akşam çıksın gitsin nöbetçi bir eczaneye sorsun bakalım maske kaç para kolonya kaç para bu kadar fırsatçılık olmaz böyle felaket zamanlarında devletine destek olacaksın fırsatçılıkla kimse zengin olmaz olsada hayrını görmez
04.04.2020 14:21:46
Rıza Çelik diyor ki;

Toplum bilincini şiar edinmiş bir eczaneye şahit oldum. 3 hafta önce nerdeyse tüm Ereğli’yi gezdim ve Hatip Sokak’taki eczanenin 50 kuruşa maske sattığını gördüm. Kendilerine bu maskenin başka yerlerde 4-5₺ arası satıldığını söyleyince 50 kuruştan maske satışı yapan arkadaş “Abi biz bu fiyata aldık!” diyerek cevap verdi. Virüs bizi öldürür ama bu ahlaklı davranışlar bizi yaşatır. Bu hafta tekrar maske almak için kendilerine uğradım tedarik fiyatlarının çok yüksek olmasından dolayı maske satmadıklarını belirttiler. Kendilerine ayırdıkları maskelerden vermelerini rica edince “3 ₺’ye kendimize CE belgeli 3katlı maske aldık aldığımız fiyattan dahi size satmaya imtina ediyoruz “ cevabını aldım. Başka yerde 5₺’ye ne olduğu belli olamayan maske sırıta sırıta satılırken bu yüce gönüllü insanların duyarlılığı gözlerimi doldurdu. Kendilerine teşekkür ederim.
03.04.2020 18:33:46
Son 67 diyor ki;

Ereglide paketin içinden koruması olmayan ağız maskesini poşete bile koymadan uzattı birtanesi 6 tl medikal cilerde 5 tl alaplıdan 1 tl alınan maske nasil oluyorda 6 veya 5 tl den satılıyor bunu bir acıklarmısınız
03.04.2020 17:47:46
Hdhdhd diyor ki;

Alaplıda 1 lira olan maske ereglide 6 lira ve poşetli degil fırsatcılık




Şu anda 16 kişi online
Toplam ziyaret : 76.118.113

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
239 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri