(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

İDOLÜM ATATÜRK...

EREĞLİ

İngiltere'den yola çıkan Konuşmacı, yazar, gezgin ve maraton koşucusu 73 yaşındaki Rosie Swale Pope yürüyerek yaklaşık 2 yıl sonra Zonguldak’ın Ereğli ilçesine geldi.

ihtiyaç sahibi çocuklara yardım etmek isteğiyle 2018’da ülkesinden yürüyerek yola çıkan Rope, uğradığı ülkeler içinde en büyük ilgiyi Türkiye'de gördüğünü' söyledi.

Pope, günde yaklaşık 20 kilometre yol kat ediyor. Pope, yolculuğu sırasında haftada sadece bir gece kişisel temizliği ve elektronik cihazlarını şarj etmek için otelde kalıyor, diğer gecelerini ise mini karavanında geçiriyor.

Ereğli’de kaldığı otelinden ayrılan Rosie Swale Pope,  buradan Samsun’a gideceğini kaydetti. Türk İnsanının misafirperverliğine hayran kaldığını kaydeden Rosie Swale Pope, Mustafa Kemal Atatürk’ün kendisinin ‘İdölü’ olduğunu ifade etti.

Çevirmen Ramazan Yaşar aracılığıyla gazetecilerin sorularını yanıtlayan Rosie Swale Pope, “Ülkemden ayrıldığım günden itibaren ailem ile hiç görüşmedim. Başka hiçbir işle de meşgul olmadım. Gürcistan sınırından bin 649 kilometre yol kat ederek buraya geldim. Amacım son zamanlarda sıkça olan deprem ve insanlar adına standart bir hayatın, iyi bir hayat yaşaması adına farkındalık oluşturmak için yola çıktım. Türk insanın da farkındalığını ortaya koymak için yola çıktım” dedi.

KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİNE İNANIYOR

Rosie Swale Pope, ilçede olduğ güne denk gelen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne ilişkin ise olaya kadın-erkek olarak bakmadığını insan olarak baktığını ifade etti. Türk kadınlarının çok güçlü bir yapıya sahip olduğunu da kaydeden Rosie Swale Pope “Ben, Kadın erkek arasında ki eşitliğe de inanıyorum. Bu anlamda da Türk kadınını gayet verimli ve güçlü görüyorum. Dünya Kadınlar gününe kadın olarak değil insanlık açısından bakıyorum. Kadınların özgürlüğüne ve ayakta tek başına kalmasından yanayım. Türk Kadını bunu fazlası ile başarıyor. Dünya Kadınlar günü kutlu olsun diyorum” diye konuştu.

ATATÜRK ‘İDOLÜ’

Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili soruya ise ‘O benim İdolüm’ yanıtını veren Rosie Swale Pope şunları kaydetti:

“Atatürk sadece Türkiye’de değil dünyada tanıdığım en zeki ve en cesur insan. Yolumun üzerinde Samsun’da var. Samsun’da da ziyaret edeceğim. O benim ‘İdölüm’. Türkiye’de kendimi çok güvenlikte hissediyorum. İnsanlarına âşık oldum. Türk insanları tanıdığım diğer milletlerden çok daha farklı olduğunu söylemek istiyorum. Türk insanı bana yardım etmek için adeta yarışıyor. O yüzden de özel mesajım, Türk insanları için olacak.”

Rosie Swale Pope, röportajı Türkçe olarak ‘Maşallah Türkiye, Seni Seviyorum Türkiye’ sözleri ile tamamladı. Eşyalarını hazırlayan Rosie Swale Pope, yeniden yola koyuldu. İlçe dışına kadar Polis ve Jandarma ekiplerinin eşlik ettiği Rosie Swale Pope, kendisine bakan halka el sallayarak yoluna devam etti.

İngiliz kadın, güzergah boyunca karşılaştığı bazı bisikletçilerle de hatıra fotoğrafları çektirdi.




Bu sayfayı yazdır

8.03.2020 14:20:36

Bu haber 2205 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
08.03.2020 20:26:54
No name diyor ki;

Prim uğruna kadına yapılacak yardımları engellediniz. Yazıklar olsun size.




Şu anda 8 kişi online
Toplam ziyaret : 76.182.335

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
393 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
699 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1911 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri