(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

30 YILDIR TOPLUYOR...

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yaşayan Mobilya ustası Tuncay Yüksel, dedesi ve babasından aldığı para koleksiyonuna gözü gibi bakıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin 1930 yıllarına ait para ile birçok ülkenin paralarıyla koleksiyon yapan Yüksel, koleksiyonuna ev ve araba verildiğini, ancak koleksiyonunu satmadığını söyledi. Koleksiyonda 163 parça para olduğunu kaydeden Tuncay Yüksel, değerinin verilmesi durumunda paraları satabileceğini kaydetti.

Alaplı ilçesinde Mobilya imalatı ile uğraş veren 46 yaşındaki Tuncay Yüksel, Dedesi ve babası tarafından başlanan para koleksiyonuna yaklaşık 30 yıldır devam ediyor. Babası Mehmet Yüksel’den aldığı 60 parçalık para koleksiyonunu mobilya montajı için gittiği yurt dışı görevlerinde gittiği ülkelerin paralarını ekleyen Tuncay Yüksel, bugüne kadar toplam 163 parça parayı koleksiyonunda biriktirdi.

Dedesi ve babasının Ereğli belediyesinin eski sinema günlerinde de para koleksiyonuna eklemeler yaptığını söylediği konuşmasında, paraları muhafaza etmek için özel malzemeler kullandığını da ifade etti.

Yüksel açıklamasında “Bu koleksiyonda rahmetli dedem ve babamın büyük payı var. Burada 163 parça koleksiyonumuz var. 67 tanesi Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 24 tanesi Arap ülkesi, parası, diğer ülkelerden derlediğimiz 72 adet paramız var. Babamdan almış olduğu paraların üzerine bizde ekleyerek tarihi ese olarak nitelendireceğimiz bir koleksiyonu ortaya çıkardık. Babamdan ve dedemden aldığım 60 adet olan parayı yaklaşık 30 senedir biriktirmeye devam ediyorum. 20 senedir de yurt dışına çıktığım ülkelerde de oradaki koleksiyoncularında eklemeler yaptım. Bu paraların arasında Cumhuriyet dönemine ait iki buçuk lira var. 1930’lu yıllara ait. 5 lira var, 50 lira var. Cumhuriyet dönemine ait çok değerli koleksiyonumuz var. Koleksiyonu gizleyebilmemiz için bakımı için çok özel malzemeler, kağıtlar var. Özel Jelatinler var. Onlarla muhafaza ettik. Bu koleksiyonu da görmek herkese nasip olmaz. Sizin sayenizde de görenler olacak” dedi.

DEĞERİNDE TEKLİF GELİRSE SATMAYI DÜŞÜNÜRÜM

Tuncay Yüksel, para koleksiyonu için değerinde bir teklif gelmesi durumunda satma düşüncesi olduğunu da söylediği konuşmasında “Para teklif eden çok oldu. Daire veren, araba teklif edenler bile oldu. Ben vermedim. Benim için çok büyük önemi var. Bu koleksiyon çok değerli. Bu paraları bir araya getirmek çok zor. Cumhuriyet dönemi olarak, Arap parası olarak, Avrupa ülkesi olsun yurt dışı parası olsun değerli bir koleksiyon. Yılların emeği var” dedi.




Bu sayfayı yazdır

20.01.2020 15:47:18

Bu haber 1130 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 26 kişi online
Toplam ziyaret : 76.118.566

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
239 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri