(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ELMATEPE'YE SİNYALİZASYON

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediyeyi tekrar yatırım yapabilecek hale getirmek için mücadele verdiklerini söyledi.

Belediye basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre Posbıyık, Kepez Muhtarı Baki Karaarslan, Elmatepe Muhtarı Yüksel Erkez, Ören Muhtarı Halil Sever ve Ömerli Muhtarı Süleyman Korkmaz’ın ev sahipliğinde mahalle muhtarları ile gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, ekip olarak iyi çalışma içinde olduklarını belirtti.

Hedeflerinin ilçe menfaatlerini ön plana çıkarmak olduğunu anlatan Posbıyık, şunları kaydetti:

“Bunun için de çok büyük mücadele veriyoruz. Ereğli farkında değil ama ekipler sabaha kadar çalışıyorlar. 5 yılda Allah sağlık verirse Ereğli’nin geleceğine imza atacağız. Bu çalışmalarla belediye meclis üyelerimiz, muhtarlarımız, ekibimiz hayırla yad edilecek. Kaymakamımızdan ve Valimizden Allah razı olsun, ortak çalışmalarda da fevkalade iyi bir noktaya doğru gidiyoruz.”

YAPILACAKLARI ANLATTI

Konuşmasında, ilçenin belli başlı sorun ve çözümlerine ilişkin konularına da değinen Posbıyık, şunları söyledi:

“Elmatepe Mahallesi üst geçit yapılabilmesi için 3 kez yazı yazdığımız Karayollarından ‘Hayır’ cevabı aldık. Devlet, 'Biz köprüyü yapacağız' diyor. Yapıncaya kadar ne olacak? İnsanlar ölecek mi? Onun için belediye olarak inisiyatifimizi kullanıp Kışla Kavşağındaki sinyalizasyon sistemini yukarıya da alacağız. Aşağıda kırmızı yandığında Elmatepe’de de yanacak.

Belediye meclisinden oy birliğiyle revizyon imar planı geçti. Böylece Ömerli’de, Ören’de, Kıyıcak’da hiçbir yer imarsız kalmayacak ve böyleye buraların doğalgaz sorununu da çözmüş olacağız.  Çevre yoluna başlayacağız. Bunun için 2 tane paletli iş makinesi siparişi verdik. Kent Meydanı avam projesi bitti, önümüzdeki günlerde sunum yapacağız. Siyasi partilere, muhtarlara, mimarlara, halka sunum yapacağız. Tenkit edilecek bir yer var mı yok mu? Kaynarca konutlarının oraya güzel bir yer yapıyoruz. Güzel bir lokal olacak. Su ürünlerinin orasını çok modern bir yer haline getiriyoruz. İnsanlar ucuz çayı modern bir yerde içebilecekler.

TURİZME ÖNEM

Ereğli’de bir turizm hareketi bekliyoruz. Eski Belediye  binasındaki Roma döneminden kalma hamam çok önemseniyor, etrafı camlarla kaplanıyor. Turist geldiği zaman gezeceği ilk nokta orası olacak. İkinci nokta Piyale Paşa Konağı olacak. Üçüncü olarak Göztepe’yi devreye sokmaya çalışıyoruz. Bu gibi emtiaları çoğaltmak suretiyle gelen turist gelip kahvaltı yapıp buradan gitsin istemiyoruz. Akşam burada konaklasın, gezecek yerleri çok olsun istiyoruz. Eski Kilise ve Heraclia Sarayı’nı canlandırmaya çalışıyoruz.”

Toplantıda, Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç ile bazı belediye başkan yardımcıları hazır bulundu.




Bu sayfayı yazdır

20.01.2020 14:31:40

Bu haber 1149 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
20.01.2020 16:49:10
Vatandaş diyor ki;

Artık lafta iş yaparsın. Icraat olmaz




Şu anda 35 kişi online
Toplam ziyaret : 76.279.820

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
678 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
938 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2063 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri