(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÇAKIR SORDU; SPONSOR OLDU MU?

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ereğli belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın, sürekli ‘borç batağında’ diyerek şikayette bulunduğu Ereğli belediyesinde, görevi bırakması halinde devralmaya hazır olduklarını söyledi.
Çakır, parti binasında aylık değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, “bu makam ağlama makamı değil, içeride durumun ne olduğunu daha önce de biliyordunuz, müdürlerden sürekli bilgi alıyordunuz. Geçmişi kötüleyerek 8 ay gitti” dedi.
Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem’in, Ereğli’de gerçekleştirdiği toplantıyı da değerlendiren Keleş, şunları kaydetti:
“Toplantıya, seçilen platformun sözcüleri, icra heyetinin tamamı vardı. Belediye başkanı da olsaydı daha iyi olurdu ama önemli olan insanların kendilerinin bulunması değil, fikirlerinin orada dile getirilmesidir. Bu toplantıyı sağlayan OYAK Yönetimi ve milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Biz orada söylenenlerin takipçisiyiz. Hani ‘şehirde biz kavga ile değil, uzlaşıyla bir masa etrafında buluşarak bunları çözeceğiz’ deniyordu. İktidar partisinin temsilcisi olarak biz şikayet eden konumunda olamayız. O yüzden (Platform toplantılara bu güne kadar katılmadık. OYAK Yönetimine halkımızın görüşlerini iletmemiz gerekiyorsa, Milletvekillerimiz, bakanlarımız, en sonunda Sayın Cumhurbaşkanımız aracılığıyla taleplerimizi iletiriz. Evet, şu anda gelindi, bir masa etrafında oturuldu. Bu komisyonun temsilcilerinin tamamı dinlendi. OYAK’a iletilmek istenen ne varsa o gündeme geldi.”

POSBIYIK’IN UÇAR’A SÖZLERİ
Çakır, Posbıyık’ın, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’a yönelik sözlerine yönelik ise “Sayın Milletvekilimizin Ereğli’ye gelen hizmetleri engellemesi gibi ifadeler hoş olmayan ifadelerdir. Bugün, Üniversite alanı bir çözüme kavuştuysa, milletvekillerimizin desteğiyle kavuşuyor. Biz Gülüç’e okul yapıyorsak, milletvekillerimizin desteğiyle yapıyoruz. Çaylıoğlu’na yol yapıyorsak milletvekillerimizin desteğiyle yapıyoruz. Yani Ereğli düşmanı gibi ilan etmek, Ereğli’ye hizmet gelmesini engelliyor demek abesle iştigaldir. Bunu kabul etmemiz mümkün değil” diye konuştu.
Posbıyık’ın AK Parti’ye geçmesine yönelik söylemleri ise Çakır, “Milletvekilimiz, ‘Para verseler almayız’ gibi halk tabiriyle bir ifade kullandı. AK Parti’nin bir misyonu var. Genç, dinamik, hareketli, yarınlara hizmet edebilecek belediye başkanları arıyoruz. Ne Halil Bey’den bize böyle bir talep gelmiştir, ne de bizden ona böyle bir talep gitmiştir. Bizim açımızdan böyle bir konu mümkün değildir” şeklinde konuştu.

“KENDİLERİNİ CHECK ETTİRSİNLER!
OYAK’ın Erdemir’i aldığı 2006’da kentteki yöneticilerin sözlerinin hatırlanması gerektiğine dikkat çeken Çakır, şunları söyledi:
“Açın bakın. O gün böyle olsun diyenlerin, bugün bu durumdan şikayetçi olanlar kendilerini check etsinler. Biz halkımızın taleplerini ilettik. Nakliye sektörü daha iyi şartlarda olsun. Bir iki aydır Erbirlik Kooperatifi üzerinden nakliye sektörü hareketlenmeye başladı. Diğer bir konu nasıl OSB’deki Tat Metal nasıl okul, kültür merkezi, bilim sanat merkezi yapıyorsa, Erdemir’den de talebimiz budur. İstihdam anlamında şehirden almasını bekliyoruz. Önemli olan bu taleplerin bu günden sonra sonuca gitmesidir. Geçmişte de kavgalar oldu. Kavgalardan ne kazandık. 8 aydır Ereğli’ye belediyecilik anlamında ne yaptık? 20 yılı da değerlendirin. Bir kültür merkezimiz yok, Tatoğlu Kültür Merkezi’ne gidiyoruz. Bugün yüzme havuzumuz yok, yapalım diyoruz. Bunlar yapılamaz mıydı? Bugün üniversiteye bir fakülte binası yapıyorsak, ekonominin daha iyi olduğu o günlerde iki tane, üç tane yapılamaz mıydı? Bunlar da yapılmadı. Bugün trafik konusunu konuşuyoruz. Geçtiğimiz zamanlarda şunu özellikle söyledim. Geçmiş yönetimi sürekli bize borç bıraktılar, enkaz bıraktılar diyor. Dedim ki yapamıyorsanız bırakın, biz devralmaya hazırız. Bu makam ağlama makamı değil, bu makamı daha önce de biliyordunuz. Oradaki müdürlerden sürekli bilgi alıyorsunuz. İçeride durumun ne olduğunu. Sürekli geçmişi kötüleyerek ilk 8 ayımız gitti. Bunun gibi beş altı tane daha sekiz ayımız var. Onlarda da belediyenin yapacağı işlerde eksik kalırsa beş yıl daha kaybetmiş oluruz. Bunu, bugün de söylüyorum, o zaman da söylüyordum.”

FESTİVALE BAĞIŞ ALDI MI?
“Gülüç Beldesininin Kapanacağına” yönelik gazetecilerin sorusuna, böyle bir durumun söz konusu olmadığını söyledin Çakır, Halil Posbıyık’ın, Tersaneler bölgesinde bir firmanın cüruf eleme tesisinde, Gülüç Belediyesini eleştirisel sözlerine ise şöyle yanıt verdi:
“Cüruf sahası denilen yer Gülüç değil, Ereğli Belediyesi sınırları içindedir. Birilerine ‘izin vermiş’, birilerine ‘öyle demiş’ derken, varsa bir izin, bu alan Ereğli Belediyesi sınırları içindedir. Acaba bu firmadan festivale katkı alınmış mıdır, bazı sanatçıların sponsorluğunu bu firmalar yapmış mıdır, onları da önümüzdeki günlerde neticeyi alıp ortaya koyacağız. Cürufun durumu ile ilgili çevre ve sağlık müdürlükleri gerekli şartları yapacaktır.”

SIKINTILAN BÜYÜYOR!
Ereğli Belediye Meclisi’ndeki AK Partili üyelerin, kentin menfaatleri doğrultusunda destek vereceklerini ifade eden Çakır, şöyle dedi:
“Belediyenin kaynaklarını satalım, satalım, satalım da, nereye kadar. Bundan sonraki belediye başkanlarına da bir şeyler bırakmak lazım. Yani hepsini bu dönemde paraya çevirmeye gerek yok. Mesela taksiciler, servisçiler, halk otobüslerinde başladı. Hani güzel günler görecektik. Ne oldu? Geldiğimiz günden beri Ereğli’de ortak akılla yürüyemiyoruz. Belediye ve şehir menfaatleri ile alakalı işlerde destek veriyoruz. Ama olumsuz gördüğümüz yerlerde de ret vereceğiz.”

DİĞER KONULAR
AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, inşaatı devam Eden PTT binasının bitme noktasına geldiğini, toplu konut yapımı için TOKİ ile ilçede yer arayışlarının devam ettiğini, Hükümet ve Emniyet binalarının yapımında yol haritasının belirlendiğini, tekli eğitimde sona gelindiğini, ikisi ruhsat alma hakkı kazanan tersanelerde, ve OYAK tarafından Kandilli’de alınan kömür ocaklarının yakında üretime geçeceğini, Üniversite Kampusunun yapılacağını, başta Ereğli-Devrek olmak üzere yollardaki çalışmaların da tamamlanacağını detaylarıyla anlattı.
Basın toplantısında, AK Parti Kadın Kolları, Gençlik Kolları, İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri, bazı eski ilçe yöneticileri ile partililer hazır bulundu.




Bu sayfayı yazdır

6.12.2019 19:09:01

Bu haber 1497 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (2)
07.12.2019 09:26:16
muhittin sürmene diyor ki;

riv riv de riv rivvv,bırakın bu işleri artık,yeter bir gidin,inin o koltuklardan ilçemizin önü açılsın kardeşim.
06.12.2019 22:31:04
ASIM CAKIR diyor ki;

5 YIL BELEDIYE BASKANLIGI AK PARTIDEYDI SIZ O ZAMAN NEDEN HIC BELEDIYE KONUSUNDA TEK KELIME SOYLEMEDINIZ VE YAZDIRMADINIZ VERDIGINIZ VAATLERIN HIC BIRINI YAPMADINIZ HALKTA SIZI ISTEMEDI CEZALANDIRDI SIMDI BULBUL OLDUNUZ EREGLIYE YAPILAN YUKSEK BINALAR DEVREK YOLU UNIVERSITE EN BUYUK VAVATLERDI HIC BIRI YAPILMADI ERDEMIR EREGLI TICARETINI YOK ETTI SESIZ KALDINIZ TUCCAR MAGZALAR IS YERLERI KAPANDI ISSIZ GENCLER INLIYOR SIZ HALA SIYASET YAPARAK BIZLERI KANDIRMAYA CALISMAYIN 5 YIL KENDI MECLIS UYELERINIZ BELEDIYE BASKANINI ASLA DINLEMEDILER SIZDE BUNA GOZ YUMDUNUZ EREGLI BU 5 YILDA COK SEY KAYBETTI BIZ COK IYI BILIYORUZDA SIZ FARKINDA DEGILSINIZ BUNUDA BILIYORUZ PARTIYI BIRAKIN EREGLI ICIN CALISIN ARTIK YOKSA ADINIZ BILE ANILMAZ BU ILCEDE




Şu anda 25 kişi online
Toplam ziyaret : 76.277.630

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
676 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
936 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2062 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri