(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DEMİRTAŞ VE POSBIYIK'TAN...

EREĞLİ

Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ve Ereğli İlçesi belediye Başkanı Halil Posbıyık, kutlama mesajları yayınladılar. 

 Demirtaş, yayınladığı mesajında, 5 Aralık’ın aynı zamanda ‘Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilişinin 85. Yılı” olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

“85 yıl önce kadını, bir birey olarak görüp, siyasal yaşama da dahil eden bu modern anlayış, günümüzde zedelenmeye çalışılmaktadır. AK Parti tarafından kadın,sosyal hayattan da çalışma hayatından da uzaklaştırılmaktadır. Erkek egemen anlayışla hareket eden Ak Parti, kadının sadece ‘annelik’ vasfını öne çıkarmaktadır. Oysa kadınlar; siyasal ve sosyal hayatta en etkili, en anlamlı ve en önemli mücadelelerin kahramanıdır.  Bugün demokrasi ve eşitliğin en etkili savunucusu yine kadınlardır. Modern Türkiye Cumhuriyetini eşitlikçi bir anlayışla inşa eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 85 yıl önce verdiği bu haktan bir adım bile geri gidilmesine asla izin vermeyeceğiz. Umutlu ve güzel bir geleceğe kadınıyla erkeğiyle omuz omuza yürüyeceğiz.”

POSBIYIK’I MESAJI

Posbıyık da, mesajında şöyle dedi:

 “Bugün 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü, aynı zamanda, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı tanınmasının 85. yıl dönümü.  1934 yılında Seçim Kanunu’nda yapılan yasa değişikliği ile Fransa ve İtalya’dan 11, Belçika’dan 14, İsviçre’den ise 36 yıl önce kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı tanınmış oldu. Bugün her alanda başarısını kanıtlayan kadınların 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü kutluyorum.”




Bu sayfayı yazdır

5.12.2019 14:36:30

Bu haber 657 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.117.465

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
237 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1474 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri