(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

POSBIYIK DURMUYOR!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi belediye Başkanı Halil Posbıyık, İlçede kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’na (Erdemir) “Emlak Vergisini eksik ödediği iddiasıyla” tutanak tutulduğunu bildirdi.

Posbıyık, Belediye Meclis Toplantısında okuduğu “Karadeniz Ereğli Belediyesi Genel Durum Raporu’nda, Erdemir’in 2019’a kadar hazırladığı beyannamelerin incelenmesi neticesinde, tespit edilen eksik ve hataların düzeltilmesinin istendiğini belirterek, “Erdemir’in olumsuz  cevabı üzerine Belediyemizce oluşturulan komisyon marifetiyle fabrika sahası içerisinde yerinde inceleme, tespit ve ölçümler yapılarak tutanak ile imza altına alınmıştır. Eksik ödenen Emlak vergisi  6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümleri neticesinde geriye dönük 5 yılı kapsayacak şekilde yüzde yüz emlak vergisi artışı oluşması öngörülmektedir” dedi.

ELEKTRİK VE HAVAGAZI

Vatandaşların, yasa gereği elektrik ve havagazı tüketim vergisi ödediğini hatırlatan Posbıyık, Erdemir’in ise bu vergileri ödemeyen tek kuruluş olduğunu ileri sürdü.

Erdemir’in kullandığı enerjinin yüzde 25 ile yüzde 35 kadarını ürettiğini, kalan kısmı ise başka kuruluşlardan satın aldığını anlatan Posbıyık, şunları kaydetti:

“Hukuki süreçte Erdemir Danıştay’a kadar olan süreçte tüm mahkemeleri yanıltmak çabası sergilemiş ancak hepsini kaybetmiştir. Sonrasında Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkını kullanmış ve süreç sonunda Anayasa Mahkemesi özetle, verginin ödenmesi gerektiği ancak matraha esas satış ilişkisi olmadığı ve matrah belirleme konusunda yerel mahkemeye geri göndermiştir. Bu konu ile ilgili belediyemiz tarafından elde edilen bilgi ve belgeler ışığında Erdemir’in kendi kullandığını iddia ederek mahkemeleri yanılttığı ve ürettiği elektrik enerjisini sattığı hususunda deliller elde edilmiştir. Süreç belediyemiz tarafından titizlikle takip edilecektir. Başlık ile ilgili olarak hiçbir hukuki gerekçe ve sebep olmamasına rağmen  satın alarak tükettiği elektrik enerjisinin vergisini Erdemir’in satın aldığı firmalar belediyemize ödememektedir. Bu konuyla ilgili Erdemir hangi firmadan elektrik aldığını dahi açıklamamaktadır. Belediyemizin yapmış olduğu araştırma ve ulaştığı bilgi ve belgeler Erdemir’in kendi tedarikçisi olduğu yönündedir. Eğer değil ise kamuoyuna açıklaması gerekmektedir.”

“SU HAKKI GASPIDIR”

Üzerinde eski Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın imzasının da bulunduğu DSİ-Erdemir ve Belediye arasında imzalanan protokol ile “Ereğli Halkının Su Hakkı Gasp Edilmek İstendiğini” ileri süren Posbıyık, “bu protokolün hiçbir vicdani ve hukuki açıklaması yoktur. Ereğli halkının yaşam hakkı her türlü ticari kaygının üstündedir. Hukuki mücadelenin sonuna kadar takipçisiyim” diye konuştu.

FABRİKA SAHASINDAKİ ARSALAR!

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Erdemir’in, “Özel Endüstri Bölgesi” kapsamına alınmasına yönelik girişimlerle ilgili ise şunları söyledi:

“Erdemir zaten senelerdir kullandığı ve büyümesinde bürokratik herhangi bir engelinin olmadı halde, içinde bulunan hazineye ait 2 milyon 85bin metrekare, belediyeye ait 12 bin 650 metrekare ve şahıslara ait 14 bin metrekare alanı devlet tarafından kamulaştırma bedelini ödeterek bedava sahip olma peşindedir. Hazineye ait alanın rayiç bedeli yaklaşık 4 milyar 5 milyon lira civarındadır. Özel Endüstri Bölgesi olduğu anda tüm vergi ve harçlardan kurtulma peşindedir. Özel ticari bir kuruluş olan Erdemir yıllık 6 milyar 500 milyon lire net kar açıklamasına rağmen vatandaşın Devlete ve belediyemize ödediği hiçbir vergiyi ödemek istememektedir.”

 




Bu sayfayı yazdır

4.12.2019 17:38:57

Bu haber 1955 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 76.127.910

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
247 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
560 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1476 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri