(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÖĞRETMENLER GÜNÜ'NDE YAPILACAK...

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, “13. Hamsi Festivali” yapılacağı bildirildi.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Atatürk Kültür Merkezindeki Nikah Salonu’nda festivale ilişkin Sivil Toplum Kuruluş (STK) temsilcileri ile bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, ilçedeki Hamsi Festivali’nin, aynı zamanda 2002’de kırdığı ‘En Uzun Mangal’ rekoru ile Guinness Rekorlar Kitabına girdiğini hatırlattı.

Posbıyık, bu yılki festivalin aynı zamanda “Öğretmenler Günü”ne denk getirilerek, 24 Kasım’da, Sahil Bandındaki Amfi tiyatro alanında gerçekleştirileceğini belirterek, şunları kaydetti:

“Bu yıl Hamsi Festivali'nde; saygı duyduğumuz, evlatlarımızı yetiştiren, geleceği tayin edecek nesiller için önderlik yapan, Atatürk ilkelerinin savunucusu öğretmenlerimize hitap etmek istiyoruz. Öğretmenlerimiz o gün halkımızla birlikte bizim protokol konuğumuz olacaklar. Koliva Grubu ve ses sanatçısı Resul Dindar da verecekleri konser ile tam bir Karadeniz havası yaşatacak. Hamsi, mangal, ızgara, kömür, jel, ekmek, limon, helva, soğan ve su gibi ihtiyaçları belediye olarak biz sağlayacağız. Sizlerle güçlüyüz, sizlerle çok daha güzellerini yapacağız. Dünyanın birçok yerinde hamsi bir balık olarak bilinir. Bizde ise balıktan ötedir, bir kültürdür.”

Bu arada Posbıyık, Hamsi’nin Marmara Denizi’nden girerek Doğu Karadeniz’e uzanan serüveninden de bahsetti.

Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muhammet Ali Ateş ise alanda 750 metre uzunluğunda mangallar kurulacağını, STK’ların görüş ve önerilerini almak amacıyla da form dağıtılacağını ifade etti.

Karadeniz Ereğli Hamsi Festivali, 2013'de 12'incisi yapıldıktan sonra 2014 Mahalli İdareler Seçimlerinde Belediye Başkanlığına Hüseyin Uysal'ın seçilmesi ile birlikte kaldırılmıştı.




Bu sayfayı yazdır

5.11.2019 12:35:45

Bu haber 1658 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 7 kişi online
Toplam ziyaret : 76.126.472

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
246 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
559 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri