(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DAR GELİRLİ İÇİN İYİ OLUR!

Ankara

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, konutlarda kullanılan elektrik ve doğalgaz fiyatlarındaki Katma Değer Vergisi’nin (KDV) yüzde 1’e düşürülmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) Kanun teklifi sunduğunu bildirdi.

Aynı zamanda, TBMM Sağlık, Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu CHP Sözcüsü Demirtaş, yazılı açıklamasında, enerji politikalarının yanlış olduğunu ileri sürerek, bunlar düzeltilmediği sürece vatandaşın ise mağdur oymaya devam edeceğini savundu.

AK Parti iktidarının seçim sonrası vatandaşı ‘zam’ yağmuruna tuttuğunu’ ifade eden, bunun da halkı yoksullaştırdığını anlatan Demirtaş, şunları kaydetti:

“GERÇEK ENFLASYON YÜZDE 50’DİR”

“Son bir yıl içinde elektrik zammı yüzde 44’ü geçti. Doğalgaz da yüzde 56 zamlandı. Maaşlara ise yüzde 4 zam yapıldı.TÜİK’in Ekim ayındaki açıklamasında (yüzde 9), her ne olduysa birden bire enflasyon tek haneli rakamlara indiriliverdi. Halkın gerçek enflasyonu ise yüzde 50’dir. AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, doğalgaz ve elektrik fiyatlarında indirim yapılacağını iddia etmişti. Enerji Bakanı, ‘tarife değişikliği yok’ demişti. Ak Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım da doğalgaz fiyatlarında indirim vaat etmişti. Sonuç; elektriğe yüzde 44, doğalgaza yüzde 54 zam! Yani enflasyon tek haneli ama nedense zamların hepsi çift haneli.

“DAR GELİRLİ DAHA DA YOKSULLAŞTI”

Ülkemizde işçilerin yüzde 80’i, 2 bin 20 Türk lirası olan asgari ücretle geçinmeye çalışıyor. Yine emeklilerimizin de yüzde 80’i asgari ücretin altında maaş alıyor. Dar gelirli daha da yoksullaştı, gelir uçurumu arttı, işsizlik patladı. Bir de üstüne iğneden ipliğe her şeye zam geldi. Vatandaş bunun altından kalkamaz. Bu kadar düşük ücretlerle asgari bir hayatı bile sürdürmek mümkün değil. Çünkü bir ailenin, bir aylık ortalama elektrik, doğalgaz ve su gideri yaklaşık 500 liradır.

“KDV YÜZDE 1’E İNDİRİLMELİ”

Teklif edilen değişiklik ile asgari ücretliler ile emeklilerimizin elektrik ve doğalgaz faturalarındaki katma değer vergi oranlarının yüzde 1 çekilmesi, bu sayede de hayat pahalılığı ve zamlar altında mücadele veren vatandaşlarımıza sosyal devlet ilkesi çerçevesinde destek olunması amaçlanmıştır.




Bu sayfayı yazdır

6.10.2019 11:09:47

Bu haber 1354 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 7 kişi online
Toplam ziyaret : 76.126.689

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
246 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
559 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri