(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

CUMHURİYETİN MÜHÜR VE TEMİNATI...

Ereğli

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla, Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde etkinlikler düzenleneceği bildirildi.

İlçe Kaymakamlığının resmi internet sitesinde yapılan duyuruya göre, Gaziler Günü dolayısıyla 19 Eylül’de saat 10.30’da Devrim Bulvarındaki Atatürk Anıtı’nda tören düzenlenecek.

Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunması ile buradaki tören sona erecek.

Törenin ardından ise saat 11.00’de, İlçe Müftülüğünce Şehir Mezarlığındaki Şehitler ve yaşamını yitiren Gaziler için Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılacak.

KAYMAKAM ÇORUMLUOĞLU’NUN MESAJI

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, vatanın bağımsızlığı, bölünmez bütünlüğünün korunmasında, Türkiye Cumhuriyetinin sonsuza kadar yaşamasının en büyük mühür ve teminatının Gaziler olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Çanakkale'de düşmana geçit vermeyen, Kurtuluş Savaşımızı zafere taşıyan, son olarak da 15
Temmuz gecesi hain darbe girişiminde, canları pahasına mücadele verip, o yüce makama ulaşan
şehitlerimiz ve gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan birer
abideleridir. Böylesine özverili tutumlarıyla hepimize örnek olan gazilerimize saygı duymak ve değerli kişiliklerine yakışır imkânlar altında yaşamlarını sürdürmelerini, varsa sorunlarının çözülmesini ve her fırsatta minnet duygularıyla takdir edilmelerini sağlamanın toplumsal sorumluluğumuz olduğu bilinciyle, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da onlara layık oldukları kıymeti devlet ve millet olarak vermeye devam edeceğiz. Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal ve Gazi unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü'nü kutluyor, vatanı için canını ortaya koymaktan kaçınmayan tüm şehitlerimizi saygıyla, gazilerimizi şükranla anıyor, ebediyete intikal etmiş gazilerimize rahmet, aramızda bulunanlara sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum."

ALAN’IN MESAJI

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan da, Gazilerin, ‘destansı tarihimizin Yaşayan Abideleri’ olduğunu savunduğu açıklamasında, şu görüşlere yer verdi:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu, bağımsızlığı ve bütünlüğü için mücadele etmiş Gazilerimiz; kahramanlığın, cesaretin ve fedakârlığın abideleşmiş birer sembolü olarak her zaman gönüllerimizde hak ettikleri yeri almaktadırlar. Gazilerimiz, vatan için, bayrak için, hürriyet için, ezan için hiç tereddüt etmeden canları pahasına vatan topraklarını korumak için Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleridir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyet’imizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm Aziz Şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş olan gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi de minnet ve şükranla anıyor, sevgi, saygı ve şükranlarımı sunuyorum.”

POSBIYIK’IN MESAJI

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da,  gazilerin, fedakarlığın en büyüğünü yaptığına yer verdiği açıklamasında, şöyle dedi:

“Türk ulusunun kahramanlık destanlarından biri olan Sakarya Meydan Savaşı'ndan sonra 19 Eylül 1921'de, TBMM tarafından büyük önder Atatürk'e  ‘Gazilik’ unvanın verilişinin 98’inci yıl dönümünde tüm gazileri ve aziz şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk başta olmak üzere, yurdu için canını ortaya koymaktan çekinmeyen tüm kahramanların, şehitlerin ve gazilerin bugünkü kuşaklara armağanı ve emanetidir. Her Türk vatandaşı, vatanını, milletini, bayrağını korumak için tarihten günümüze şehit ya da gazi olmayı seve seve görev bilmiştir. Gazi ve şehitlerimiz bunun en güzel örneğini milli mücadeleyi başlatan Atatürk'ün 'Ya istiklal, ya ölüm' emri karşısında ortaya koydukları kahramanlıklarıyla göstermişlerdir. Devlet ve toplum olarak fedakarlıkların en büyüğünü yapan gazilerimiz için  saygı duymak, sorunlarına duyarlılıkla yaklaşmak, yaşam koşullarını iyileştirmek ve haklı isteklerinin karşılanması için çaba göstermek en önemli sorumluluğumuzdur. Ereğli Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gazilerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz.
Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, sevgi ve rahmetle anıyor hayatta olan gazilerimize aileleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum.”

GMİS'İN MESAJI

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetimi de, yayınladığı mesajında şunları kaydetti:

"Milletimiz, vatanı ve bağımsızlığı için tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde tüm zorluklara göğüs germiş; gerektiğinde canını vermekten çekinmemiş, milletimizin büyük zaferlere ulaşmasını, özgür ve bağımsız yaşamasını sağlamıştır. Vatanın bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için büyük bir onurla görev yaparak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız gurur kaynağımızdır. Başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere 15 Temmuz hain darbe girişiminde, terör eylemlerinde, vatanın bölünmezliği ve huzuru için mücadele ederken hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimizi ve hayatta olmayan gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize şükranlarımızı ve saygılarımızı sunuyoruz."




Bu sayfayı yazdır

18.09.2019 15:04:14

Bu haber 703 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 16 kişi online
Toplam ziyaret : 76.115.086

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
237 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1474 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri