(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KİN'DE, BAŞROLDE...

Zonguldak

Zonguldaklı genç yıldız Buğra Akyüz (24), İranlı ünlü yönetmen Mohsen Rabiei’nin, 20 Eylül 2019’da beyazperde de yerini alacak korku ve gerilim içerikli ‘’Kin’’ filminin başrol oyuncuları arasında yerini aldı

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde çekimleri tamamlanan film de başrol oyuncuları arasında Anadolu Ajansı Zonguldak Bölge Müdürü görevinden emekli gazeteci Orhan Akyüz’ün oğlu, ‘Hakan’ rolünü canlandıran tiyatro ve sinema oyuncusu Buğra Akyüz’ün yer aldığı ‘Kin’, 20 Eylül Cuma günü vizyona girecek.

Başrollerde Buğra Akyüz’ün yanı sıra Hira Koyuncuoğlu, Esila Umut, Elis Sezgin, Derya Oğuz Ertün ve Rashid Khosh Aghiden’in oynadıkları filmde, eğlence için yapılan bir sürpriz ile hafta sonları başka yöne çevrilen bir grup gencin hikayesini anlatılıyor.

AKYÜZ; OYUNCULUĞU ÇOK SEVİYORUM

Oyuncu Buğra Akyüz,  Kadir Has Üniversitesi Reklamcılık Bölümü mezunu olduğunu, oyunculuğa da 2016  yılında başladığına belirterek, şöyle dedi:

‘’Üniversitede öğrenimimi sürdürürken çok sevdiğim oyunculuk eğitimime 3’üncü sınıfta başladım. Tanınmış usta Ümit Çırak hocamdan 2 yıl, ardından Human Oyunculuk Atölyesi’nde Audition Teknikleri üzerine 1 ay, sonrasında da Cihangir Atölye Sahnesi’nde 1 yıl eğitim aldım. Nazım Hikmet’in, Memleketimden İnsan Manzaraları isimli tiyatro oyununda yer aldım, ünlü yönetmenlerden değer verdiğim insan canlısı Hilal Saral hocamdan kamera önü oyunculuk eğitimi aldım. Ümit Çırak hocamla oynadığım Özgürlüğün Bedeli tiyatro oyunundan Sadri Alışık Anadolu Efes Özel Ödülü ile Ekin Yaz’ın Dostları Tiyatro Ödülleri’nden de ‘En İyi Küçük Salon Oyunu’ olmak üzere 2 ödül aldık, sonrasında Vatanım Sensin dizisinde rol aldım. Kısa filmlerde de yer aldım, bunun peşinde de 20 Eylül de vizyona girecek olan ‘Kin’ filminde de Hakan karakterini canlandırdım.

Filmde oynadığım Hakan karakterinin aslında liderlik durumu var, amma bunu gün yüzüne çıkartmaya ihtiyaç duyan bir insan da değil kendisi. Kız arkadaşları var çevresinde. Biraz daha çapkınlığı olan bir adam. Kız arkadaşı var onu seviyor, amma diğer çiçeklerden de bal alabilirim kafasında olan bir adam. Daha böyle hareketli. Filmin bir sahnesinde Murat, kız arkadaşına ‘biz niye orada değiliz’ diyor, kız arkadaşının yanında olmak istiyor. Hakan ise bunun tam tersi, gidiyorsanız gidin diyebiliyor. Kız arkadaşının fazla üzerine düşmüyor., biraz daha kendinden emin, o da kafasını dinlemek istiyor, kız arkadaşıyla çok fazla vakit geçirmek isteyen bir tip değil, yani tabii ki vakit geçirmek istiyor ancak kendi arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi çok seven bir insan.”

BUĞRA AKYÜZ KİMDİR?

Zonguldak’ta 1995 yılında doğan Buğra Akyüz, TED Koleji’nden mezun oldu. Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık bölümünden mezun olan Akyüz, eğitim-öğretimi  sırasında da özellikle tiyatro ve sinema alanında konusunda uzman profesyonellerden aldığı eğitimlerle kendini gösterdi ve beyazperdenin ilgisini çekmeyi başardı. Bir dönem ekranların vazgeçilmez dizisi olan başrollerde Halit Ergenç ve Bergüzar Korel’in paylaştığı Vatanım Sensin dizisinde de rol almış olan genç oyuncu, daha çok tiyatro oyunlarındaki performansıyla yönetmenlerin dikkatini çekmeyi başardı.

Nazım Hikmet’in Memleketimden İnsan Manzaraları eserini tiyatroda oynamasının yanı sıra Özgürlüğün Bedeli tiyatro oyunlarında da oynayan genç oyuncu Akyüz, kısa filmlerde de rol aldı. Buğra Akyüz’ün de yer aldığı Özgürlüğün Bedeli tiyatro oyunu ekip olarak Sadri Alışık Anadolu Efes Özel Ödülü’nü ve Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödülleri’nde Küçük Salon Oyunu Ödülünü almıştır.




Bu sayfayı yazdır

15.09.2019 11:12:20

Bu haber 1804 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
15.09.2019 15:12:43
Orhan Akyüz diyor ki;

Harika bir film olduğu kanaatindeyim




Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 76.120.514

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
243 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri