(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DOĞAL ORTAMDA, ORGANİK BESLENME...

Ereğli

Zonguldak’ın Ereğli İlçesine bağlı Süleymanbeyler (Subaşı) Köyünde, ‘tamamen doğal ortamda beslenen’ kurbanlık satışı yapıldığı bildirildi.

Ereğli İlçesinde de uzun yıllar hayvancılık ve et kesimi sektöründe hizmet veren Subaşı Kasabı ortaklarından Bayram Başkan, Hakimiyet’e yaptığı açıklamada, merhum babası Ali Başkan’ın uzun yıllar önce Ereğli-Devrek yolu kenarında, Subaşı Mahallesi mevkisinde yaptırdığı ahırlarında 60 kadar kurbanlık dana bulunduğunu söyledi.

Hayvanları, Ağabeyi Yüksel Başkan ile birlikte civar köylerden seçerek temin ettiklerini anlatan Bayram Başkan şöyle dedi:

DOĞAL ORTAMDA, DOĞAL BESİNLERLE…

“Gittiğimiz köylerde yaptığımız araştırmalar sonucu her hayvanı seçerek alıyoruz. Örneğin, 10 hayvan içinden birini, 20 hayvan içinden ise ikisini tercih ediyoruz. Hayvanlarımızı, merhum babamızın yaptırdığı ahırımızda bakıyoruz. Üzeri kapalı olan ahırımızın çevresini ise hayvanların ciğerlerinde sıkıntı oluşmaması için kapatmıyoruz. Tamamen doğal, organik besinler kullandığımız hayvanlara özellikle mısır, yulaf ve arpa yediriyoruz.”

FİYATLAR MAKUL…

Subaşı Kasabı Ortağı Başkan, bu yılki kurbanlık fiyatlarının geçen yıla göre daha uygun olduğunu belirterek, “zaten insanların durumu ortada. Bunu da düşünerek, fiyatlarımızı ‘ideal’ denilebilecek seviyede tuttuk. Allah’a şükür satışlarımız ise oldukça güzel. Kurbanlıkların birçoğun satıldı” diye konuştu.

SATIR-BALTA KULLANMIYORUZ

İsteyen müşterilerine kesim hizmeti de verdiklerini hatırlatan Bayram Başkan, şunları kaydetti:

“Bu amaçla kurulmuş özel kesimhanemiz mevcut. Kesim işlemini balta ve satır kullanmadan, tamamen makine sistemi ile yapıyoruz. Dolayısıyla etler arasında kemik kırpıntısı da bulunmuyor. Kesilen her hayvanı 7 parçaya bölüp, kemikli-kemiksiz paketler halinde müşterilerimize sunuyoruz. Paylaşımda birinden diğerine hak geçmemesine özen gösteriyoruz.”




Bu sayfayı yazdır

3.08.2019 15:52:50

Bu haber 3015 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 20 kişi online
Toplam ziyaret : 76.124.439

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
245 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri