(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

SELDEN ZARAR GÖRENLERE...

Ereğli

Düzce ve Zonguldak bölgesindeki aşırı yağışlar sonrası sele maruz kalan ve zarar gören vergi mükellefleri için “Mücbir sebep hali” ilan edildiği bildirildi.

Zonguldak Vergi Dairesi Başkanı Refik Akgün, Ereğli vergi dairesi toplantı Salonunda düzenlenen Mali Müşavirler ve Muhasebecileri bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, 18 Temmuz’da Düzce merkezi ve ilçeleri ile Ereğli, Alaplı ve Gülüç beldesinde önemli sel felaketi yaşandığını hatırlatarak, yaşamını yitirenler Allah’tan rahmet, kayıpların bulunması ve yaralılara acil şifaler dileğinde bulundu.

BAKANLIK SÜRE TANIDI

Akgün, söz konusu felaket nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanlığınca, selden zarar gören vergi mükelleflerine kolaylık sağladığını anlatarak, şunları kaydetti:

“Bu dönemde vermemiz gereken beyannameler ve bildirimler ile ilgili 18 Temmuz 2019 tarihinde mücbir sebep tarihimiz başladı. Selden zarar gören mükellefler, 18 Temmuz-18 Eylül 2019 dahil tarihler arasında verilmesi gereken beyannameler ve bildirimlerini 18 Eylül 2019 dahil tarihine kadar verebilecekler.

TUTANAKLARLA BİRLİKTE

Bunun için ise selden zarar gördüklerine dair gerek itfaiye, gerekse ilgisi olduysa polis birimlerince yapılan tutanakları ibraz etmek şartıyla, gelir veya kurumlar yönünden bağlı oldukları vergi dairelerine müracaat etmeleri gerekiyor. Bu sayede beyanname ve mükellefiyetinden doğan işlemlerden dolmayı mükelleflerimiz her hangi bir cezai müeyyide ile karşılaşmayacaklar.

Ayrıca bu dönemde verilmesi gereken beyannamelerin ödeme süresi de Vergi Usul Kanununun 111. Maddesine istinaden 26 Eylül 2019’a alındı.”

SORULARI YANITLADI

Akgün, Zonguldak Gelir İdaresi Grup Müdürü Abdurrahman Kösemen ve Ereğli Vergi Dairesi Müdürü Muharrem Gövce, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayıkcı’nın da yer aldığı toplantıda muhasebecilerin sorularını yanıtladı.

Toplantının ardından katılanlara çay ve yiyecek ikramında bulunuldu.




Bu sayfayı yazdır

22.07.2019 11:58:37

Bu haber 1118 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.124.608

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
245 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri