(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

EREĞLİ’DE AĞIR HASAR!

Ereğli

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, dün gece saatlerinde başlayan yoğun yağış, toprak kaymalarına, dere taşkınlarına ve evlerde su baskınlarına neden oldu.

Edinilen bilgiye göre, gece başlayan ve sabah saatlerinde devam eden yağış nedeniyle, Gülüç Irmağı, Kabasakal deresinde taşmalar yaşandı, Ereğli-Alaplı karayolunun 3 ayrı noktasında toprak kaymaları meydana geldi. Kışla Küçük Sanayi Bölgesindeki iş yerlerini de su bastı,

Bir çok evi su basan yağış sırasında Ereğli Belediyesi bünyesindeki su ve kanalizasyon ile itfaiye ekipleri ve polis adeta alarma geçti.

Yağışların etkili olduğu bölgelerde kurtarma çalışması başlatan Ereğli Belediyesi itfaiye ekipler, evlerinde mahsur kalan yaklaşık 45 kişiyi kurtardı. Bazı vatandaşlar ise kendisini kurtarmaya gelen itfaiye ekiplerine evlerinden çıkmayacaklarını söylediler.

Kavaklık Mahallesi Şehit Metin Çevik (Göçmenler) Sokak sakinleri ise DSİ’nin Ova köyündeki barajda kapakları açmaları nedeniyle derede taşkın yaşandığını iddia ettiler.

İtfaiye ekipleri, Gülüç Beldesi ve Bölücek Mahallesi mevkisinde yaşanan su taşkınlarına da müdahale ederek, mahsur kalan çok sayıda vatandaşı kurtardı. Bu arada onlarca araç ise sular altında kaldı.

VATANDAŞ TEYAKKUZDA!

Sokak sakinlerinden Murat Kapan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yağıştan endişe duyduklarını belirterek, “2008’de böyle bir sel felaketi yaşamıştık.Yine sıkıntı yaşıyoruz. Sabah 05.00’den bu yana ayaktayız. Teyakkuzdayız. Yapacak bir şey yok” dedi.

BELEDİYEDE KRİZ MASASI

Diğer yandan, Ereğli belediye Başkanı Halil Posbıyık, kriz masası oluşturduklarını bildirdi.

Posbıyık, İlçe Kaymakamlığı, Belediye, Emniyet ve AFAD iş birliği ile sorun yaşanan bölgelerde gerekli çalışmalar yapıldığını belirtti.

Kendisi ile birlikte ekiplerin mahallerde incelemelerde bulunduğunu anlatan Posbıyık, şunları kaydetti:

“Sabaha karşı yağışlar etkisini artırdı. Yaşanan olay doğal afet. Bütün arkadaşlar çalışıyor. Belediyede kriz masası kuruldu. Az önce Kışla Sanayi Sitesi'ne girdim. Orası da çok kötü vaziyette. Ekiplerimiz elinde gelen gayreti gösteriyor. Şu ana kadar evlerinde ve araçlarında mahsur kalan 45 vatandaşımızı itfaiye ekipleri kurtardı. Ekiplerimiz tümüyle sahada. Bütün dereleri gözlem altında tutuyoruz. Gerekli müdahaleler yapılıyor.”

GÜLÜÇ YOLU TEK ŞERİTTEN...

Bu arada, Ereğli-Alaplı yolundaki üç ayrı noktada yaşanan toprakkayması nedeniyle ulaşım tek yönden sağlanıyor. Ekiplerin yol temizlem eçalışması sürdürdüğü güzergahta, trafi ekipleri geçişleri kontrollü şekilde sağlıyor.

Diğer yandan, yağışların neden olduğu bir başka olumsuzluk ise enerji oldu. İlçenin böyük bölümüne elektrik verilemiyor.

AKÇAKOCA'DA DA DURUM VAHİM!

Öte yandan, Düzce'nin Akçakoca İlçesinde de aşırı yağışlar etkili oldu. Yağışlar nedeniyle dereler taştı, çok sayıda araç sular altında kaldı.




Bu sayfayı yazdır

18.07.2019 10:11:26

Bu haber 2535 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (4)
19.07.2019 09:34:00
Hasan Turgut diyor ki;

Göçmenler Kavaklık bölgesi nin ova barajı ve gülüç ırmağı ile hiç bir ilgisi yok. Fiziken mümkün değil. Haberi yazarken biraz dikkatli olun.
18.07.2019 14:58:14
Halk diyor ki;

Sayın posbıyık festival yerine alt yapı yapsan böyle olmaz. Sadece suyu tahliye etmeye olmaz yaraları sarabilecekmisin.
18.07.2019 10:41:47
Bizim kız diyor ki;

2015 dede kabasakalda aynı olay yaşandı dere yataklarında gerekli temizliğin uzman kişiler tarafından yapılmaması ve denetlenmemesi alçak olan köprü ayaklarının gelen pisliklere karşı zamanında temizlenmemesi bu iklim değişimde bundan sonra bu tip olayların daha çok yaşanacagının habercisidir
18.07.2019 10:41:46
Bizim kız diyor ki;

2015 dede kabasakalda aynı olay yaşandı dere yataklarında gerekli temizliğin uzman kişiler tarafından yapılmaması ve denetlenmemesi alçak olan köprü ayaklarının gelen pisliklere karşı zamanında temizlenmemesi bu iklim değişimde bundan sonra bu tip olayların daha çok yaşanacagının habercisidir




Şu anda 6 kişi online
Toplam ziyaret : 76.280.943

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
679 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
938 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2063 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri