(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BÖYLE OLMAMALIYDI!

Ereğli

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, 38 yıldır belediye müsteciri “Uzunmehmet”lerin varislerinden Yucül Uzunmehmet (53), 23 yıldır hizmet verdikleri ve bugün (12 Temmuz) boşalttıkları Teras Kaefterya ile ilgili mağdur edildiklerini söyledi.

Ereğli Belediyesi, 2013’de, ‘Yıkılıp, yeniden yapılması’ konusunda Belediye Meclis kararı aldığı Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alan Teras Kafeterya’yı, bugün avukat ve belediye görevlisi nezaretinde boşalttırdı.

Mahkemenin “Yıkılması şartı ile boşaltılacak” kararı üzerine yasal süreci bekleyen ve karara uyan söz konusu iş yeri varislerinden Yücel Uzunmehmet, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın, kendilerine verdiği sözleri tutmadığını ileri sürdü.

Uzunmehmet, mahkeme kararına saygı duyduklarını, bu vesileyle seçim öncesi Posbıyık’ın kendilerine çeşitli sözler verdiğini belirten Uzunmehmet, şöyle dedi:

“Burası ile ilgili mahkemeler Posbıyık döneminde başlamıştı. Bu dönem de belediye başkanlığına seçilmeden önce bize vaat ettiği şeyler vardı, mağdur etmeyeceğini söylemişti. Ama seçim bitti, her şey bitti. Pek çok kez başkanla görüşmeye çalıştıysak da Posbıyık beyefendi görüşmeye sıcak bakmadı. Bize buranın yıkılacağı söylendi. Ama ne zaman yıkılacağı ile ilgili bir bilgi verilmedi. Aldığımız duyumlar da ise yıkılmayacağı ve tadilat yapılacağı yönünde oldu. Mahkeme kararına göre ise tadilat yapılırsa bizi buradan çıkaramayacağı açıkça belli. Biz, mücadelemizi verdik.  Hukuki yollardan ne gerekiyorsa yaptık.

Bize herhangi bir yer göstermedi. Buraya yıllar önce gelirken de sözler vermişti. Güya Bozhane’ye geçecektik. Orası olmazsa pazarcı esnafı için yapılan yeni belediye binasında yer verecekti. Şuan biz süreci bekleyeceğiz.”

AVUKAT KONUŞMADI!

Teras Kafeterya işletmesi varislerinden Uzunmehmet’in, tüm detayları anlattığı basın mensuplarının, Belediye avukatına, ‘tahliye işleminin gerekçesi nedir?’, ‘yıkım hangi tarihte gerçekleştirilecek?’ şeklindeki soruları ise yanıtsız kaldı.

1981’DE BAŞLAMIŞTI

Merhum İsmail Uzunmehmet’in, eski sahil bandında belediye tarafından yapılan çay bahçesini “Uzunmehmet” ismi ile işletmeye başladığı 1981’de belediyenin müsteciri olmuştu.

Ereğli belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın, 1994’de göreve gelmesinin ardından sahil bandında başlattığı genişletme ve düzenleme çalışmaları sonrası; 1996’da dönemin ‘Kel Tahsin’ olarak bilinen restoran ile ‘Uzunmehmet’ isimli çay bahçelerinin mevcut yerlerinden kaldırmış, ‘Kel tahsin’ isimli iş yerine İnönü Parkı’nda halen ‘Cam Kafe’ olarak işletilen mekanı, Uzunmehmet’e de AKM’deki Teras Kafeterya’nın işletmesini vermişti.




Bu sayfayı yazdır

12.07.2019 13:47:30

Bu haber 1527 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 8 kişi online
Toplam ziyaret : 76.121.418

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
243 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri