(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BARIŞ KADINLARI LİMANDA…

EREĞLİ

23 Nisan’da yelkenli yat ile Bodrum’dan denize açılan 6 kadın denizci, tamamladıkları Karadeniz turu ardından dönüş yolunda bir kez daha Zonguldak’ın Ereğli İlçesine uğradılar.

Ereğli Limanına girişlerinde yanaştıkları Karadeniz Ereğli Yelken İhtisas Kulüp rıhtımında, kulüp başkanı Metin Akman ve yönetim kurulu üyesi Sezai Çimenoğlu tarafından karşılandılar.

Kadın denizcilerden Neşe Hasipek Hakimiyet’e yaptığı açıklamada, ‘Deniz Tutkusu Seyirde’ grubu olarak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda Samsun’da olma amacıyla tura çıktıklarını hatırlattı.

Hasipek, hedefleri olan Samsun’daki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramı Törenlerine katılmak olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Tek kadın ekip olarak katıldığımız törende de ilk sırada yerimizi aldık. Daha sonra yolculuğumuzu Hopa’ya kadar devam ettirdik. 54 gündür denizdeyiz. Şimdi de dönüş yolundayız. Tekrar Ereğli’ye uğramak istedik. Seyrimizi 1 Temmuz’da Bodrum’da bitirmeyi planladık. Sadece 18 Haziran’da İstanbul’da 3 günlük bir mola vereceğiz. Bu şekilde yaklaşık 2400 deniz mili yol kat etmiş olacağız.

Biz, barış için yelken açan kadınlarız. Ceyda Güleçyüz, Şule Kükler ile birlikte 3 kişiden oluşan çekirdek ekibimizin yanı sıra çeşitli il ve ilçelerden katılan arkadaşlarımız oluyor.”

Akman da, ‘Deniz Tutkusu Seyirde’ ekibini tekrar ilçede ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Kadın denizciler, Limana gelişlerine denk gelen ilçedeki Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin diploma törenini de izlediler. Bu arada, anonsla yapılan davet üzerine, Hasipek de, bir öğrencinin şişe içindeki diplomasını denize attı.

Bugün de, (15 Haziran) ilçede kalacak olan kadın denizciler, Ereğli’den ekibe katılan kadınlarla birlikte İstanbul’a gitmek üzere yarın limandan ayrılacaklar.




Bu sayfayı yazdır

15.06.2019 14:29:29

Bu haber 1287 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 76.120.504

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
243 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri