(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÇAYIR-ÇİMEN, İFTAR...

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçe Belediyesince, halka açık iftar düzenlendi, Kadir Gecesi programı organize edildi.

Sahil Bandında düzenlenen etkinlikte oruçların açılması öncesi Belediye Mezarlıklar Müdürü Dr. Metin Avcı ve İzzettin Aşan’ın sunduğu Kur'an-ı Kerim Tilavet’inden sonra  Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım dini bilgiler içeren sohbet gerçekleştirdi.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, güzel bir Ramazan akşamı yaşandığını belirterek, “bu güzel akşamı sizlerle beraber paylaşmaktan mutluyum. Hepinizin oruçları kabul olur İnşallah. Hayırlı iftarlar, Hayırlı Kandiller diliyorum, Bayramınızın tebrik ediyorum” dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da, iftar vesilesiyle Zonguldak ve Ereğli protokolünü ilçe halkı ile bir araya getirmekten gurur ve onur duyduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Kandiliniz mübarek olsun. Önümüzdeki bayram da şimdiden hayırlı olsun. Arife günü öğle namazı ardında Şehir Mezarlığında mevlit okutulacak. Mevlidin ardından halkımıza fide dağıtımı yapacağız. Geleneksel hale getirdiğimiz bu mübarek gecede sizlerle birlikte iftar açmaktan büyük mutluluk ve onur duyuyorum. Herkesin evinde mutlaka bir ‘azığı’ vardır. Belki deha da güzel yemekler vardır. Ama burada, Devlet büyükleriyle ve halkımızla beraber bu havayı teneffüs ederek iftar yapmanın havası çok daha başkadır. Davetimize hicabet ettiğiniz için hepinize şükranlarımı sunuyorum.”

Yaklaşık 500 metre uzunluğunda50 metre genişliğindeki alana kurulan masalar ve yer sofralarında vatandaşlar, akşam ezanının okunması ve iki pare top atışı ardından oruçlarını açtılar.

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ile eşi Azelya Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcı ile eşi Özlem Yazıcıoğlu, Posbıyık’ın eşi Neriman Posbıyık, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Genel Müdürü Salih Cem Oral, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, Tat Metal Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever Akın Tatoğlu, bazı daire müdürleri, Belediye başkan yardımcıları, CHP’li Belediye Meclis Üyeleri, Belediye başkanı danışmanları, bazı Erdemir üst düzey personeli, sivil toplum kuruluş başkanları ile vatandaşlar katıldı.

İlçe Müftüsü Recai Albayrak’ın duası ile tamamlanan iftar programı ardından, Teravih namazı sonrası Amfi tiyator’da, Prof Dr. Yıldırım’ın konuşmacı olarak katılıdğı ‘Kader Gecesi’ programı gerçekleştirildi.

İFTARDAN NOTLAR

-Zonguldak Valisi Bektaş ve beraberindeki protokol, yürüyerek geldikleri alanda vatandaşları selamladı.

-Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık, protokol masasında bekleyen Eşi Posbıyık’ı Vali Bektaş’a tanıtırken, “11. Döne CHP Milletvekili adayı, aynı zamanda Parti meclisi Üyesi adayı.., ama adayı…” ifadelerini kullandı.

- İftarda özellikle iktidar, muhalefet ve diğer siyasi parti başkanlarının olmayışı dikkat çekti. AK Partili Meclis üyelerinin de görülmediği iftarda, CHP’li meclis üyelerinin farklı masalara dağıldığı görüldü.

-Belediye rakamlarına göre ’12 bin kişi’yi bulduğu belirtilen programda, hemen hemen alanın her kesiminin kullanıldığı görüldü.

- İftarın ardından, Posbıyık’ın, Vali Bektaş’a göstermek amacıyla gittiği bölgede kurulan yer sofralarının, vatandaşları oruçlarını açması ardından toplandığı için gösteremedi.

- İftar programı süresince, 2 adet ‘dron’ ile alan çeşitli açılardan video ve fotoğraf kayıtları alındı.

-“Kadir Gecesi Özel Menüsü” olarak sunulan menü; Mercimek Çorbası, Et Kavurma, Pilav, İftariyelik ve Tatlıdan oluştu.

-150 personelin hazırlık çalışmalarını tamamladığı iftar alanı, programın sona ermesiyle birlikte başta çöpler olmak üzere toplama işlemi başlatıldı. Masaların kaldırılması ise bugün (1 Haziran) sabah saatlerinden itibaren devam ediyordu.

HABERE İLİŞKİN FOTOĞRAFLAR YÜKLENİYOR...




Bu sayfayı yazdır

1.06.2019 13:34:46

Bu haber 1255 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 13 kişi online
Toplam ziyaret : 76.122.241

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
243 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri